Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perdue dans les bois...

Oddanie krwi a jazda samochodem....

Polecane posty

Zwracam sie z pytaniem do osob, ktore oddawaly krew albo robią to regularnie..Czy p otakim oddaniu krwi czlowiek jest bardzo oslabiony? Dlugo? Czy nie powinno sie po tym prowadzic pojazdow..?Jesli tak, to jak dlugo mniej wiecej? Bede wdzieczna za odpowiedzi. pozdrawiam.

rozumiem..ale po jakis 3-4 godzinach juz moge jechac?

Gość to zależy
od organizmu, niektórzy mdleją, słabną po oddaniu krwi a niektórzy (jak ja) mogą wyjść i cały dzień pić piwo i nic im nie będzie :D, sam zobaczysz jak będziesz się czuł... ale nie sądzę żeby to miało jakiś wpływ na prowadzenie auta

Gość nie wiem nie jestem pewna
Ja oddawalam dwa razy. Za pierwszym razem kompletnie nic mi nie bylo, poza satysfakcja i duma z siebie bo ogolnie boje sie igiel, i tak zmotywowana poszlam po roku. oddalam i pytam czy moge wyjsc i poszlam od razu i do tego na zakupy. Skonczylo sie tym ze siedzialam godzine na schodach pod sklepem rozebrana do rosolu (w zimie) i ogladalam gwiazkdi :D Nie ryzykowalabym jazdy samochodem, i nawet jak sie bedziesz super czula z pol godzinki sobie posiedz :)

dziekuje za odpowiedzi..no zamierzam wrocic do domu autobusem, ale po 3 godzinach bede musiala jechac autkiem, wiec chcialam sie upewnic. dziekuje;)