Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaczątko87

jak nauczyć się okazywać uczucia??

Polecane posty

czy pochodzisz z pełnej , normalnej rodziny? normalnej = bez nadużycia alkoholu, gdzie rodzice mówili o uczuciach, bez przemocy? Bo może dom rodzinny Cię \"zablokował\". A może po prostu - wybacz jeśli sie mylę - jeteś rozpieszczona i prózna...

całkowicie normalna rodzina tyle że bez okazywania uczuć....nie pamiętam żeby rodzice mi kiedykolwiek powiedzieli że mnie kochają. w życiu jedynie mówi mi to mój chłopak oraz przyjaciółka a mnie jest ciężko na to zareagować...no kompletnie nie wiem co powiedzieć

ale nie wiem jak to powiedzieć żeby wyrazić wszystko co czuje wydaje mi się żet o brzmi sztucznie nienaturalnie i wcale do mnie nie pasuje...no i chce mi się płakać w takim momencie

a i musisz zdać sobie sprawe z tego, że nie wszystko co Ci sie wydaje oczywiste jest takie dla drugiej strony... a nie mozesz z nim pogadać o swoim zachowaniu, bo wydaje mi sie ,ze nie rozmawialiście na ten temat... powodzenia :) i pamietaj: rozmowa, rozmowa... i rozmowa... :)

a o czym mówić? własnie o tym, ze Ci trudno, ze nie wiesz jak zareagować, ze czujesz , ze kochasz :)

"jak nauczyć się okazywać uczucia??"- to się z domu wynosi

A tam, niech sobie myśli, że Ci nie zależy - przynajmniej nie przestanie się starać.:D Po co komu uczucia? Czy chcesz cierpieć?

sumienie - niekoniecznie, może stwierdzić ze cokolwiek zrobi to jej nie zadowoli, nie sprawi, ze ona poczuje ( bo mu nie mówi)... i bedzie miał dość... nie ma reguł no tak, ale niektórzy nie mieli tego szczescia wyniesc z domu...

autorko -a teraz jak wiesz czego Ci brakowało w domu stwórz dom, w którym bedzie milosc i sie bedzie o niej mówilo. Twoje życie w dużym stopniu zalezy od Ciebie

Gość takajedna z forum
No niestety Kaczątko, ale w miłości zawsze jest ryzyko odrzucenia czy zmiany uczuć. Ale bez miłości byłoby nudno i płytko, powierzchownie i mechanicznie. Więc może warto zaryzykować? Ja uważam, ze warto nawet jeśli będę cierpieć.

dziękuję:-) postaram się tak zrobić i dlatego chcę walczyć z tym moim strasznym charakterem... może jakoś powoli się nauczę tego

A moj zwiazek rozpadl sie niedawno, miedzy innymi z tego powodu. Nie umiem i nigdy nie umialam okazywac uczuc. Jednak wiem ze moge sie tego nauczyc jezeli bede chciala. I pomalu ucze sie :) Jestem z bylym w kontakcie i on tez zauwazyl zmiany. Trenuje na przyjaciolach. Chodze na mitingi DDA, czytam duzo na ten temat. Moze nie jest idealnie ale chociaz w koncu zdalam sobie sprawe gdzie tkwi problem... Nie nauczylam sie tego w domu rodzinnym wiec trzeba inaczej :) Dasz rade Kaczatko, najwazniejsze ze sobie zdajesz sprawe z tego ze jest cos nie tak. ja dlugie lata bylam slepa. Pozdrawiam

dziękuję Irish.. ja o tym wiedziałam od dawna że mam problemy z tym tylko że myślałam że już taki mam charakter i nie da się tego zmienić.dopiero niedawno uświadomiłam sobie jak wiele tracę dusząc w sobie uczucia do najbliższych mi osób poniekąd je krzywdząc i o ile moje życie byłoby barwniejsze gdybym to zmieniła... no ale sama jesteś na to przykładem , że może być lepiej i lepiej :-) pozdrawiam