Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cup of coffee

Znacie jakiś najprostszy przepis na ciasteczka owsiane?

Polecane posty

Mam chyba ze 3 opakowania płatków owsianych w różnych smakach, nie mam co z tym zrobic.Wiadomo wszystko pozamykane ,wiec nic nie kupie za bardzo,ale może coś by sie dalo upiec z podstawowych składników(jajka , maka , cukier itd.)

Gość ja znam
płatki,woda miód,rodzynki:D pycha:P

Gość portki se rwe
Przecież chciałaś się odchudzać i co z zamierzeniem ?

Gość ja znam
z cukrem to chyba nie byłoby to samo:(

Składniki: 2 szkl. płatków owsianych górskich, 1.5 szklanki cukru, 2 łyżki kakao, 4 łyżki masła, 5 łyżek wody, 1 aromat waniliowy, migdałowy lub rumowy albo jedna mała torebka cukru waniliowego. Wszystkie składniki umieścić w garnku i zagotować stale mieszając. Dobrze wymieszaną, plastyczną masę układać łyżką na pergaminie formując płaskie ciasteczka. Pozostawić do zastygnięcia (niekoniecznie w lodówce). ja robie z tego przepisu

Odchudzam się, ale nie przestrzegam jakiejś restrykcyjnej diety.Przy niedzieli moge sobie pozwolic na ciasteczka:) Wole sie ruszac niz głodzic:P

Gość portki se rwe
skoro masz jajka w lodówce to możesz usmażyć na patelni BEZY z bialka , czy przyjechać i pomóc :)

Gość portki se rwe
no dobra , chyba przyjadę i razem coś upichcimy , chcesz ?

chcecie przepis na najpyszniejsze ciasteczka na świecie??? (o dziwo NIE czekoladowe>>> a mówię to ja czekoladowy ćpun:D)

Gość ja znam
chcemy:)

tadaaaaam: Kurabiedes - składniki * 50 dag mąki * 30 dag masła * 10 dag cukru * 20 dag posiekanych migdałów * 2 żółtka * 1/2 torebki proszku do pieczenia * 3 łyżeczki koniaku * 20 dag cukru pudru. * woda różana (ew.) Mikserem ucieraj masło tak długo, aż uzyskasz biały kolor. Dodaj żółtka, cukier, posiekane migdały, mąkę, proszek do pieczenia i koniak. Wyrabiaj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję. Rozwałkuj, wycinaj ciastka o dowolnych kształtach, ułóż je na natłuszczonej blasze. Piecz 20 minut w temp. 160°C. Wyjmij i od razu posyp cukrem pudrem. Uwaga: jeśli uda Ci się kupić wodę różaną, skrop nią gorące ciastka, a dopiero potem posyp je cukrem pudrem - tak robią Grecy. rewelacja, koleżanka ze studiów mnie kiedyś poczęstowała i się zakochałam :P

Gość portki se rwe
taśma , fajnie że dzisiaj proponujesz , gdy sklepy są pozamykane a 'filiżanka kawy' ma w domu tylko jajka i mąkę :)

Gość ja znam
to sobie zrobi jutro:) ja lubię ciastka z kremem,te z przepisu są chyba dla mnie za mało słodkie:D lubie bardzo słodkie słodycze:P

Gość ja znam
a ja czekoladę kremy i bakalie😍 jeśli o ciastkach mówimy:)

Gość ja znam
oj,ja też chce muffinki:P

Gość portki se rwe
taśma , czy masz linka jak to wygląda ?

Gość ja znam
foremki są w sklepach,siostra widziała:) w supermarketach gdzieś gdzie te wszystkie folie i inne papiery:)