Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *** PRAWO NATURY ***

* * * * * * * * * * * PRAWA NATURY - SAMIEC I SAMICA - * * * * * * * * * * *

Polecane posty

Gość *** PRAWO NATURY ***

Istnieje w przyrodzie życie zwierząt w którym natura stworzyła gatunek samca i samicy. Samiec atrakcyjny swoim wyglądem rywalizuje o zdobycie samicy jako zdobyczy. Samica nie jest strojniejsza od samca, jej wygląd jest skromny i szary. Dlaczego tak jest w gatunku ssaków, płazów i ptaków, że samce są strojniejsze, bardziej przyodziane, dla przykładu rajskie ptaki, czy gatunek lwa, a samice są skromne i nie gonią za parnterem... Nikt przecież nie słyszał, by mysz goniła kota, bo to zawsze kot goni mysz - to porównanie. Kura nie jest strojniejsza od koguta, a rajskie ptaki są piękniejsze od samic. Dlaczego więc w gatunku ludzkim to kobieta goni mężczyznę, to kobieta się stroi i upiększa, a mężczyzna jest szarą zdobyczą. Czyż nie powinno być odwrotnie, zgodnie z prawami natury...??? Czy to nie jest nienormalne i dziwne...???

Gość joellla82
może to jest właśnie dowód na to ,że nie jesteśmy tacy sami jak reszta zwierząt...

Gość glupote piszesz
a ile kobiet ugania sie za facetami ??? z reguly to oni za nami lataja ;/

Gość jak tak patrze na szympansy
to nie widze żeby szypans był strojniejszy od szympansicy

Gość Ratisssssss
Ale bzdury pieprzysz ;/ Po pierwsze każdy gatunek ma swoje zasady,po drugie czymś się jednak od zwierząt różnimy ;/ Wielkie te różnice nie są ale jednak.Gdybyśmy mięli tak długie ręce i palce jak małpy to zapewne bylibyśmy na ich poziomie ale mamy krótsze przez co sprawniejsze i to pozwala nam wykonywać dłońmi te prace które wykonujemy,które też wpływają na nasz rozwój umysłowy.Choć zwierzęta wcale nie są głupie,mają jedynie mniejsze możliwości,mają swój system i tak jak my używamy komputerów perfum ...one mają mniej więcej to samo tyle że w innej postaci.

Gość trzeba dbać o higienę
***PRAWO NATURY**istotnie w większości gatunków zwierząt tak jest, że samiec jest strojniejszy i powinien zabiegać o względy samicy:P Ale twój przykład z kotem i myszką chyba nie jest celem kopulacyjnym;)tylko łowczym:P:D

Gość Rozumię Cię...
Popieram w całej koncepcji początkową myśł załorzyciela topicu.

Gość No cóż to wszystko prawda- Ola

Gość Popieram również.

Gość Ratisssssss
A ja zastanawiam się po co pawianom sutki ??Aniżeli oni lubiś je lizać może ongiś ich potrzebują,szedłszy tą droga dedukcji należy śmiało stwierdzić że egzystencja ludzkiego gatunku poświęcona jest zdobywaniu przyjemności której to zdobywszy na miarę Monte Everest mogą zakończyć swą bytność w spełnieniu.

no jak to dlaczego:D bo wsrod zwierzat samiec jest dominujacy homo sapiens stoi na wyzszym stopniu rozwoju od zwierzat, tzn moze nie caly gatunek homo sapiens, ale kobiety napewno cieszcie sie ze nie jestescie jak samce pajakow, zjadani po seksie

jasne jasne :D dobra pompa nie jest zła :D:D:D pózno wczesnie...jest po prostu :P

Gość Ratisssssss
hehehehe:D mobli king :D srobli king ewentualnie burger king :)

ale to mozna dosc prosto wytluamczyc dlaczego u nas role sie odwracaja zauwazcie ze u ptakow czy nawet ssakow mniej rozwinietych typu pies czy kot samica rodzi wiecej mlodych u nas czy naczelnych w ogole jest bardzo malo potomstwa, dwoje, troje, to juz sa przypadki ponizej promila wiec o ile samica u wczesniejszych zwierzat potrzebuje samca rzadziej zeby dochowac sie wiekszej ilosci potomstwa, to u nas juz o wiele czesciej dlatego rola samca, sorry dziewczyny, rosnie w utrzymaniu gatunku to samica rzadziej jest w stanie wydac jakas konkretna ilosc potomstwa samiec nie ma z tym problemu staje sie atrakcyjniejszy dla samicy, wiec o niego zaczyna walczyc a juz dla przykladu spojrzcie jaka jest rola samca u owadow, gdzie po jednym zaplodnieniu mozliwa jest niewyobrazalna dla nas ilosc potomstwa przypadki ze zostaja zjadane, czy zabijane sa bardzo czeste samiec nie jest juz tak czesto potrzebny i tyle :p

Gość Ratisssssss
Nasi mężczyźni są brzydcy i śmierdzą ...-znaczy się moi akurat nie ...ale tak słyszałam..a dawno tego gatunku nie widziałam..."POdobno na wymarciu"

Gość Ratisssssss
Szczególnie na kafe :D sumienie ....strzeż się :D

ej czytajcie z uwaga to u pajaczkow i pszczolek u nas role sie odwrocily :D :p

Gość Ratisssssss
No tak...wy nie dbacie o siebie a my tak :D

u pająków i pszczółek:D A co tu można przeczytać? Ciągle o tym, że któryś którąś usidlił albo złapał w sieć. Że o bzykaniu i żądleniu we wszystkie otwory nie wspomnę :)

Gość okah
no musze sie nie zgodzic - raz tylko latałam za facetem, jak miałam 10 lat. zakochałam się platonicznie w podstawowce w jakimś starszym kolesiu i potem za nim chodziłam XD a teraz to tak sie zastanawiam czy robie coś zeby sie podobac hmmm o, nosze obcisle bluzki bo mam duzy biust i jestem szczupła i to tak fajnie wyglada ale tak poza ty to nic XD

Gość Kobietą się coś pomyliło...