Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaabbbbbbbbbbbbbbb

Domowe sposoby na chrypke

Polecane posty

Ratujcie,juz czuje ,że rano strace głos a nie moge wyjśc do apteki(malutkie dziecko już wykapane i szykuje ja do snu,jestem w domu sama bo mąz wyjechał) i do apteki dotre rano z małą na spacerze.Ale co zrobic żeby nie stracic głosu do końca.Gardło mnie nie boli ale chrypa atakuje.Błagam,moze znacie jakieś domowe sposoby.......za wszystkie rady bede bardzo wdzięczna.

Nie....................:(

ok,tyle,że mi chodzi konkretnie o chrypke a nie ból gardła a syrop z cebuli to chyba na to nie jest.Co do mleka to napije sie ale tez mi sie wydaje ,że to bardziej na przeziebienie i ból gardła.Gardło bolało mnie cały tydz.Od kilku dni juz nie ale jest chrypka.Tak akurat mam ,że dwa razy do roku przy takiej chrypce trace głos...dosłownie!!!!

Gość mam wypróbowany sposób
wypróbowany na moim dziecku :) Garnek z 1 litrem wrzącej wody + łyżeczka sody oczyszczonej. Będzie buzowało a Ty sobie pooddychaj w okolicy tej buzującej mieszanki. Nie nachylaj się, nie inhaluj, tylko spokojnjie wdychaj powietrze. Po 2 takich sesjach moje dziecko miało normalny głos. 🖐️

Super....dziękuje.Juz lece do kuchni

Gość mam wypróbowany sposób
i jak? Pomogło?

Głosu nie straciłam,zrobiłam miksture z cebulą......i rano poleciałam po emskie.Chrypka nadal ale juz lekarz obejrzał i jest GIT!!!

Gość Elmo.
Ooo zamierzam wypróbować sposób z sodą;] akurat mam chrypke mam nadzieje ze pomoże:) pozdrawiam

Gość Kamaxdhehe
ma ktoś może sposób na chrypke.... [nie mogę mówić] jutro mam wystep... spiewam... xD i totalna załamka POMÓŻCIE... PROSZE..