Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama córeczki 742

Do mam dziewczynek, ktore mają kolczyki.

Polecane posty

Gość nina777
ohh..nie zauwazylam tego " BAY" , haha...

Gość mamuśka89
och...bo sie poplacze... spadam z tego forum bo sie tu madrza jakies blerwy i do tego nie na temat...i wez ze mnie zejdz co ja wyjatek jakis?? a polskiego to ty moze sama nie znasz... a co do tego postu wyzej to nie dosc ze glupie bo zmnienia nick'i zeby byl wiekszy tlum to jeszcze slepe do tego, co wyjasnia tez czemu na mnie siadlas, bo takie slepoty to nie widza ze co 3 dsziewczynka ma kolczyki! hahaha :) prosta jestes jak konstrukcja mlotka.. ;/ zal mi ciebie, naprawde...

Gość arabeska01
Dziewczyny: \"Nie kłoć się z idiotą! Bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem\" to do tych przeciwko mamuska89

Gość asit78
Ja nie mogę, ale się porobiło, forum jest do wyrażania opinii na pewne tematy, a nie do atakowania innych jeśli mają odmienne zdanie. Do mamuśki 89 - nie wiem co swoimi wypowiedziami próbowałaś udowodnić to, że jestem tipsiarą albo co gorsza z charakterystycznego środowiska, czy to, że jesteś lepsza, bo swojemu dziecku nie przebijesz uszu?? Ja to zrobiłam wtedy kiedy miałam ochotę i wara komukolwiek od tego co robię. Nie uważam, żeby zrobiła krzywdę swojemu dziecku, a jeśli chodzi o środowiska, w których rodzice przebijają uszy dzieciom to te, którym się chyba lepiej powodzi niż przeciętnej rodzinie, nie sądzę, żeby w rodzinie z najniższą krajową ktokolwiek pomyślał o zapłąceniu za kolczyki i zapłaceniu za przebicie uszu - tak na chłopski rozum jeśli chcesz już kogokolwiek szufladkować.

Gość mamuśka89
ejjj...ale nie atakuj mnie. moja corka ma kolczyki od mniesiaca. to nie ja napisalam o tipsiarach czy o tym srodowisku ale ktos przedemna i juz nie pamnietam kto.spojrz na wypowiedzi od "przeciwna bardzo" i wtedy zobacz kto NAS ocenia. -------------------------------------------------------------------------------- autorka: przeciwna bardzo > przekuwac malutkiemu dziecku uszy to obrzydliwstwo!! zalosny jest widok takiej biednej niuni z "lozdobkami" w uszach..najczesciej takie "blachary" i "tipsiary", ktore najczesciej wpadly w wieku 18 -20 lat przekuwaja swoim malolatom uszka i mysla,ze to "trendy" ...ZALOSNE!! jeszcze zrobcie dziecku baleyage i tipsy to juz bedzie cudo! aha..moze jeszcze jakis maly tatulazyk?? przeciez pozniej to tez boli... chore mamuski co do chrztu...tez jestem za chrztem w wieku pelnoletnim, kiedy czlowiek jest swiadom do jakiej wiary chce przynalezec.. ----------------------------------------------------------------------------------- autorka : dla mnie bzdura > Z obserwacji piaskownicowych zauważam, że kolczyki w uszach maja dzieci rodziców z charakterystycznego środowiska. Możecie sie z tym nie zgadzac ale z tego co zaobserwowałam to uszy przebijają maluchom tylko rodzice ze środowisk bezrobotno-pijacych. Nikt z "klasy" pracującej i bardziej wykształconej tego nie robi >>wypowiedzi wyzej znajdziesz na poprzedniej stronie wtedy pisalam o tym ze ktos kto woli kupic wodke zamnias chleba nie przebije dziecku uszu i ze w takim wypadku lepiej trafne bylo okreslenie " tipsiary " bo te z koleji bardziej na to stac. mam nadzieje ze nie masz juz do mnie zalu bo to naprawde nie tyczylo sie ciebie. moze po prostu czegos nie doczytalas. jesli poczulas sie urazona to przepraszam.ja nic nie mam naprawde do tych kolczykow u dziewczynek i wedlug mnie wygladaja uroczo dlatego moja corcia tez je ma.

Gość mamuśka89
albo zobacz wypowiedz "musztardy" ktora nazywa takie matki jak my DEBILKAMI...

Gość sefdrgergergre
Chcę zrobić mojej 3-miesięcznej córce kolczyk w łechtaczce, wiecie gdzie można to zrobić w miarę tanio? Bo jak podrośnie i będzie chciała to ją pewnie będzie za bardzo bolało, a tak to będzie z głowy...

