Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to nie jest złośliwe

Dlaczego kobiety tyle tyją w ciąży?

Polecane posty

Gość gość
Wydaje Mi się,że niestety jedzenie nie ma tu ,aż tak dużego znaczenia(no chyba,że naprawdę się mega obżeracie)..geny,hormony. ja miałam cukrzycę ciążową,oczywiście dieta itd. przed ciążą moja waga 54kg przy 173cm.. przytyłam w ciąży 21kg!i nawet nie jadłam słodyczy!! 3miesiace po ciązy -23kg! obecnie mały ma 8miesiecy,a ja wazę 52kg.

Gość gość
p.s. oczywiscie dziecko matki cukrzycowej było spore bo wazyl 4,300 i 60cm. byłam mimo to naprawdę zszokowana tymi 21kilogrami!

Gość gość
jak byłam w ciąży przytulam 11 kg ,ale za to jadłam tyle ze pewnie dwoje ludzi by się najadło taka ilością jedzenia jaka ja jadłam . Ja po prostu w ciąży byłam ciągle głodna i ciągle miałam apetyt . Ale 11 kg na cała ciążę to chyba nie jest dużo .

Gość gość
ktoś napisał że dziecko z całą resztą waży około 15kg. Boże jaka bzdura jest ko około 8-12 kilo.. reszta przypierana to tłuszcz..

Gość gość
koleżanka przytyła w ciąży już 24 kilo, jest w 8 miesiącu. Pochłania ogromne ilości jedzenia, niezdrowego również. No i to widać, jest przeogromna, wygląda jak wielki prostokąt :[. Problem w tym, że widać że jej to nie służy. Ma podkrążone oczy, brzydką cerę, jest szara a cieszy się tylko na widok jedzenia. I wygląda na ogólnie zmęczoną bo źle się odżywia i za dużo :/

Gość gość
w pierwszej ciąży długo wymiotowałam i na koniec od wagi startowej miałam 9kg na plusie w drugiej miałam tylko mdłości i olbrzymi apetyt przytyłam 13kg, dziecko prawie kg cięższe od starszego. W obydwu ciążach jadłam dla dwojga i zostało mi to, odżywiam się zdrowo i urozmaicenie, fast food zdarza się raz w roku, napoi kolorowych nie piję wcale, raz na kilka miesięcy colę na problem z żołądkiem. Ważę 3 kg mniej niż przed ciążami i to czystej masy, bo tłuszczu mam znacznie mniej, co widać po obwodach.

Gość gość
nie rozumiem jak w ciąży można wciągać tonami fast foody :O rozumiem, że jakaś zachcianka od czasu do czasu.

Gość gość
jakaś recepta na to jak "zdrowo przybrać" w ciąży a nie niepotrzebnie za dużo utyć?

Gość gość
dziecko 3,5 kg, woda 1 kg, powiekszona macica, lozysko 1,5 kg, 6kg. do tego zwiekszona ilosc wody i krwi w organizmie (przed porodem sie puchnie oraz zwieksza sie ilosc krwi na okazje porodu) ok 4kg. Powiekszenie piersi ok 1 kg. Łącznie ok 10-14 kg.

Gość gość
ja przytylam 25 kg ale musialam brac sterydy teraz iestety trzeba będzie to zrzucic

Gość gość
ja przytyłam ponad 20kg. Ale jak to wyżej określono, nie spasłam się, a nabrałam wody - wyglądałam cała jakbym się ostrzyknęła botoksem na całym ciele :-D Schudłam po porodzie w naturalny sposób, bez diet w 3 miesiące - po prostu miałam zapiernicz przy dziecku. W ciąży nie objadałam się jak dzika świnia. Nie miałam nocnych napadów głodu, ani dziwnych smaków. Jedynie w pierwszym trymestrze potrafiło mnie mdlić nawet w nocy, więc trzymałam przy łóżku banana i sucharki. W pierwszym trymestrze nic nie przytyłam, do ok. 25tc miałam 3kg na plusie.