Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie na podwieczorek

kwestia kieliszkow

Polecane posty

wiele razy na forach czytalam, ze dziewczyny kupuja kieliszki. Na allegro tez widzialam taka oferty. Niektore kosztowaly ponad 50 zl za 2 szt. po co te kieliszki? do rzucania za siebie pp pwitaniu przez rodzicow? czy to musza byc az kieliszki za 5 dych? wytlumaczcie mi to. moj slub za kilka tygodni a ja zadnych kieliszkow nie planowalam w budzecie. moze to blad..?

ja też sie nads tym zastanawiam, te na allegro sa takie ladne, ze nawet szkoda by ich bylo :D

A więc tak: u mnie młodzi mają zawsze parę wielkich kieliszków grawerowanych albo malowanych ze swoimi imionami i datą ślubu, są one związane długą wstążką, i z tymi kielichami chodzi się od stołu do stołu i z nich pije zdrowie, głownie szampana. Kieliszki które się rzuca za siebie przy powitaniu chlebem i solą, mogą być takie najtańsze, najzwyklejsze. Ja akurat trafiłam na wódkę, czyli będę niby mieć lepsze życie???;)

dzieki Laura.. juz wszystko jasne!

Gość balonówka29
Hejka.Jak to,że ty trafiłaś akurat na wódkę?to w jednym jest wódka a w drugim woda?nie rozumiem.A te związane to chodzisz i pijesz szampana?przecież na wejście pijesz szampana razem każdy ze swojego kieliszka.Wytłumaczcie dokładniej.Skąd te nawyki się wzięły,chyba z zagranicy.Kiedyś to czegoś takiego nie było a byłam na tyluuuuuu weselach,teraz jak ma być moje to takich rzeczy sie dowiaduje o których nigdy niesłyszalam.

Szampana pije przy powitaniu i chyba tymi lampkami od szampana sie rzuca? Czy najpierw sie pije szampana a potem wode?

U mnie jest tak, że przy wejściu z takich pięknych kielichów młodzi piją szampana a potem rzucają nimi za siebie. Ale o chodzeniu od stołu do stołu z kieliszkami już nie słyszałam... Tylko zastanawiam się po cholere kupować kieliszki za 5 dych jak i tak się je zaraz stłucze...:P

no wlasnie dlatego mialam dylemat :) wszedzie czytam, ze *juz kupilismy kieliszki*, potem zobaczylam na allegro takie za 5 dych no mi szczena opadla, ze niby takimi mialabym rzucac za siebie???

Gość tutusa
Może oni maja miec takie wielkie kielichy do wsyzstkich toastw ? Bo bez sensu wydaje sie pomysł - kupowac kieliszki za 5 dych i po jednym użyciu rozbić. To jest marnotrawstwo i grzech

Gość kjo0mk
po chuj robic takie chujowe wesela i jakies wiejskie zabawy?:O jestescie pojebani

Ja chyba bede rzucac normalnymi kieliszkami, a do szampana i do wodki beda staly sobie na stole ;]