Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawasakii

L.O. Warunkowe zdanie z niedostateczna

Polecane posty

Gość kawasakii

Witam! Mam pytanie do nauczycieli, lub osob ktore sie na tym znaja ; ) Czy jest mozliwa promocja z klasy 2 do 3 z jedna ocena niedostateczna? Podobno tak, ale nie jestem pewien. Prosze o pomoc, z góry dziekuje.

Gość kawasakii
moze jeszcze ktos sie wypowie?

Mam wrażenie,że coś takiego jak warunkowe zdanie to było ewentualnie możliwe w podstawówce,no może w gimnazjum.Ale żadne szanujące się LO nie zrobi Ci łaski i Cię nie przepuści z jedynką.

Gość kawasakii
czy sa tu jacys nauczyciele?

Gość y5ne5i
tylko komis w sierpniu kochana. z kapa to jedynie na drugi semestr puszczaja i chyba do lutego mozesz zdac ale na koniec roku w zyciu!

Gość ucz sie mala ucz
tylko komi, jestem pewna na 100%, warunkowe to masz na studiach, a nie w lo

Gość jestem nauczycielką LO
niestety poprawkowy egzamin w sierpniu ,przysługuje Ci obligatoryjnie-RP nie musi wyrazać zgody,nie musisz więc pisac podania do RP

Gość vojo
moj kolega zdal na warunkowym z 1 do 2 klasy w Technikum i ja tez teraz licze na zdanie warunkowe, to bedzie moja pierwsza poprawka ale za zadne skarby nie zdam matmy, ona nie jest dla mnie, to moj slaby punkt, ale to prawda ze nie w kazdej szkole ponadgimnazjalnej jest zdawanie warunkowe i musi sie na to zgodzic wiekszosc nauczycieli!!!

ja mialam kose w pierwszej . Nie bylo mowy o warunkowym, zdawalam w sierpniu .

poza tym jest JESZCZE maj . Zacisnij pasy, wez sie w garsc i probuj to zaliczac . Wierz mi, ze jeszcze mozesz zdzialac cuda .

poprawka ;] nikogo nie przepuszczą z lufą na świadectwie bez poprawki

Gość ewuuu
ej wezcie ja tef mam nie ciekawie z matmy i czytalam dopiero ze takie cos jest mozliwe tylko na studiach ehh niestety ;/;/

Gość Lans
Ja mam zagr z chemii , którą jutro zdaje .. ale to jest koszmar mało co umiem , praktycznie nic . Zagr z matmy , zdaje pierwsza czesc we wtorek . Zagr z geografi - tutaj luzik zdam spokojnie . I wierze nadal w to ze przejde bez poprawki , ze wszystko uda mi sie zdac :) Zdawac mozna do 10 czerwca u mnie w LO .

Gość agacia001
zostaje ci napisanie komisa inaczej sie nie da

Gość saphe
Bo trzeba się coś czasem pouczyć w ciągu roku a nie dopiero jak wakacje już prawie brac się za oceny i martwić komisem... 2 bez większych problemów mozna mieć z każdego przedmiotu przy minimalnym nakladzie pracy.

Gość Magdzielka
jest to tak ze musisz uczestniczyc na egzaminie w sierpniu a jak go nie zdasz to mowisz ze chcesz przejsc warunkowo i rada sie zbiera i mowia ci ze mozesz przejsc do nastepnej klasy :)

