Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ravcia

czy warto kupić leżaczek - bujaczek ??

Polecane posty

Gość ravcia

posiadacie dla Waszych maluchów leżaczki bujaczki? czy to sie sprawdza? czy może zbędna rzecz?

Gość ravcia
my ślałam też o macie ale chyba leżaczek byłby praktyczniejszy np. gdybym gotowała w kuchni zabieram dziecko ze sobą i mam go na oku, lub gdy się kąpie , a mąż jest w pracy. Natomiast maty nie zabiorę do łazienki. Kto podpowie jescze ??

ja powiem tak:mam i mate i lezaczek...obie rzeczy to dwie rozne rzeczy...mate dostalam,ale zuzia srednio sie na niej bawlila i bawi....wiec ciesze sie ze sama nie kupowalam...a lezaczek kupilam sama i jestem super zadowolona z niego...zalezalo mi na tym,bo mam male mmieszkanie, a jak potrzebuje cos zrobic to wkladam zuzie do lezaczka i niose do kuchni i gotujemy...bardzo lubi swoj lezaczek,chetnie i duuuzo w nim lezy.....bawi sie...mnie sie bardzo przydal i przydaje wciaz...tym bardziej ze w nim karmie Zuzie bo jeszcze dobrze nie siedzi:) a potem sie go przerabia na krzesełko...wiec jak dla mnie 10/10:)

Gość ja mam taki
warto mysle kupic bo tak jak piszesz wszedzie mozesz dziecko zabrac ze soba. najlepiej taki z muzyczka grajacą. moja mała już niedługo wyrośnie z niego bo ma już 6 miesięcy niecałe.lubiła lezeć w bujaczku

Gość opłaca się
co prawda nie miałam, bo do tego służy nam fotelik samochodowy (bujaczek), córka go uwielbia to też dobra rzecz, gdy np dziecko trochę starsze chcesz nakarmić łyżeczką a ono jeszcze nie siedzi

dla mnie idealna rzecz lezaczek, od pierwszych dni dziecka zabieralam go z pokoju do pokoju czy kuchni itd.. potem do ogrodu, teraz na nim karmie malego bo jeszcze sam nei siedzi wiec krzeselko do karmienia odpada; maly sie w lezaczku bawi, czasami zasypia, uspokaja jak go bujam, po prostu nie wyobrazam sobie zycia bez lezaczka, za to mata jak na arzie jest srednio uzywana :/

Gość tośka24
superówka polecam mój Synek uwielbia swój leżaczek i kiedy już nic nie pomaga na uśnięcie to leżaczek ratuje sytuacje ;-)

ravcia ja z mojego fishera jestem bardzo zadowolona, procz fajnych zabawek - malych gryzaczkow wygodnych dla raczek ma lusterko, melodyjki rozne i blyskajace swiatelka:) tacki nie ma ale kwestia czy chcesz karmic w lezaczku? ja tego nie robilam, wydaje mi sie to niewygodne bo nisko. ale ten lezaczek co pokazujesz ladny jest i wyglada funkcjonalnie, wiec jak nastawiasz sie na karmienie w nim to moze byc:) osobiscie jestem za karmieniem w krzeselku, i tak nie poleca sie teraz wprowadzania innych pokarmow niz melko przez 6 m-cem zycia (przynajmniej w UK). tutaj nawet jesli ktos karmi butelka to tez 6 miesiecy tylko mleko podobno hth

Gość ravcia
siobhan - może masz rację. Tak się przyglądam i rozmyślam nad tym leżaczkiem. A powiedz mi czy w FP tam są 2 pozycje ułożenia leżaczka - czy niemowlę nie będzie w nim leżało za bardzo na siedzięcy ?? bo widzę ,że model z tacką jest bardzoej rozkładany ale do 10 kg - to mnie też w nim zraża.

ten co ja mam nie ma roznych pozycji - jest jedna pollezaca. jest ok dla pleckow niemowlecia, bo przeciez nie bedziesz go tam trzymac godzinami prawda?

