Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zonqa

kwas migdałowy a solarium

Polecane posty

hej mam pytanko tydzień temu miałam robiony pilig kwasem migdalowym czy mogę dziś puść na solarium??

Gość dmf
ja w zeszłym roku jak miałam ten peeling to przez około miesiac chroniłam skóre przed słoncem nie mówiac juz o solarium. nie boisz sie ze Ci przebarwienia wyskocza?

kosmetyczka mi nic o przeciwskazaniach nic nie mowiła dlatego się pytam wiem że po kwasach gliko nie można a po migdalowym??

Gość niTka...
Kwas migdałowy jest chyba najłagodniejszym z kwasów i jako jedyny jest polacany na lato bo ponoć nie powoduje ryzyka wystapienia przebarwień (choć to też pewnie zalezy od indywidualnych predyspozycji). Mimo to, ja bym nie ryzykowała świadomego wystawiania się na promieniowanie. Kwas to kwas. Skóra jest cieńsza, delikatniejsza i mogą wystąpić podrażnienia.

no to mnie troche martwicie za miesiac mam slub i chciałabym troche nabrać opalenizny a ostatnie kwasy mam na 2 tyg przed ślubem moja skóra jest w dobrej kondycji i łapie szybko słoncce więc od ostatnich kwasów i tak nabrala ładnego koloru bez specjalnego opalania a mi chodzi też o resztę ciala czekam na wasze jeszcze sugestie i doświadczenia a swoją drogą przedzwonie do kosmetyczki

no to mnie troche martwicie za miesiac mam slub i chciałabym troche nabrać opalenizny a ostatnie kwasy mam na 2 tyg przed ślubem moja skóra jest w dobrej kondycji i łapie szybko słoncce więc od ostatnich kwasów i tak nabrala ładnego koloru bez specjalnego opalania a mi chodzi też o resztę ciala czekam na wasze jeszcze sugestie i doświadczenia a swoją drogą przedzwonie do kosmetyczki

Gość booa
Witam! A co zrobić gdy takie przebarwienia już się pojawią bo ja miałam kwas owocowy na ostatnim zabiegu u kosmetyczki i nie opalałam się specjalnie ale zauważyłam przebarwienia na mojej twarzy co z tym zrobić?

To może być efekt złuszczania i wysuszania różnych intruzów w skórzew skutek działania kwasów. Grunt żeby złuszczających skórek nie ściągać samemu bo mogą zostać blizny

Gość wwwqgggg
Jak juz sie pojawią te przebarwienia to chyba nie da sie ich zlikwidowac. Chyba, że kolejnymi kwasami ale to takie błeden koło

Gość niTka...
Moim zdaniem trochę za późno się zdecydowałaś na te kwasy. Na krotko przed ślubem nie powinnaś tak "ekspeymentować". Może zainwestujesz w jakiś "przybrązowiacz" :)

kwasy mam od kwietnia i pod koniec maja mam ostatnie:) to ile niby wynosi ten okres ochronny po ostatnim zabiegu?

Gość booa
dzięki za odpowiedź! to przebarwienie pojawiło się po około dwóch tygodniach a jeśli jest od słońca to co wtedy? trzeba to jakoś leczyć gdzie się zgłosić?