Gość Agaciaaa
sama mam jutro poprawke i doiedzialam sie ze jest cos takiego jak zdanie warunkowe oczywiscie na poczatku powiedzieli mi o tym moi znajomi ale ze ja nie moglam siedziec bezczynnie i musialam sie dowiedziec czy to prawda od bardziej wiarygodnych zrodel wiec napisalam do ministerstwa edukacji narodowej meila :)) odpowiedzino mi ze to co mnie interesuje reguluje paragraf 21 ust. 10 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 30 kwietnia 2007 r. w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów i słuchaczy oraz przeprowadzania sprawdzianów i egzaminów w szkołach publicznych (Dz. U. Nr 83, poz. 562, z późn. zm.). A oto treść tego przepisu: „10. Uwzględniając możliwości edukacyjne ucznia szkoły podstawowej, gimnazjum i szkoły ponadgimnazjalnej, rada pedagogiczna może jeden raz w ciągu danego etapu edukacyjnego promować do klasy programowo wyższej (semestru programowo wyższego) ucznia, który nie zdał egzaminu poprawkowego z jednych obowiązkowych zajęć edukacyjnych, pod warunkiem, że te obowiązkowe zajęcia edukacyjne są, zgodnie ze szkolnym planem nauczania, realizowane w klasie programowo wyższej (semestrze programowo wyższym).. :)) takze jest jakies wyjscie ale jest jeszcze jeden problem rada pedagogiczna ... czy napewno pozwola przejsc ... tego nie wiem dowiem sie jutro i napewno wam napisze :)) mi jeszcze kolega powiedzial ze trzeba napisac podanie o takie przejscie warunkowe dlatego na wszelki wypadek je napisze ale czy jest potrzebne dowiecie sie jutro . pozdrawiam :))

Gość [[[[[[
Tak, jest coś takiego jak zdanie warunkowe . W wypadku gdy nie zaliczysz poprawki albo jednej z dwóch możesz napisać podanie i zgłosić się z nim do dyrekcji , dyrektor obejzy podanie , przeczyta i nastepnie na radzie stresci nauczycielom informacje z tego podania , Twój wychowawca wypowie się na Twój temat , Twój nauczyciel z tego przedmiotu którego nie zaliczyles/las i nastepnie rada zdecyduje czy dac Ci szanse . Oczywiście w podaniu muszą być jakieś sensowne argumenty typu ,,nie mogę sobie poradzić psychicznie z rozwodem moich rodziców " ,,umarła mi babcia " ,,jestem chory/a" bo raczej powod typu , nie chciało mi się uczyć bo były wakacje i wolałem odpoczywać nie przejdzie .

Agatko bardzo super że napisałaś do ministerstwa - dzięki Tobie nie mam już żadnych wątpliwości. Bym był bardzo wdzięczny jeśli napisałabyś coś więcej o zdaniu warunkowym . Czy ktoś skorzystał z tej możliwości u Ciebie na poprawce ?

Gość shhj
Agacia napisz do mnie na gg jak najszybciej: 34893498- Aga

Gość szkoły prywatne nie są ani
czyżby coś się zmieniło od czasów kiedy ja chodziłam do szkoły?? kiedyś jak się miało niedostateczny z czegoś, to pisało się podanie do dyrektora szkoły o egzamin komisyjny, zdawało się ten egzamin w sierpniu i jak się zdało to szło się do następnej klasy. proste

Gość shhj
Teraz jest inaczej... Można zdać warunkowo.... Mam problem z tym podaniem i jakby ktoś mógł jakis wzór...

Gość roguc
witam, oblałem dziś poprawkę, mam jednak możliwość 'zdania warunkowo' musze napisać podanie, a nie wiem kompletnie jak sie do tego zabrac, czy ktos moze pisał już takie coś? macie jakiś wzór ? prosze !!

Gość Ja jestem nauczycielką
I dzisiaj właśnie siedziałam sobie w komisji. :-) Żeby rozwiać wątpliwości - kiedyś nie było warunków ale zmieniły się przepisy. Jeśli dobrze pamiętam równo rok temu zmienialiśmy pod tym kątem statut szkoły... :-) Warunek przysługuje tak, jak napisała to Agatka. W mojej szkole ciężko będzie jednak z tego skorzystać. Myślę, że podanie jest tu bardzo ważne ale tak naprawdę decyzja nie jest podejmowana na Radzie... Decydujący jest stosunek ucznia do przedmiotu w trakcie całego roku. Jeśli lekceważyłaś przedmiot i nauczyciela, nie chodziłaś na lekcje bez powodu, przeszkadzałaś nauczycielowi w trakcie prowadzenia zajęć... to raczej ciężko liczyć na to, że on się teraz za tobą wstawi tylko dlatego, że napiszesz piękne podanie. Jeśli nauczyciel będzie cię chciał przepuścić dalej, to raczej przepcha cię na komisie. Wtedy i on ma z tobą mniej problemów... Jeśli już piszesz podanie, to napisz dobre argumenty ale PRAWDZIWE. Jeśli napiszesz, że przez cały rok chorowałaś ale jednocześnie nigdy nie przynosiłaś do szkoły zwolnienia lekarskiego, to ciężko będzie ci się wybronić. Wtedy chyba lepiej uzasadniać swoją sytuację problemami rodzinnymi... albo coś w tym stylu.

