Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawko prawko

PRAWO JAZDY

Polecane posty

Gość prawko prawko

proponuję na tym topiku wymieniać się doświadczeniami dotyczacymi kursu oraz egzaminu na prawo jazdy... :) No to zaczyam: mam za soba 16 godz i jestem zalamana, z miastem radzę sobie, mam ku mojemu zaskoczeniu dość szerokie pole widzenia.... za to łuk - porażka :( mam problem, w którym momencie powinam już prostować kierownice (oczywiście gdy cofam) - jeżdzę patrzac na łuku w lusterka i wciąz mi sie wydaje, ze zdąze wyprostować a nie udaje sie !! ehhh jestem zła na siebie :/ A jak Wy sobie radzicie w połowie kursu?

musisz wyprostowac kierownice w momencie gdy juz widzisz linie prosta w prawym małym lusterku ale pamietaj ze trzeba sie tez patrzec z tyłu przez szybe nie tylko w te lusterko co masz nad soba

Gość prawko prawko
hmmm...o tym patrzeniu przez tylną szybę to mi nic istruktor nie mówił...ja patrze tylko w lusterko wsteczne, dzieki za rade- nastepnym razem spróbuje tak jak mowisz...

Gość tak szczerze
nie wiem czy zasady sie nie zmienily,ale ja zdawalam w zeszlym roku i wolno bylo patrzec TYLKO przez tylna szybe...zreszta facet zaraz na poczatku mowi,ze lusterka maja byc do gory,jak do jazdy po miescie i nie masz prawa po skonczeniu placu czegokolwiek juz tam ruszac.durna zasada,ale wtedy tak wlasnie bylo.moim zdaniem bardzo niezyciowe.ale jak sobie przypomne jak moj brat zdawal 10 lat temu,to w ogole smieszne-przepisy mowily,ze masz tak zaparkowac auto w kopercie,zeby bylo po 20 cm z kazdej strony...i byli tacy egzaminatorzy,ktorzy zeby dostac w koncu koperte naprawde wyskakiwali z auta po zatoczce i mierzyli....brat mial 19 i 21 cm i nie zdal!zero linii na drodze (to akurat ok) ani slupkow...ale to byly inne czasy.

Gość fdsadfgdssaaff
wyluzuj. w polowie kursu to ja tez jeszcze nie umialam jezdzic.

Gość prawko prawko
oczywiście lusterka mam normalnie jak do jazdy po mieście a nie na linie skierowane... po prostu mój instruktor uważa, ze po lusterkac powinnam widziec czy jade prosto i jak jadę...

Gość JagodaHo
Mi też fajnie wszystko instruktor wyjaśnił. Ja uczyłam się w Krakowie w GPS i jestem mega zadowolona. Za tydzień mam egzamin, a więc trzymajcie kciuki. Mam nadzieję, że zdam i będzie wielkie "uffff...":)