Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwdmajeaee

Mój synek to wcześniak ma żołtaczke i co ile godzin mam go karmic?

Polecane posty

Gość qwdmajeaee

czy wyhstarczy co 3 godziny?czasem nie chce mi sie budzic do karmienia..czy wystarczy, ze co 3 godizny go obudze?gdy zaspi?, czy w nocy tez go budzic co 3 godziny,czy jak spi 4 i sam sie budzi...to nie budzic go?

Gość oooooooooooooooooooooo
Ile Twój maluch ma???

Gość qwdmajeaee
ponad tydzien i wazy 2300

Gość qwdmajeaee
ma tydzien i 4 dni

przy tak małej wadze budzic i karmic i to nie co 3 , a co 2,40 !!!!!!!!! i tak cała dobę !!!

Gość dziecko je jak jest glodne
Moj tez mial zoltaczke i tez byl wczesniakiem... Sen jest wazny ;) Sprobuj karmic przez sen, a nie budz :O

Gość fghfghfghfghfghf
mysle ze raz na tydzien w zupełnosci wystarczy

Zółtaczka ,to nic innego jak slabo rozwinięta wątroba u dziecka, zwlaszcza u wcześniakow. Pojawia sie w 2 dobie ,nasila w 3-4, powinnas udac sie do Pediatry i kontrolowac poziom bilirubiny we krwi, wartosci powyzej 15 uznawane są za patologie. PRzy wysokiej ilosci bilirubiny we krwi (ktora sprawia ze twoje dziecko staje sie zolte) powinnas zwrocic szcegolna uwagę na to jak dziecko sie zachowuje,jesli jest apatyczne i ma obnizoną temperature ciala , moze to oznaczac ze po prostu watroba jest niewydolna i dziecko ebdzie musialo pojechac na fototerapię. TWoje dziecko wlasnie z tego powodu moze nie chciec sie budzic na karmienie, w takim razie sama musisz pilnowac by budzic dziecko co najmniej co 3 godzinki i karmic je.

Gość qwdmajeaee
wypuscili mnie ze szpitala bo miał bilurbiny ponizej 15

ja tez mama wczesniaka, mial zoltaczke w sumei 8 tygodni, karmilam co rowne 3 godziny :))) w nocy tez a maly spal i spal mogl spac cala dobe bez jedzenia, lekarz mowil ze wlasnie to zoltaczka powoduje ze dziecko jest senne i nie ma ochoty na nic innego :/ proponuje jaknajczesciej dawac cyca i szybko wyjdzie z zoltaczki :)) masz bardzo malusie dziecko, dziwie sie ze przy takiej wadze i zoltaczce wypuscili cie ze szpitala :/ moj wychodzac ze szpitala wazyl 2750

Witam. Moj synek też miał bardzo wysoka zóltaczke 28,8 (gdy trafilismy na oddzial) i włąsnie lekarka kazała malego odstawic od piersi, ponieważ ponoc mleko matki ja nasila Pozniej w domu walczyłam z karmieniem piersia, ale maly \"cwaniak\" przyzwyczaił sie do butli (szybciej mu leciało)

Gość qwdmajeaee
mysza a co to do dziwienia, moja znajoma wypuscili dziecko z waga 2000 no i co z tego skoro był zdrowy? moj ma malutka zołtaczke i juz mam dosc wszystkich ludzi,ktorzy sie dziwia, ze wczesniej mnie wypusili, kazdy robi wielkie oczy, dziecko poprostu mimo wczesniactwa jest zdrowe a poziom zołtaczki jest naprtawde niski, mały ma aptety i sam sie budzi w sumie co 3 godziny, rzadko, sie zdarzy ze obudzi sie co 4 wiec to juz swiadczy, ze zdrowieje