Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sinistra89

Prosze o pomoc!!!! - cytologia

Polecane posty

A więc lekarz zalecił mi badanie cytologiczne, powiedział, żebym przyszła najlepiej miedzy 10., a 14. dniem cyklu. Ponieważ biorę tabletki antykoncepc. (Regulon) to nie wiem jak to obliczyć. Czy pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień siedmiodniowej przerwy czy pierwszy dzień miesiączki? I jeszcze jedno ile mniej-więcej kosztuje takie badanie?

Pierwszy dzien cylku to pierwszy dzien miesiączki . badanie cytologiczne jest bezpłatne

Gość abbaba
to ja sie podłączę do tematu... niedługo chcę wybrać się do ginekologa zrobić pierwszą cytologię i tu pytanie: jak wygląda takie badanie i ile czeka się na wyniki? dodam, ze idę prywatnie gdyż zależy mi na czasie, wkrótce wyjeżdzam, czy robiąc badanie prywatnie da sie to przyspiesza\yć? i ile takie badanie kosztuje?

hmmm...na kase chorych czekalam jakieś 2 tygodnie na wynik... prywatnie... chyba niecały tydzień... Badanie to poprostu pobranie wymazu z pochwy i szyjki macicy... lekarz zakłada wziernik i takim długim patyczkiem z watką na końcu pobiera materiał do badania... to nic nie boli... troszke tylko nieprzyjemne... a co do kosztu to myśle że ok 40 zł