Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minimika

no mam problem

Polecane posty

Gość minimika

jestem po rozwodzie 7 lat. W tym roku moja córka idzie do Komunii, na przyjęcie zapraszałam tylko swoją rodzinę , od rozwodu ojciec małej w ogółe nie utzymuje z nia kontaktu, nie odwiedza, nia płaci alimentów. Zniknał , nie ma go i tyle. Na uroczystosć do kosciała zaprosiłam rodziców mojego exa ponieważ utrzymuja kontakt z dzieckiem, nie jest on regularny ale mała ich lubi , i sama ich zapraszała , dzwoniła , wysłała zaproszenie itp, będą tylko w kościele. Niby wszystko ok ale okazało sie że nagle po tylu latach o chrześnicy przypomniał sobie chrzestny małej , z rodziny mojego exa, który dziecko widział tylko 2 razy w zyciu , nigdy przez te lata nie zadzwonił , kartki nie wysłał i ma teraz pretensje że nie został zaproszony, i poinformowal mnie ze też będzie. Dziwna sytuacja , bo skoro nie dostał zaproszenia to znaczy ze nie jest zaproszony, to zupełnie obcy człowiek dla małej , ja ledwo go znam , dziecko w ogóle a on mi gada o moralnym obowiazku wobec dziecka jako chrzestny. Zaczyna sierobic nieprzyjemny cyrk a miało byc miłó :( co zrobić?

nic - przyjedzie pod kosciół złoży zyczenia i pojdzie do domu

Gość co w tym złego
?

Gość tak szczerze
a czemu nie chcesz bylych tesciow na przyjeciu skoro mala ich uwielbia?

Ja bym na Twoim miejscu jednak pozwoliła mu przyjść , w koncu jest ojcem chrzestnym i skoro chce sie wywiązac z obowiązku to daj mu szanse.Skoro ojciec biologiczny nawalił to może chociaz ten chrzestny sie troche sprawdzi , nie bądz tak od razu na nie. Może wczesniej nie chciał utrzymywać kontaktów ze względu na rozwód itp.

Co do dziadków tez bym ich zaprosiła, w koncu to świeto Twojej córki i ma prawo otaczać sie ludzmi ,których lubi a dziadkowie to chyba wiadomo ,ze powinni byc.

Jak niedokładnie czytacie, przecież napisała, że rodziców męża zaprasza.Trochę dziwna sytuacja z tym chrzestnym :( Może jak pisze poprzedniczka, niech przyjdzie jak chce ale do Kościoła, na imprezę wcale nie musi zostać.

Gość plusik22
e dziwna jestes to ze sie rozeszłas z mezem nie znacyz ze masz dziecko odciąc i to w tak waznym dniu od dziadków czy chrzestnego to nic że nie utrzymywał kontaktów ale na komunię i pryzjecie powinien byc zaproszony

Gość minimika
zastanawiam się nad tym i sama nie wiem co robić . Nie przesadzajmy mała nie ma jakiegoś super kontaktu z dziadkami, kontakt jest sporadyczny, poznała dziadków w tamtym roku , ja zainicjowałam ich spotkanie bo chciałam aby te kontakty były. Sama z nia ich zapraszałam bo chciała żeby przyjechali i ja nic przeciwko temu nie mam. Z chrzestnym sytuacja przedstawia sie inaczej, przez te 7 lat nie byłó żadnego kontaktu, ona nawet nie wie kot jest chrzestnym , tłumaczyłam jej kiedys ale dla niej to kosmos, człoweik widmo. Ma za to świetny kontakt z chrzestną , moja siostrą, która naprawdę jest wspaniałaą chrzestną , pamieta aby złożyc życzenia na urodziny itp. Nie utrzymuje kontaktu z rodzina exa. Tak sie złożyło że przez te lata oni byli nieobecni w zyciu małej nie dlatego że zakazałam , poprostu nie interesowało ich dziecko i tyle

Gość tak szczerze
zaprasza,ale beda tylko w kosciele...co jest co najwyzej polowiczne zaproszenie

Gość plusik22
kiepsko zparaszała a w tym twoja wina nie wazne jaki ma kontakt zawsze to będa jej dziadkowie i jej chrzestny wiec ciebie tu obwiniam

Gość minimika
sytuacja z dziadkami nie jets taka prosta , raczej skomplikowana. I zapraszajac ich usłyszałam że bardzo dziekuja za zaproszenie, napewno będą ale zdaja sobie sprawę że sytuacja dla mnie , dla nich a takze dla moich najbliższych bezie byc moze niekomfortowa i oni będą tylko na uroczystości w kościele z racji tej że sami czuja sie troche skrępowani . Byli teście mnie obwiniali o rozpad małżeństwa i w jakimś stopniu ( znacznym ) ich postepowanie wobec mnie przyśpieszyło moja decyzje o odejsciu. Po latach usłyszałam że nie mieli racji, ze przepraszaja i zrozumieja jeśli nie zgodzę sie na jakikolwiek kontakt. Ze wzg na córke zgodziłam sie , choc nie było to dla mnie łatwe.