Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rafajejla

pytanko o kodeks drogowy

Polecane posty

Gość rafajejla

jest taki znak często stawiany na początku ulic przy ktorych jest duzo blokow badz domkow jednorodzinnych.Niebieski,w kształcie prostokąta.Na nim domek,człowiek i coś tam jeszcze.O ile wiem jest to tzw.strefa zamieszkania i trzeba jeżdzić bardzo powoli bo np dzieci mogą biegać po ulicy.Wybrałam się dziś na dzielicę domków jednorodzinnych z małą córką w wózku głebokim.Tam jest ruch minimalny i bardzo spokojnie.Znak był.Chciałam iść po chodniku,ale pod każdą posesją stał samochód.Tak,ze nie zmieścilabym się z wózkiem.Szłam więc środkiem mając na uwadze to,ze stał znak i mam do tego prawo.Nagle nadjechał samochód(ja nie bardzo gdzie miałam zejść po chodniki zawalone autami) otwiera się szyba i jakaś paniusia wystartowała z tekstem,ze to jest jezdnia a nie deptak.Oczywiście nie byłam dłużna.Kto ma rację?jak to jest z tym znakiem?

Gość znak znakiem a życie życiem
ty miałaś

nie wolno przekraczac prędkości 20 km/h jestes pod szczególa ochroną w tym miejscu.

Gość chodnik byl
to sie idzie po chodniku :O to ze stoja na chodniku samochody i nie zostawiaja 1,5m dla pieszych to druga sprawa - dzwoni sie wtedy po straz miejska

Gość chodnik byl
predkosc to jedno - ale kurwa , tu chodzi o to ,ze laska miala pretensje do kogos ze W OGOLE jechal samochodem PO JEZDNI .

Gość rafajejla
nie miałam zadnych pretensji!!!tylko tamta baba nie powinna się na mnie wydzierać!

Gość Born to be quue
Strefa zamieszkania to strefa, w której pieszy może się poruszać swobodnie po całej udostępnionej do użytku publicznego przestrzeni i ma pierwszeństwo przed pojazdami (kierujący musi ustąpić pieszemu gdy poruszają się po wspólnej płaszczyźnie, bez wyodrębnionych chodników). Pojazdy muszą jechać z prędkością nie większą niż 20 km/h i parkować tylko w miejscach wyznaczonych. Wjazd ze strefy zamieszkania na drogę publiczną podlega regułom włączania się do ruchu.

Gość może ktoś wie
ale tam chodniki były

Gość były zatarasowane
nieprawidłowo zaparkowanymi samochodami

Gość rafajejla
może ktoś wie-były ,ale niedostępne bo ludzi nie ochodzi to,że ktoś nie może się nimi poruszać!najważniejsze jest zeby postawić furę!

Gość eando
i co z tego?

Gość może ktoś wie
to się dzwoni na straz miejska i ona sobie z tym świetnie radzi, i przy okazji zarabia:D

Gość były zatarasowane
na forum każdy cwaniakuje ,już widzę jak dzwonisz na straż miejską :o olać tą babę z auta albo puścić jej jakąś wiązankę 🖐️

Gość rafajejla
wiesz,wszystkich problemów świata nie rozwiążę.Ludzkiej głupoty nie wyplenię...

Gość DURNAS KOBIETO
tak się zestresowałem ,muszę teraz pozbyć się tego kału w mojej bieliźnie :( Zamykamy temacik

Gość DURNAS KOBIETO
jak mi brak argumentów to zamykam temacik bo mi wstyd,ze nie potrafię się bronić.Taka za mnie głupia Ci pa

Gość może ktoś wie
a zebyś wiedział/a ze sie dzwoni. ja dzwoię na straz jaks ie kubeł na ulicy pali:D

Gość może ktoś wie
i mowie do straznikow miejskich "morda w kubeł" :D

Gość DURNAS KOBIETO
ulżyło mi :classic_cool: ten kał na pośladkach zostawię sobie na pamiątkę :classic_cool:

Gość rafajejla
niektórym to by się kaftan przydał

Gość eee tam kaftan to tylko
jakaś stulejka się przyplątała , która poczuła się urażona :D

Gość eee tam kaftan to tylko
jestem stooleja z F23 :(

jesli na chodniku nie ma miejsca zeby przejsc to zadzwon po straz miejska i szybko rozwiazesz problem. tak poczynila pewna osoba w miejscu mojej pracy i teraz jest wytyczona gruba biala linia za ktora nie mozna parkowac :) podobniez sprawa sie miala przy sklepie osiedlowym, gdzie parkujace samochody staly na chodniku i calkiem niedawno wbito tam slupki zeby odgrodzic czesc do parkowania od chodnika :)

Gość spokojnie tate wróci i wejdzi
e ci do wanny :classic_cool:

Gość rafajejla
u mnie na osiedlu parkują nawet na drodze przeciw pożarowej

bo nikt jeszcze nie zadzwonil do strazy i nie zglosil. sami sobie jestesmy winni bo narzekamy a nie dzialamy zeby temu zapobiegac :(