Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

unusual

recepta na szczęśliwy związek

Polecane posty

Cześć! Na pewno wiele/wielu z Was jest w związkach, może tak jak ja ze stażem 4 lat :] Planujemy powoli ślub itd, ale kłopot jest w nas, tzn.. wiadomo że nie ma związków różowiutkich super extra idealnych, nie ma opcji żeby się nie pokłócić:) Jest kłótnia, bo ktoś komuś sprawił przykrość a ta druga osoba nie ma świadomości że zrobiła przykrość i bla bla bla... kłótnie są o pierdoły! w zasadzie... od 4 lat kłócimy sie o to samo i mam tego wreszcie dosyć:) Mam ochotę wziąć tego mojego faceta, usiasc z nim, nie wiem spisac jakies punkty, dla nas wazne, co lubimy, na co sie nie godzimy, o co jestesmy zazdrosni..i trzymac sie tego tak zeby bylo ok! cholercia, jak to załatwić, przecież nie trzeba się kłócić.. to wszystko to są tylko głupstwa, a powoduja niepotrzebne emocje, potem ciche dni, i przykro jest jak sie on nie odzywa, czy ona... jak tego uniknąć? Bo ja..wiem na pewno, że to jest TEN facet. Właściwie on.. nigdy nie zaczyna kłótni, one zazwyczaj wynikają z czegoś co mi się nie podoba.. Powiedzcie, macie jakaś receptę na udany związek? Taki prawdziwy, partnerski, zaufany....

Mój trwa 16 lat:) Bywało różnie, zwłaszcza na początku, a około piątego roku ja przeszłam kryzys-myślałam, że się skończy....ale przeszło nam. Kolejny kryzys był po 15 latach, zawisła groźba rozstania, były łzy i ROZMOWA, która załatwiła wszystko.Szczera, o tym co boli i przeszkadza nam obojgu. Teraz jest duuuużo lepiej, niż było :) Potrzeba dużo wyrozumiałości i kompromisów, ale tego nabywa się z latami....Życzę powodzenia :)

nie ma takiej jakby była recepta na szczęśliwy związek, to nie byłoby związków nieszczęśliwych

ale nie próbowaliście..nigdy jakiś konkretnych zasad, reguł...? aaaaa, moze i macie racje... związek to nie jakiś tam schemacik, to są ludzie, odmienne charaktery.... bo ja po ostatniej kłótni sie bardzo wkurzylam, ze nie chce juz tego :D az do następonej i następnej.... jak ma sie byc dla siebie to się to przetrwa, normalne...

kłótnie są o pierdoły! w zasadzie... od 4 lat kłócimy sie o to samo i mam tego wreszcie dosyć:)to wszystko to są tylko głupstwa, a powoduja niepotrzebne emocje,ciche dni, i przykro jest jak sie on nie odzywa, czy ona... Mnie by to zmęczyło a o ślubie w ogóle nie byłoby mowy.