Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misia 22

KIEDY MOGE BYC JUZ SPOKOJNA ZE NIE DOJDZIE DO PORONIENIE????

Polecane posty

Gość misia 22

hej wszytskim jestem w 11 tyg ciazy,tyle slysze i czytm o poronieniah ze samam sie tego strsznie boje,bylam w srode u gin robil cytologie i moil ze widzi krew w pochwie i rzeczywiscie byla,potem na bieliznie,dal jakis lek na duf...... i juz wczoraj i dzis jest ok,robil usg,serduszko bije,wszystko jkest ok,ale ja tak sie boje

Gość tak tylko
nigdy nie można byc spokojnym co do poronienia, ale nie masz się co martwic na zapas! z tego co się domyslam gin. przepisał ci duphastum to takie hormony by zarodek dobrze się zagnieździł w macicy są ok sama takie brałam przez 3 miechy:) przede wszystkim musisz dbac o siebie witaminki dobre odżywianko na pewno wiesz o tym:) kiedy jestes spiąca śpij itp po prostu w okresie ciąży Ty i mały człowieczek jesteście najważniejsi!

Gość wiesia78
Ogólnie mówiąc nie ma reguły na to, można nawet poronić w 20 tc itp

Gość misia 22
ja dbam o siebie,naparwde,je zdrowow,nie przemeczam sie rzuilam papierosy,co bylo bardzo trudne,staram sie jk moge,ale ten strach jest okropny!!!

Gość kkkoooch
nie mysl o tym bo popadniesz w paranoje

misia 22-dostałaś na pewno duphaston ja też to brałam....ale zacznij mysleć pozytywnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie stresuj się teraz niepotrzebnie!!! POWODZENIA

Gość wiesia78
Będzie dobrze nie myśl o tym w ogóle! ja to cała ciąże miałam zagrozoną na maxxxaaa same hormony zastrzyki szpitale itp ale sie nie poddałam i jak trza było leżeć to leżało się miesiącami! palić tez paliłam jak komin:( niestety czasem też piwko się jedno wypiło i jest wszystko dobrze nie możesz mieć takiego nastawienia powinnaś kwitnąć pełną piersią! powodzenia i 3-mam kciuki za ciebie i kruszynkę:)

prawda jest tak ze mozna poronic w kazdej chwili -- smutne ja poronilam druga ciaze w 11tyg a znam przypadeek gdzie i w 6 miesiacu mozna ... ale nie mysl o tym bo bedziesz sie tylko stresowac a nie wolno ci!!

w 6 miesiacu to juz nie poronienie,tylko przedwczesny poród-.Autorko zaufaj swojej potedze podswiadomosci i mysl pozytywnie,bo to jest moc nieprzecietna,a jesli masz czarne mysli,to niedobrze.Czy sa podstawy b ys sie tak bała??raczej pewnie nie,wiec zajrzyj w głab siebie (w przenosni:D:D ) i przestan miec pesymistyczne nastawienie.pozdrawiam!

Więcej pozytywnych myśli! Inaczej sama robisz z tego problem a tak nie da się żyć przez tyle miesięcy. Stres szkodzi i Tobie a co najważniejsze paluszkowi. Myśl o pozytywach – jak będzie miało na imię dziecko, jakie ciuszki kupisz ,jak urządzisz pokój itd. Itp. . Poronienie jak również poród przedwczesny może być zawsze. Ja poroniłam prawie w 14 tygodniu.

Gość najwięcej poronień
samoistnych zdarza się około 8 tygodnia, podobno po I trymestrze można odsapnąć, co nie oznacza, że nie należy na siebie i dziecko uważać.