Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lean

właśnie opiekunka

Polecane posty

Gość hggdhshd
moze jakas kolezanka chwilowo poki nie znajdziesz opiekunki na stałe? moze jeszcze tydzien zwolnienia?

Gość kredensik niewielki
a masz prawo do płatnego wychowawczego?

dostałam jeszcze troche urlopu. i szukam...

nie wiem, chyba nie, a jakie warunki trzeba spełnić, żeby mieć prawo?

ludzie to maja tupet- dzwoni i jeszcze dopomina się o pieniądze.

mam wolne i właśnie testuję nowa opiekunkę.

Gość no to co ze dzwoni
przeciez zarobila te pieniadze wiec mimo wszystko powinnas je jej wyplacic a nie robic cyrków.

nie robie cyrków, i wypłace jej, ale najpierw dzwoni , ze rezygnuje i jutro już nie przyjdzie, to pytam się jej jak się rozliczymy, a ona mi na to, że daruje mi te 3 dni, a potem dzwoni, że jej nie zapłaciłam. Można zwariować, jak się na kogoś takiego trafi, a swoją drogą mogła to wszystko inaczej rozwiązać, powiedzieć parę dni wcześniej, że zamierza odejść {takie rzeczy się planuje}, albo posiedzieć ze mną i poczekać aż kogoś znajdę.

Gość ona nie
w porządku i ty również.Zatrudnij opiekunkę na umowę,zapłać zus itd i wtedy będziesz mogła wymagać takiej lojalności jakiej oczekujesz.Zatrudniasz kogoś na czarno bez ubezap i myślisz,że kupiłaś tę osobę na własność

Gość no to co ze dzwoni
tak to juz jest ze nianie maja spełniac wszystkie zachcianki ale pracodawca to juz nie.

Gość jakbym miala placic
opiekunce 15zl za godzine to by mi sie nie oplacalo pracowac, bo wiecej bym na opiekunke wydawala :D Moja kolezanka daje 4zl za godzine opiekunce :) Obydwie sa zadowolone :)

ona nie- to weź zatrudnij opiekunkę, zapłać za nią zus i daj jej wypłatę. To jaki sens ma to ,że ja pracuję jeżeli cała moja wypłata poszłaby na utrzymanie opiekunki. a zresztą nie znam nikogo, kto płaci zus opiekunce.

lean - a jaki jest sens zeby jakas opikunka zarabial 500 zł za to ze 10 godz dziennie jest dla twojego dziecka opiekunem. Uczy je wszystkiego bawi sie z nim itd. A ty w tym czasie zarabisz 2000 tyz tak i tez za 10 godz pracy wiec co opikunka ma glodowac i wychowywac twoje dziecko a ty masz odpoczywac a po powrocie do domu tylko je hodowac tak? Ludzie przeciez praca opikunki jest tak samo ciezka a nawet bardziej niz kazda inna bo ta kobieta ponosi odpowiedzialnosc za wszystko co zwiazane z twoim dzieckiem.

Gość ona nie
popieram,popieram.Praca opiekunki to nie jakieś dorywcze chałupnictwo po godzinach!!!Ludzie!! z tego trzeba wyżyć.Nie stać cię na porządne zatrudnienie kogoś to sama zajmij sie swoim dzieckiem

przeciez wiadomo ze jak opiekunka jest z dzieckiem 10 g to zadnej innej pracy nie znajdzie a jak ma sie z tego utrzymac skoro dostanie 500 zł Ja place wiekszy czynsz niz one mają wyplaty a gdzie jedzenie i inne rachunki? Jak szukacie odpowiedzialnych wykwalifikowanych opiekunek to za tą cene nie znajdziecie niestety. Tak to mogą sobie dorabiac mlode dziewczyny ktore sposnsoruje mamusia albo babcie na emeryturach a nie kobieta ktora musi utrzymac rodzine. A wiadomo ze nastolatce zawsze moze cos wypalic i juz nie przyjdzie tak samo z emerytką tez biednej cisnienie podskoczy i dupa. Same chcecie zarabiac cholera wie ile ale inni to juz mają najlepiej zebrac tak ? Jak kogos niestac na nianie to niech siedzi w domu.