Gość asit78
Oki sorki, nie doczytałam i przepraszam A co do ostatniej wypowiedzi, to jesteś szurnięta, żeby nie napisać poje......a do szpiku kości.

Gość wyjdź z domu
Hmm, a uszek dzieciom nie przycinacie, żeby wyglądały rasowo? I ogonków? :D

Gość karenek
moja opinia w dyskusji: male dzieci z kolaczykami wygladaja glupio:)) jak juz ktos wspomnial kolczyki ubieram zeby wygladac ladniej, seksowniej, kobieco..... i jakos nie mog tego polaczyc z niemowlakiem.

Gość asit78
Coś innego też można "upiększać" i "potrenować", żeby przynajmniej wypowiedzi były mądrzejsze. Co jeszcze zakładacie, żeby wyglądać seksownie?? Spódniczki? I spódniczek też nie mogę zakładać dziecku,bo będzie wyglądało głupio, bo spódniczka od razu łączy się z seksownym wyglądem?? Proszę was, przynajmniej zastanówcie się o czym gadacie. A do tej pani co to porównuje dzieci do psów rasowych to po prostu ręce opadają, aż mi jest przykro.

Gość to jest po prostu
.....żałosny widok!!!!!:O Malutkie dziecko.......jeszcze nie umie chodzic,na pupie pampers,w ustach smoczek a w uszach KOLCZYKI!!!! nieeee,no ja nie moge takiego widoku znieść!!! To jest dziecko i ma wyglądać jak dziecko! Niektóre mamusie traktują swoje dzieciaki jak jakies lalki.....widze też często u takich maluchów bransoletki i łańcuszki na szyjach:O ....ręce opadają!!!współczuje tym dzieciom ....i ich mamom również ...za głupotę!!!!

Gość asit78
A ja nie mogę znieść głupoty lasek, które wpadają w róznego rodzaju skrajności. Płakać się chce, że jeszcze są takie hiltonówny w naszym kraju!!!

Gość ania19986
mamy robią ze swoich dzieci miniaturki dorosłych, nie chce nikogo krytykowac za kolczykowanie w takim czy innym wieku, ale kolczyki w uszach kojarzą mi się z kobiecością, rodzajem ozdoby, która tak czy inaczej wabi mężczyzn (prosze nie krzyczec na mnie w tym momencie), a kolczykowanie nawet 8 letnich panienek z powodu np. Komunii jest dla mnie grubo przesadzone, w obecnych czasach dziewczynki już nie wyglądają jak dzieci, w wieku 12 lat to już panienki, a jak mają 15 to za przeproszeniem jak dziwki, dziwie się bo bardzo często ten ich styl jest akceptowany przez mamy, a wręcz sugerowany, jestem osobą młodą, może zaatakujecie, że niedoświadczoną, ale zanim ulegniecie zachcianką dzieci, szczególnie w wakacje pomyślcie dobrze, czasem warto spojrzec jak wasze dziecko wygląda wychodząc z domu, pozdrawiam serdecznie

Gość vin n
"smutnaaamaaamaaa Wy macie swoje argumenty, a ja swoje. Nie widzę nic złego w kolczykach i dziwi mnie fakt, że skoro tu sami przeciwnicy to skąd tyle dziewczynek z kolczykami na ulicach. Co do strachu to pamiętam go doskonale sama z własnego doświadczenia, bardzo chciałam mieć kolczyki, ale cholernie się bałam. Poza tym córka ma w tej chwili 12 lat i właśnie ją pytałam czy to dobrze że ma przekłute uszy i stwierdziła że tak i cieszy się że nie pamięta " Nie widze sensu przekuwania uszu niemowlakom.. Powiem ze nawet to dziwnie wyglada... poza tym wydaje mi sie ze kolczyki w tak mlodym wieku moga byc niebezpieczne dla dziecka. Nie rozumiem Twoich argumentow... "Poza tym córka ma w tej chwili 12 lat i właśnie ją pytałam czy to dobrze że ma przekłute uszy i stwierdziła że tak i cieszy się że nie pamięta " Ok ma 12 lat ale np na pobrania krwi chyba chodzi??? Czy nie??- zeby sie specjalnie nie stresowala??? Wiec jaka jest roznica w przekuwaniu uszu w wieku 12 lat a pobieraniem krwi w wieku 12 lat??

Gość .Dla mnie dziecko z kolczykami
A jakby jej jeszcze szpilki buty kupic...? taka bedzie z niej sexowna dzidzia.. pampers smoczek -kolczyki szpilki tipsy tatuaz?czemu nie?

