Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiaolusi

jak cześto 5 miesięczne dziecko powinno robić kupke??

Polecane posty

Ja karmię małego piersią już ponad rok,od 4 m-ca zaczęłam wprowadzać zupki,kaszki.itd...też miałam taki problem,że moje dziecko nie robiło kupki nawet 7 dni,ale suszone śliwki ze słoiczka pomogły (efekt po 15 min),jabłko też pomogło, musiałam podawać Smecte 2 x 1/2 saszetki i Lakcid 1x1 ampulka-na wyregulowanie flory bakteryjnej- pomogło, nie mam już takich problemów Moje dziecko mialo też zaparcia gdy podawalam żelazo-też mu pomagałam tymi sposobami...

beti 40, bo marchewka działa zapierająco, oczywiście nie zawsze. Tak samo działa ryż. Co nie znaczy że na wszystkich i zawsze. Ale dzieciom które mają zaparcia lepiej ograniczyć gotowaną marchewkę i zamienić ryż na kukurydzę. Dobrze dawać dużo pić - świetnie robią soczki przecierowe typu bobofrut i woda

Gość dagamarka
up up tez chetnie sie dowiem moj synek raz na dwa dni mysle ze to ok pije mleko modyfikowane i robi zielone kupki caly czas myslalam ze to normalne ale dzis kolezanka mowila mi ze nie powinno tak byc, szukalam juz w necie i tez pisze ze ok a jak wy myslicie

Gość dagamarka
up up

Gość MamusiaGabrysi
Mam pytanko.Moja córeczka bedzie miała jutro miesiąc i ma proble z oddawaniem stolca denerwuje się siłuje i nie może zrobic kupki sama juz nie wiem co robic.Karmiona jest butelka mój pokarm jest bardzo słaby i nie najada sie.Doradzcie mi co robic czy mam isc z tym do lekarza

Gość Kejsi
hej, prosze o pomoc mója 5 miesieczny synek, odkad zaczełam podawac zupki, zaczał robic kupe raz na 4 - 5 dni .. czy któraś z was miala taki problem ze swoimi pociechami?? prosze o odpowiedz, dodam ze wczesniej robił kupke normalnie tj. nawet kilka razy diennie - na piersi.

Gość Kejsi
prosze o odp

Gość Kejsi
????????????

Kejsi-moja 5 miesięczna córeczka ma ten sam problem( dodam że jest na mleku modyfikowanym).Odkąd dostaje zupki z gerbera wypróżnia się raz na 4 dni-właściwie 4 dnia juz jej pomagam czopkiem glicerynowym-ponoć można podać pół, a jeśli nie pomoże po 2 godzinach drugą połówke(należy go lekko zmoczyć)ja zaczęłam od 1/3-niestety nie pomogło więc po 3 godzinach użyłam kolejnej (takiej samej)dawki-efekt natychmiastowy.Powiem Ci,że zastosowała tą metodę, bo poleciła mi ją koleżanka(która ma córcie w tym samym wieku co moja)zalecił jej to jej pediatra.Mój kazał podawać herbatke z rumianku i masować brzuszek ale to nie pomagało.Dziś znowu musiałam zastosować tą metodę-ale czopek nawet nie został dobrze "wchłonięty" tylko odrazu wydalony.Może spóbuj tego ale najpierw skonsultuj się z lekarzem.Trzymam kciuki

Gość Kejsi
HEJ dzieki za odp mnie lekarz powiedział, że jesli nie marudzi i nie płacze to żeby to tak zostawwić, no ale to raczej nie jest normalne zeby takie dzieciątko jadło i jadło i sie nie wypróżniało. Ja mam nadzieje ze to sie jakos unormuje. Mam 6 letnią córe i nie mialam z nia tego problemu.. pozdrawiam

Gość izulllaaa
witam a mój synek robi 3 małe kupy dziennie, czasem 4 i dobrze zjada! i nie ma goraczki czy to za duzo?

Gość partner789
moja corka karmiona mieszanie robi 5-6 kup dziennie.

Moja Mała 5,5 mies. karmiona mm + zupki/ jabłuszko/ soki przecierowe, kleik kukurydziany robi 1-2 kupki dziennie. Raczej jej nie dopajam, czasami woda, jest na Bebilonie 1.