Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wazna sprawa

sprawa dla prawnika

Polecane posty

Gość wazna sprawa

moja kolezanka wyminiala sie na pewnym forum z inna kolezanka na kosmetyki -perfumy- plaszcz.Ona przeslala jej plaszcz ,ktorego wczesniej kolezanka ogladala zdjecia stan plaszczu byl bardzo dobry ,w sklepie powiedziano jej ze jest z welny a na metcy bylo napisane akryl ,wiec sie pomylila ,a ta odniej otrzymala perfum plus blyszczyk ,napisala jej sie jest zadowlona z tansakcji nastepnie do tej co dostala perfum przyszla znajoma ktora stwierdzila ze jej perfum jest nie oryginalny i postanowila oddac go mamie ,nie zwrocila sie ztym do tej dziewcyzny poniewaz nie lubi robic wojny .Nastepnie ta dziewczyna poniszczyla plaszcz ,nie wiem czemu najwidoczniej jej sie nie spodobal i powiedziala ze chce zwrotu kosmetykow i perfumu badz pieniedzy .kolezanka napisala jej ze nie ma juz perfumu pozaty ,jak to mozliwe ze ona poniszczyla plaszcz a ona a jej teraz zwracac kosmetyki? .Kolezanka ktora otrzymala perfumy powiedziala jej o tym ze watpi w ich oryginalnosc poczym tamta zalozyla watek na forum aby dziewczyny na pewno potwierdzuly ze sa oryginalne i nikt jej nie odpisal ( a jej wczesniej zapewniala o oryginalnosci) no i laska ktora popsula jej plaszcz zaczela jej wygrazac policja ze nie chce ise odmienic ,i dzis chce isc zlozyc na policje zeznanaia i kopie zeznac porssylac po jej znajomychna naszxej klasie zeby wszyscy nbiy wiedzieli jaka to zniej oszustka ,Moja kolezanka jest bardoz uczuciwa postanowila wziasc od mamy perfumy(ktore niefortunnie uszkodzila jej mama i przelala do innego oakowania) i chce jej oddac a tamta zkolei mowi ze nie chce przelanych perfum tylko 100zl i znowu wygraza policja co zrobic w takiej sytulacji?

Gość wazna sprawa
pomoze ktoś?:(

Gość rybarybar..
policja nic nie zxrobi wymienily sie kazda była zadowolona czyli jest ok a jak sie rozmysliła coz uzywanych rzeczy sie nie wymienia. Nic jej nie zrobia :P a znajomych z nk trzeba poprosic o wydrukowanie maila jezeli jakis od niej przyjdzie i isc z tym na policje bo to jest zniesławienie i wtedy kolezanka bedzie scigana :P a tak wogole radze ie nie przejmowac i wysmarowc do kolezanki maila i uprzedzic o tym ze podejmie sie własciwe kroki jezeli dalej bedzie oczerniac :P

Gość wazna sprawa
ona w dniu w ktorym dostala przesylka nie byla zadowolona ,zdazyla popsuc plaszcz ,porobila zdjecia plaszcza widzialam jak go pocharatala:/

Gość ile wy macie lat
? nie bój się, policja nie jest od takich pierdół, koleżanka może tylko straszyć,co innego jakby publicznie oczerniła twoją koleżankę, a to już jest karalne i ukarana wtedy może być osoba, która upublicznia nieprawdę na czyjś temat :)

Gość wazna sprawa
umową jest forum ,ze ponoc jak sie komus cos nie podba to sie odmienia

Gość oba takie same
do wazna sprawa... ty na jakim etapie zakończyłas proces edukacji?? coś chyba w okolicy szkoły podstawowej...:D

Gość wazna sprawa
kolezanka ma 21 a ta druga co poniszczyla plaszcz torche starsza

Gość rybarybar..ryba
no mozna sie odmienic ale odrazu a nie po tym jak sie cos odpodobało bo np.cieplej sie zrobilo i płaszczyk nie potrzebny :P policja sie tym nie zajmie jak ktos wyzej napisał zabije ja smiechem :P niech idzie chlopcy beda mieli polewke :P

Gość wazna sprawa
to nie ma jej dawac 100zl?

Gość ile wy macie lat
oczywiście, że nie

Gość rybarybar..ryba
nigdy w zyciu :P jakie to forum przypadkiem nie wizaz??

