Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinka-b-88

tabletki wspomagające odchudzanie a antykoncepcja

Polecane posty

Gość karolinka-b-88

Witam mam takie pytanie, mianowicie zaczełam diete i jako jej wspomagacz chcialabym zaczac brac tabletki Linea, ale boje sie ze oslabia działanie tabletek antykoncepcyjnych ( biore od poł roku Cilest), niestety w ulotce nie jest nic na ten temat zawarte i stad moje pytanie. Czekam na szybka odpowiedz pozdrawiam i z góry dziękuje

Gość beejbee
Tabletki wspomagające nie powinny mieć wpływu na tabletki anty. Ja przez jakiś czas brała Terme (nielegalna w Polsce bo zawiera efedrynę) i nawet takie tabletki nie osłabiły mojej antykoncepcji (nie mamy dzidziusia :-) )

Teoretycznie nie powinny. Ale nie wiem, na czym polega ich działanie odchudzające. Bo jeśli na wzmożonej perystaltyce jelit, to hormony mogą nie zdążyć wchłonąć się w potrzebnym stopniu. Nie wiem też, w jakie interakcje mogą wejść z "termoregulatorami"

Gość selllen

postaraj się utrzymać odstęp czasowy między tabletkami a wspomagaczem, żeby nie było że bierzesz jedno po drugim, bo wtedy faktycznie może ta tabletka za szybko przelecieć. jeśli nie ma żadnego składnika wymienionego w y\ulotce, to nie powinno przeszkadzać

Gość Deeesceeentradaaa
Ja brałam z Diane 35 i raczej nie miały wpływu bo w ciąży nie jestem :) to nie są tabletki przeczyszczające więc spokojnie :)