Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BCBCBC

ZIOŁA LIŚCIASTE- NIE W SASZETKACH

Polecane posty

Gość BCBCBC

JAK ZAPARZAC? ZALAC GOTUJACA WODĄ I ZOSTAWIC W SZKLANCE TE LISTECZKI, I PIC, CZY PIC PO ODCEDZENIU? I CZY ZIOŁA MOZNA SŁODZIC?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość upssaa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pewnie zależy od rodzaju zioła. ja mam pokrzywę liściasta i na opakowaniu pisze że trzeba gotować 5 minut i potem odcedzić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fefew

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zalać i parzyć
herbatki ziołowe najlepiej słodzić miodem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najlepiej nie slodzic wcale

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość BCBCBC

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ziel.
ziola uzyskiwane wylacznie z lisci najlepiej zalac wrzącą wodą i ogrzewc pod przykryciem przez 15 min na „łaźni wodnej”, tj. na garnku z gotującą się woda, mozna jednak z powodzeniem zalac wrzatkiem, odstawic na ok. 15min. Po ostudzeniu (5-10 min) i wymieszaniu napar należy przecedzić i zużyć w ciągu tego samego dnia nie dotyczy to ziela (czyli lodygi), korzeni, klączy itp. 'twardszych' czesci roscliny, w ktorych znajduja sie skladniki trudniej rozpuszczalne w wodzie (te nalezy gotowac)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×