Gość wazna sprawa
Witaj Szkoda że nie doczekałam się odpowiedzi. Dzisiaj byłam na policji i już wiem że chętnie przyjmą moje zeznania. Powiedziano mi że to co zrobiłaś można zakwalifikować jako wyłudzenie. Zgłosiła się do mnie inna koelzanki od której też próbowałaś dokonać wyłudzenia (wymianka sensi-dior) ale ci się nie udało. Oprócz płaszcza, dowodu nadania, wydruków z forum i wydruków naszej korespondencji na komendzie będę się posiłkować także korespondencją od niej a wiec jej zeznaniami oraz zeznaniami jej meża - policjanta. Ponadto obiecuję, że WSZYSCY twoi znajomi z nasza-klasa (nawet jeśli ich usuniesz ze znajomych to i tak mam ich dodanych w zakładkach wyszukiwarki) dostaną zdjecie ksera moich zeznań na policji by dowiedzieć się w jaki sposób postępujesz z ludźmi. Tylko dlatego że masz 20 lat i ośmiomiesięczne dziecko a zgłoszenie na policję oprócz tego że spowoduje wizytę funkcjonariuszy policji w twoim domu, zapaskudzi ci na dłuższy czas papiery (szkoła, studia, praca i w ogóle opinia), ostatni raz zwracam sie do ciebie z prośba o polubowne załatwienie tej sprawy. Proponowałam żebyśmy się odmieniły ale jeśli już nie masz perfum- to sensi kosztuje w perfumerii - 199 zł, błyszczyk ok 50 a ponieważ perfumy był bez korka a błyszczyk napoczęty swoje straty oceniam na - 100 zł (i tak to mniej niż powinnam) i proponuje byś mi przelała te pieniadze na konto. Ja prześlę ci twój "super płaszczyk" z powrotem. Czekam na odpowiedź do jutra, o 14 00 jestem wstępnie umówiona na złożenie zeznań. Od ciebie zależy jak sprawa się dalej potoczy.

Gość wazna sprawa
taa wizaz

Gość rybarybar..ryba
bzdury jeszcze straszy mezem kolezanki hahaha ubaw po pachy :P odpisz jej ze reklamacji nie uwzglednia sie :P niech wali na policje , ja tu widze ze ona chce cos wyłudzic straszac , nieładnie :O

Gość wazna sprawa
rybarrybar a tez jestes wizazanka?

Na policji Ci powiedzieli że chetnie przyjmązeznania w sprawie wyłudzenia?? A wartość wyłudzenia 100 zł??? O_O I to na komendzie byłaś fiu fiu a nie na komisariacie? I zeznania męża koleżanki policjanta.. uu jaka wage będa miały... A Czy wiesz że to co w tej chwili napisałaś to szantaż? Skąd sie biora takie osoby??

Gość oba takie same
powiedzcie mi proszę skąd isę biotą takie tumany??

Gość wazna sprawa
cytuje jej wypowiedz:( tez mi sie wydaje ze to szantasz

a ta laska co dostała płasz pisała coś na forum? bo jak by co to można ja oskarżyć o zniesławienie i to na policji prędzej przyjmą

Gość wazna sprawa
na forum pisala ze ja powiedzmy szczerze ja oszukalam ,nic konkretnego na forum sie liczy ze slowami bo moderatorzy by sie nia zajeli

Gość rybarybar..ryba
pamietaj nie wysyłaj kasy, jak chce niech załatwia przez policje :P

:D:D:D:D Wiecie co... to jest w sumie dobre.. perfumy bez korka... diabli wiedza co tam było:P błyszczyk napoczęty... jesuu gdzie ja żyję??? Nie ma to jak kafe z rana:P

Gość ile wy macie lat
nie płacić i urwać kontakt z tą osobą

Gość wazna sprawa
na targowisku sie wymiania nie tylko nowymi rzeczami a tez uzywanymi ale to fakt nie napisala mi ze przelsi mi perfum bez korka i bez kartonika ...:/ ale to ona przeciez jest poszkodowana ,tak obrocila to przeciwko mnie ze mnie zablokowali na wizazu i kontaktuje sie ze mna mailem

Gość oba takie same
ty a parcha na ryju nie dostała od tego napoczętego błyszczyka?? skoro lubi ta twoja koleżanka śmieci zbierać to podaj jej adres, mam kilka błyszczyków których prawie nie uzywam, mogę jej wysłąć...i przeschnięte lakiery którymi bawi się siostrzenica. doleje sobie zmywacza i będą jak znalazł:D

Gość wazna sprawa
obie takie same -oj usmiealam sie z twojej wypowiedzi:D:) fajna jestes