Gość Ja jestem nauczycielką
Dodam jeszcze... Szkoła bardzo często chce ucznia przepchać... po prostu. Ale żaden dyrektor czy Rada Pedagogiczna NIE ZARYZYKUJE problemów. Musisz po prostu dać im solidne ARGUMENTY. Jeśli ich nie dostaną, mogą zwyczajnie bać się zaryzykować na wypadek kontroli... Dlatego właśnie łatwiej ucznia przepchać na komisie - wiadomo, najpierw jest egzamin pisemny, na którym można nic nie napisać (a który zostaje w papierach) a potem ustny... A z ustnego nie ma dowodów w postaci np nagranych taśm czy coś w tym stylu... Na wypadek kontroli NIKT nie udowodni, że uczeń na ustnym się nie wybronił... mimo, że z pisemnego dostał jedynkę... A podanie zostaje w szkole...

Gość kolka.19
ja hccialabym by ktoś wysłał tutaj wzór na podanie o warunkowe zdanie z ocena niedostateczna . Wczoraj nie zdałam poprawki z matematyki a nie mam pojęcia kompletniejak mam napisac podanie .. Jutro musze je zawiesc do szkoły . Nie wyobrażam sobie powtarzania roku , prędzej zalicze po kolei tematy z poprzedniej klasy . Tym bardziej ,że akurat jestem w technikum i mam przed soba jeden ost. rok czyli 4 klase ... matura, studniówka... Znajomi z ktorymi jest się od samego początku .

Gość pawel00090
Ja też mam strasa jutro tj 26 sierpnia br piszę poprawkę z niemca, a we wtorek 30 sierpnia z polaka. O niemca jestem w miarę spokojny, choć to oczywiste że się stresuje, ale polski już jest gorzej, mam strasznie wymagającą nauczycielkę. My nie dość że mieliśmy ok 1,5 tygodnia na przeczytanie takich książek jak "Zbrodnia i Kara", "Lalka" czy Nad Niemnem" to musieliśmy wiedzieć, np dokładnie na której stronie jest opis Petersburga w Zbrodni i Karze. Boje się tego komisu, jednak że na pewno gdy mi się nie daj Boże noga powinie, napisze to podanie, jednak obawiam się że może nie przejść, mimo że mam dość solidne argumenty. Samego przedstawienia forum Rady się nie boje bo sądzę że Rada by na to przystała, jednak najbardziej boję się opinii mojej polonistki, która jest jednocześnie wicedyrektorką szkoły. No ale miejmy nadzieje że uda mi się po prostu wszystko zaliczyć.:) Jeśli tak by było zdał bym do III klasy LO. Ale ogólnie dziękuje za takie informacje że jest możliwość napisania takiego podania, bo nie wiedziałem o tym. :)

Gość fsfsf
ja mam jutro poprawke z matematyki i też sie bardzo stresuje :( ale póki co wole sie nie przejmowac zdaniem warunkowym...może uda sie bez tego,oby trzymam za Was wszystkich zdających kciuki i Wy za mnie też trzymajcie 🌼 jakby coś to jutro powiem jak było

Gość hrthjnr
idziesz w sierpniu na poprakwe....obys ja zdal. jak nie...to mozesz uprosoc o przepuszczenie do klasy, ale jest warunek, usisz w klasie nastepnej miec przynajmniej 3. LUB nadrabiac material z klasy 2...partiami. np klasowkami.