Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość +-+-+-++-+----

cholera,mam dziwne SNY-pomozcie

Polecane posty

Gość +-+-+-++-+----

od jakiegos czasu,tak 2 razy w tyg,mam dziwne sny,tak jakby na jawie.mysle ze to sie dzieje naprawde,gdy chce sie obudzic nie moge,normalnie sie nie wybudzam z snu,nie moge oczow otworzyc chociaz probuje.boje sie troche ..... :(

Gość +-+-+-++-+----
no wlasnie te sny mi rano snia.wstaje o 7 zaprowadzam dziecko do szkoly-bo jestem opiekunka a pozniej sie klade tak na 2h jeszcze spac i to wtedy sie dzieje

Gość no cos dziwnego to jest

proszę się smiać ze mnie do woli,ale w co ,jak w co,ale w sny wierzę,bo wiele razy mi się spełniały.wiem o czym mówisz,też tak mam czasami,przeważnie gdy mam jakieś kłopoty bądż zmartwienia,jeśli w śnie płaczę to budzę się cała w łzach,gadam krzyczę i śmieję się itd.u mnie to efekt stresu,jeśli w życiu mam spokój to i sny spokojne,z czasem przechodzi.

Gość +-+-+-++-+----
no cholerka,mam stres,ale to dziwne sny-bardziej martwie sie tym ze nie moge sie z nich wybudzic ....

Gość Ratisssssss
Zaburzony sen ren :) To jest taka faza snu...następuje co 90 min i w tej fazie następuje paraliż-ruszają się tylko gałki oczne i działa oddechowy- to właśnie wtedy śnimy...jeśli sen ren jest zaburzony albo go nie ma w ogóle to mózg za wszelką cenę stara się jakoś zrekompensować te utracone marzenia senne ...dlatego śnisz na jawie.

Gość Ratisssssss
Wiecej...jeśli parę dni nie śpisz albo nie wiem specjalnie cię ktoś budzi przed nastąpieniem fazy ren -to raczej nie możliwe żeby specjalnie cię tak budzić ale może mało śpisz albo często się budzisz w nocy i fazy ren jest mało- wtedy kiedy już się w końcu wyśpisz to masz -tej nocy pierwszej normalnego snu- większą intensywność marzeń sennych...i więcej i częściej wtedy nie co 90 min ale co mniej.

ja mam np tak że w czasie snu myślę dośc realnie o tym że to może być sen,jednak zbieg zdarzeń utwierdza mnie w przekonaniu że to real,dopiero jak się obudzę jest ulga.pokręcone

Gość +-+-+-++-+----
oj dziekuje:)

Gość +-+-+-++-+----
no wlasnie ja mam tak ze sypiam po 5-6h i zawsze dosypiam te 2h dziennie.ale juz wiem ze to nic groznego:) jeszcze raz dzieki:)

Gość Ratisssssss
ludzie z zaburzonym ren albo więcej...narkolepsją często mylą rzeczywistość ze snem bo sen jest bardzo realny.narkolepsja to taka choroba która polega na tym że nagle niespodziewanie w okresie czuwania -czyli kiedy nie śpimy np. w dzień-załącza się sen ren...i co wtedy?Wtedy następuje gwałtowny paraliż -jak to w fazie snu ren- i śni się niby jakiś sen...bardzo realny ...osoba na jakiś czas traci władze nad ciałem .Możesz zasnąć w każdej chwili i każdej sytuacji .nad talerzem z obiadem przed filmem idąc ulicą.Możliwe jest też że ktoś ogólnie ma świadomość...czyli słyszy co się dzieje a jak ma otwarte oczy to widzi,jedynie jest sparaliżowany...jest też narkolepsja w której faza ren włącza się kiedy przeżywasz jakieś emocje,radość podniecenie ekscytacje.Wiec ogólnie faza ren jest bardzo połączona z emocjami i działa z naszą pod świadomością...jest mózgowi potrzebna-jak na razie nie wiadomo po co-Wiec to że teraz przeżywasz stres może być z tym połączone i pewnie jest.

Gość +-+-+-++-+----
dzieki Ratisssssss za pomoc:)

Gość Ratisssssss
Spoko :) Dzisiaj oglądałam na Discovery ;D

Gość +-+-+-++-+----
hehe;) to masz dobra pamiec:P

Gość Ratisssssss
Spoko :D pamiętam to co oglądałam pół roku temu na Discovery ;D

Gość bartasm22
Witajcie chce wam powiedzieć o dziwnym śnie lub jawie który mnie często spotyka nie dawno jakies 15 dni temu spie u siebie w pokoju nic mi się nie śni i nagle się budzę w nocy normalnie jak bym realnie się obudził ale nie moge się poruszać wogóle głosu z siebie nie moge wydobyć czuje obecność kobiety i zaczyna ogarniać mnie strach ale nie moge się obudzić nagle w pewnej chwili się budze nie wiem dalaczego co dziwne jak mi sie to śniło to widziałem ze poduszka leży na podłodze i jak się obudziłem leżała tak jak ja widzialem:)ja zreszta tez no i ostatnio tylko ze w innym mijscu ta sama sprawa tylko jeszcze zobaczylem faceta patrzacego na mnie z góry co to moze nyc jak ktos cos wie dajcie znac pozdrawiam

Gość gość
Witam, nie sluchaj tych klamczuszkow ropuszkow musisz wtedy sie wybudzic wiesz zapaz sobie ziolek ,swieze powietrze moze pobiegaj ale nie pij kawy od rana twoj organizm jeszcze jest wtedy zmeczony i musi odreagowac i dopiero wtedy sie poloz na dwie godz .ale nastaw sobie budzik a moze jestes w jakiejs rozsypce albo cos ci nie wychodzi jak bedziesz tak dlugo spala to mi to na depresje wyglada nie chce straszyc mialam to samo jakikolwiek prroblem kladlam sie spac po czym budzilam sie z bolaca glowa zaczelam z tym walczyc przyjelam niektore wiadomosci do siebie te zle i te dobre i przeszlo ha haa.