Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cup of coffee

Chyba robią mi sie halluksy...

Polecane posty

Gość a co to jest

Gość a co to jest
to moze by to systematycznie scierac pumeksem ale najpierw nogi wymoczyc w cieplej wodzie z dodatkiem soli morskiej?

chyba najlepiej isc na jakąś gimnastykę i kupic sobie taką specjalną wkładkę do butów... no i wyrzucic wszystkie buty w czubek, na obcasie itp ;)

Takich butów nie posiadam, prawie zawsze śmigam w adidasach:) A wkładki to jakie? Pytałam w aptece i mówia ze nic nie maja, jakaś ta moje mieścina uboga ,albo nikt tu nie ma halluksów;)

w aptece to raczej nie ma takich, musisz się udac do jakiegoś sklepu ze sprzętem rehabilitacyjnym

Gość w becik chrzestna wkładała
a ja w aptece widziałam kiedyś jak możesz mieć halluksy to trzeba odwodzić duży palec na bok i masować systematycznie tą kostkę, która może się kiedyś wykrzywić ja tak robię i chyba trochę zahamowałam rozwój tego paskudztwa, które ma i moja matka i miała babcia

No własnie okropnie to pozniej wygląda:O Moja mama ma juz duże ale na operacje sie boi iść.A ja nie chciałabym mieć za pare lat takiego okropienstwa na nogach, niestety zauwazyłam ,ze kostka troche wystaje, mimo że dbam o stopy i tak jak pisałam nie chodze w butach niewygodnych czy wysokich.

Gość a nosisz często
wysokie szpilki i buty z wąskim czubem?:) bo to od tego w aptekach sa specjalne nakładki korygujące,nie pamiętam jak się nazywają:)

Gość a nosisz często
a sorki,nie doczytałam:) to od czego Ci sie robią jak nie nosisz?dziwny przypadek z Ciebie:)

kurczę, może namów ją na operację? podobno halluksy w zaawansowanym stadium są bardzo bolesne, więc po co się męczyc?

Moja mama niestety ma uraz do szpitali a jak juz by ją mieli kroić to by sie nogami o futryne zapierała:) No taki to juz ze mnie dziwny przypadek;)

Gość to niekoniecznie
od niewygodnego obuwia, chociaż ma ono wpływ. Jest to ocno genetyczne i niestety nie zawsze można zapobiec. Ja mam na jednej stopie, a nie miałam nigdy czubów, ani wysokiego obcasa. Kup wkładkę dla stóp z płaskostopiem i kliny duże scholla. Staraj się nie przemęczać stóp i robić ten masaż odchylając palec do prawidłowej pozycji. Powodzenia :)

Gość a nosisz często
ale wkładek warto poszukać,żeby sie to dalej nie rozwinęło:)

zdrowia nie wolno lekceważyc... nastrasz ją, że jak tego nie zoperuje, to jej wyrośnie trzecie ucho albo drugi nos, to może się przekona ;)

te wkładki mogą podobno całkowicie wyleczyc halluksy, jeśli dopiero zaczynają się krzywic palce... mam nadzieję że CI pomoga ;)

Gość the_keed
Hej, Ja mam halluksa na jednej stopie, nie przeszkadza mi to, nie zrobił się od obcasów, natomiast na drugiej operowałam, zrobił mi się paluch sztywny, boli jak cholera i halluks odrasta, więc generalnie to nie ma reguły, poza tym jest ponad 150 metod operacyjnych, bardzo trudno wybrać tę najlepszą. Z tego, co udało mi się dowiedzieć wynika, że halluks wcale nie musi boleć, a ja tak dobieram buty, żeby go nie było widać, poza tym skoro już jest i niewiele mogę poradzić, by zniknął raz a dobrze, to się go nie wstydzę. Pozdrawiam, Kasia