NO TAK NIKT nic nie musi tylko ze za wykwalifikowana opiekunke trzeba zaplacic nawet 2500 tys a za" kogoś " bez doswiadczenia i wlasnie jakiegos laika mozna dac 500 tylko co z tego skoro ten ktos zrobi cie w ciula bo masz wymagania jak cholera wie co a placisz wielkie gówno...

po pierwsze u mnie okiekunka nie siedzi z dzieckiem 10 h tylko 6,5h, po drugie nie zarabia 500 zł, po trzecie jest babcią na emeryturze, bez kursu, bez fachowego przygotowania. Ja zeby zarabiac tyle ile zarabiam skonczyłam studia, staz i cały czas sie doszkalam. nie zatrudniam fachwej opiekunki więc nie wiem czemu się pieklicie.

a tak w ogóle to w Polsce za 8 godz pracy nalezy sie minimalne wynagrodzenie 1120 zł wiec czy sie to komus podoba czy nie za kazda prace nalezy wlasnie tyle wyplacac minimum. Ps ja poszlam do pracy i zarabialam 1000 zł a zeby opiekunce jeszcze zaplacic to z męza wyplaty dokladalam 200 zł bo niestety ale ona tez musi z czegos zyc a ze nie oplacalo mi sie to - no to musialam zrezygnowac z pracy i zając sie dzieckiem w koncu to jest najwazniejsze jakos nie wyobrazam sobie zeby moj synek pierwszy raz mama powiedzial do niani ale to juz inna baeczka. W kazdym razie moglabym znalezc opiekunke za 500 zl owszem tylko po co mam z kogos robic nic nie wartego " śmiecia" odwalajacego za mnie najgorszą robote. Nie potrafie nie szanowac ludzi po prostu nie umiem. Teraz tez szukam jakiejs dziewczyny ktora bezdie mi synka odbierac z przedszkola i czekac z nim na mnie dwie godz i tak codziennie i za to chce dac 500 zł a nie za caly dzien :o

a tak w ogóle to w Polsce za 8 godz pracy nalezy sie minimalne wynagrodzenie 1120 zł wiec czy sie to komus podoba czy nie za kazda prace nalezy wlasnie tyle wyplacac minimum. Ps ja poszlam do pracy i zarabialam 1000 zł a zeby opiekunce jeszcze zaplacic to z męza wyplaty dokladalam 200 zł bo niestety ale ona tez musi z czegos zyc a ze nie oplacalo mi sie to - no to musialam zrezygnowac z pracy i zając sie dzieckiem w koncu to jest najwazniejsze jakos nie wyobrazam sobie zeby moj synek pierwszy raz mama powiedzial do niani ale to juz inna baeczka. W kazdym razie moglabym znalezc opiekunke za 500 zl owszem tylko po co mam z kogos robic nic nie wartego " śmiecia" odwalajacego za mnie najgorszą robote. Nie potrafie nie szanowac ludzi po prostu nie umiem. Teraz tez szukam jakiejs dziewczyny ktora bezdie mi synka odbierac z przedszkola i czekac z nim na mnie dwie godz i tak codziennie i za to chce dac 500 zł a nie za caly dzien :o

moze nie powinnam zabierac glosu bo ja tak z innej beczki- studiowalam w uk i na studiach duzo moich kolezanek pracowalo jako opiekunki. Kazdej z nich rodzina oplacala, skladki, podatki itp i minimalna stawke za taka prace sie zarabialo, ale zadko ktora z nich zarabiala minimum...bo rodzina chciala zeby zostala jak najdluzej z dzieckiem bo to dobre i dla dziecka i dla niej. Tam niania to zawod, trzeba miec jakis kurs. Nie slyszalam, ze ludzie zatrudniali emerytki czy cos... W Polsce to praca za grosze. Tylko z drugiej strony w pl nie zawsze rodzicow jest stac zeby dac opiekunce 1500 i oplacic zus

przyszła po te pieniądze i jeszcze w oczy kłamała, jaka to ona chora, że miejsce ma w szpitalu, i w ogóle...cieszę się , że już jej nie zobaczę-teraz mam nową fajną opiekunkę.

Gość taaaaaaaaaa i będzie fajna
pewnie dokąd cię pozna :D i rzuci robotę:D dlaczego pracodawcom zawsze wydaje sie,że są tacy fajni super równiachy hehehe

Gość trochę się wam dziwię
ze zatrudniacie na czarno opiekunki.To największe ryzyko jakie można sobie wyobrazić.Kto będzie odpowiadać jak dziecku coś się stanie?np wypadnie przez okno?

teraz to ja mam opiekunkę......... mój maluszek ma trzecią babcię..... dziękuje tamtej pani, że zrezygnowała...........