Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kierownica wlasnego auta

do jezdzacych autami!!

Polecane posty

mam takie pytanie,jestem poczatkujaca na drodze i w sumie wszystko jest ok poza tym ze jak staje na swiatlach czy gdzies tam w korku i pozniej chce ruszyc to najczesciej gasnie mi samochod powiedzcie jak wspolgrac gaz ze sprzeglem zeby auto ruszylo a nie zgaslo?? probowalam ruszac na polsprzegle i w miedzyczasie wciskac gaz ale robila mi sie zabka... :(

Gość nie piłeś - wypij
zaprzęgnij szkapę do auta :)

Gość co to jest zabka
?? Kup automat najlepiej :D JA nie mam tego problemu :P

Gość OKI001
po pierwsze to nie stresuj sie tym ze ci gasnie,poprostu postaraj sie miarowo naciskac sprzęgło i gaz

no wlasnie stres tez mnie wtedy zzera i tak ze 3 razy potrafie zgasic auto,cholera!! ktos mi dal taka rade zeby nie jednoczesnie puszczac sprzeglo i naciskac gaz tylko najpierw sobie nacisnac gaz zeby auto troszke zabuczalo i pozniej wolno puszczac sprzeglo,jeszcze tego nie probowalam ale czy to dobre???

Gość tak to dobre
ja tak robie ;)

Gość nauczysz sie
Kwestia wprawy - po prostu musisz jak najwiecej jezdzic. Tylko moze nie w korkach - bo moga Cie obtrabic... :D

Gość to jak ty prawko zrobiłaś
?? z tym opóźnionym popuszczaniem sprzęgła to ok ;)

zawsze na początku tak jest. Każdy tak robi i to normalne. Nie przejmuj się. Musisz ćwiczyć i wyczuć pedały. Starać sie robić to jak najbardziej płynnie - powoli puszczać sprzęgło i powoli naciskać gaz. Wyczujesz to już wkrótce :) będzie dobrze :)

no na egzaminie nie zgasl mi samochod ani raz i jechalam dosc opanowanie, w sumie od 3 tyg mam prawko i zaraz jak zarejestrowalam auto to zaczelam jezdzic i wlasnie chodzi o to ze nic mi nie gaslo,od jakiegos tyg mam z tym problem...no ale skoro najpierw gaz a pozniej lekko sprzeglo to tak bede robic moze za szybko chce to wszystko zrobic i dlatego tak sie dzieje... dziekuje za razy:)

* rady,znaczy sie :)