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=358683789 ja mam taki ale... gdybym miala jeszcze raz kupic to patrzylabym na wysciolke bo ten moj to zwykly podwojnie zszyty material wiec sie zaczal teraz jzu wyciagac pod ciezarem, palak ma zabawki ktore za nisko wisza :/ no i ma wibracje a nie ma melodii co byloby znacznie praktyczniejsze :) poza tym jest super i ma dwie pozycje lezenia

ravcia noworodek jest na tyle malutki ze mozesz go polozyc na jednej czesci gornej lezaczka :) ja tak kladlam w rozku, zaden lezaczek nie ma totalnie prostego siedlista by lezec na plasko :)

Gość ravcia
myszsza - o rożku nie pomyślałam , chciałąbym żeby taki leżaczek posłużył na dłużej a FP ma do 18 kg wagi tylko właśnie te 2 pozycje mnie zastanawiaja ael fakt z tym rożkiem moznaby spróbować.

Gość a ja w leżaczku
jak kładłam mojego synka, zaraz po urodzeniu , to z kołderki cienkiej robiłam posłanie, i wtedy dzidziuś leży prosto, i ma mięciutko do tego!

Gość pytanie_o_BrightStarts
Mam pytanie - czy leżaczek dla 1,5 miesięcznego niemowlaka rzeczywiście jest niebezpieczny ze względu na zbyt "siedzącą" pozycję? Właśnie kupiłam dzisiaj leżaczek BrightStarts od 3 do 9 kg, z adnotacją że jest on dla jeszcze nie siadających niemowlaków. Delikatnie się wkurwiłam, kiedy teściowa zadzwoniła z udawanym przerażeniem, że takie leżaczki dzieciom nie służą (wiadomo, ze względu na kręgosłup) i tak dalej i takie tam - proszę o Wasze opinie, z góry dziękuję za wszystkie, pozdrawiam.

ja mam i bijak na prad/baterie i mate z fishera i z obu jestem szalenie zadowlona zwlaszcza bujak, maz przerobil mi na prad, bo baterie moglabym wymieniac co 2 tyg :-/ to moja 3 reka :) szkoda ze przy 1 dziecku nie wiedzialam ze istnieja takie cuda :)

Gość hgjhgj
dajcie linki do tych lezaczków, bujaczków i mat

Gość pytanie_o_BrightStars
Dzięki, dziewczyny za opinie. Cieszę się, że pozytywne.

Gość opinia fizjoterapeuty
W ostatnim numerze Dziecka jest artykuł dotyczący m.in. ćwiczeń mięśni niemowląt. Fizjoterapeuta pisze tam, aby dać dziecku okazję do swobodnych ruchów w różnych sytuacjach. Toteż przez pierwsze miesiące - a na pewno przez kilkanaście pierwszych tygodni- należy unikać noszenia go pionowo i sadzania w leżączku lub foteliku, aby nie tkwił zbyt długo w jednej pozycji. Dzięki swobodzie ruchów niemowlę zacznie coraz lepiej "trzymać głowkę" i panować nad mieśniami całego ciała.

Ja mam taki. Jest razem z huśtawką. do dzisiaj z niego korzystamy. super sprawa

Leżaczek jest rewelacyjny, dziecko bez niego nie uśnie w dzień, bujam go nogą i spokojnie mogę w tym czasie na przykład poczytac.

Gość gość
Bardzo mi się przydał :-) Dostałam os kogoś . Ogólnie bym sama nie kupiła . 8 miesięczne dziecko już się nie nadaje do tego..

Gość gość
A u nas jako tako bujaczka nie kupowaliśmy a huśtwakę taka która ma nie tylko funkcję i bujania, i wibracje, muzyke a jak się samo siedzisko wyjmie to może własnie pełnić funkcję leżaczka. Dla mnie to cudowne urządzenie, bardzo je maluch uwielbia bo czuje się w nim jak w ramionach u rodzica, spokojnie w nim zasypia, nie grymasi, wycisza się.

Gość linioja89
ja mam leżaczek bujaczek i służył córce, a potem synkowi - przydatna rzecz.