Gość Kinia1234567
Ja akurat jestem kosmetyczką, i uważam że to nie jest ból to przebijanie. ale małe dzieciątka poprostu boją sie strzału a rodzice panikują;) znam to bo czesto przchodza kobiety ktore nawet placza nim dziecko zacznie;) rozumiem to i szanuje. pozdrawiam wszystkie mamusie

Gość A mnie zastanawia w jakim celu
To robicie?

Gość asit78
Do ostatniej pani: gówno cię to obchodzi dlaczego. Ja miałam przebite uszy jak miałam roczek i nie pamiętam, żebym w wieku 15 lat wyglądała jak dziwka, to nie kolczyki są temu winne, ale po co mam cokolwiek pisać jak i tak jedna z drugą uzna mnie za dziwkę, która ze swojego dziecka też taką robi.

Gość Blondzna.d
sama mam Syna zatem temat mnie bezpośrednio nie dotyczy.. ale mam Chrześnice - 6 latka - tak jak ja nie usiedzi za długo na miejscu - wszędzie jej pełno - kolczyki miała zakładane na roczek, a w zeszłym roku sama powiedziała że nie chce już kolczyków bo mimo że miała tylko wkrętki to często zachaczała o nie ściągając koszulke.. i dlatego ja sama nie odważyłabym się dać takiemu małemu dziecku kolczyków.. a po 2 wg mnie małe dzieci są same w sobie śliczne i nie trzeba je dodatkowo "upiększać" ale to moje zdanie - a jak inne mamy chcą - to ich sprawa.. mój 3 latek chodzi na spacer w kasku strażackim - komuś to również moze się nie podobać ale ja mu na to pozwalam :)

Gość żal mi was ludzie..
co za szmata chce przebić małemu dziecku uszy? ja miałam przebite wieku 5 m-cy. gdy byłam starsza to sie wkurzyłam bo nie podobło mi się dziurawienie uszu. w końcu z desperacji mam kolczyki wszędzie w tym 8 w jednym uchu i7 w drugim. a moja matka mówi "dlaczego to zrobiłaś po co ci to" a ja na to "a dlaczego mi zrobiłaś kolczyki w wieku 5 m-cy? po co to małemu dziecku" mam 16 lat

Gość aaaaaada
To wy jesteście żałosne. Kazdy robi tak jak uważa, po co sie wtrącacie. Nie macie swoich spraw na głowie? Cudze sa lepsze? bo najłatwiej krytykowac. Może powiedzcie cos o sobie? Bo że jesteście plotkary, ciekwskie, takie baby ze wsi, co to wszystko o wszystkich wiedzą i zyją cudzym zyciem ,to wiadomo czytając wypowiedzi tutaj. A może napiszcie o waszym prywatnym życiu? Posmiejemy sie.

Mam coreczke, ktora ma 4,5 miesiaca i nie przebije jej w tym wieku uszu - choc dostala w prezencie juz 3 pary kolczykow. Jesli jako starsza dziewczynka bedzie chciala miec kolczyki to z ich zalozenia chce zrobic malej "prezent" , "nagrode"... niech naprawde chce je miec...

Ja jestem za , co za roznica teraz czy pozniej tak czy siak kazda dziewczynka decyduje sie w koncu na kolczyki . A w kolczykach slicznie wygladaja i nie jest to wiesniackie jak ktos tam gdzies napisal . Moja kolezanka przebija coreczce jak miala 4 miesiace . Teraz Laseczka ma prawie 8 i slodko wyglada . A co do bolu to zawsze bedzie i nie uchronicie od tego swoich pociech.

wcale mała dziewczynka nie musi wyglądać jak stara malutka myślę, że to kwestia doboru kolczyków. Jak takiemu maluszkowi założysz kolczyki wiszące do ramion to owszem kiepsko ale jak to będą delikatne malutkie wkręciki czy tam kółeczka to bardzo fajnie malutka wygląda. Czytam ten topik bo właśnie chcę mojej córci przebić uszka ma 8 miesięcy i chciałam zobaczyć co myślą, radzą inne mamy.

dodam jeszcze, że taka mała dziewczynka wygląda bardzo ładnie w takich delikatnych kolczykach a jeszcze wam powiem pewnie ktoś mnie zlinczuje ale ja swojej niuni założę bransoletkę na nóżkę i sama tą bransoletkę zrobię bo akurat tym się zajmuję

Gość jksds
a według mnie taka kilkumisięczna dziewczynka wygląda idiotycznie z kolczykami w uszach, jak stara maleńka. ja swojej córce przebiję jak pójdzie do 1 klasy