Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikaC

duze dziecko

Polecane posty

Gość monikaC

Witam wszystkie ciezarne Kobietki.mam pytanko jestem w 7 miesiacu ciazy i polozna powiedziala mi ze moje dziecko jest za duze.czy miala ktoras z was podobny przypadek????

mi tez tak mowil;i ze mam bardzo duze dziecko :-) a po wielkosci brzucha to niektorzy mysleli nawet ze blizniaki :-) a w sumie to urodzilam sliczna dziewczynke 3700g 58cm (nie za mala i nie za duza)

Gość monikaC
obecnie ma 29 cm

Mi ginekolog mówił że będe miała bardzo duzo dziecko.No to ja się nastawiłam na przeszło 4 kg :D a urodziłam ledwo co 3 kg i 52 cm. 29 cm to wg ksiązki to norma :) dziecko na przełomie 6/7 miesiąca ma 30-35 cm.

no wlasnie... wg ksiazki to dobry wymiar ma :) w 28 tyg jak wyprostuje nozki to ma podobno ok 34 cm wiec 29 to od czubka glowy do kosci ogonowej

Moj lekarz od samego poczatku mowil,ze dziecko bedzie duze.Tydzien przed porodem mowil,ze wazy 4kg a urodzil sie 4,570kg

hmm mnie od poczatku ciazy lekarz mowil ze bede maial duze dziecko i coz w 35 tc urodzil sie 52/54 cm z waga 2900 pewnei bylby duzy gdyby sie urodzil w 40tc :) ale po wielkosci brzucha nie mzona tego stweirdzic, znam kolezanki co mialy wielkie brzuchole ale malutkie dzieci urodzily i odwrotnie, ja co prawda mialam ogromny brzuch ale jakos tez olbrzymi syn mi sie nei urodzil :)

ja mialam brzuch jak blizniaki, i faktycznie bobas urodził sie 1 po terminie i wazył 4kg, 56cm:D

mi lekarka mowila,ze bede miala sredniej wagi dziecko, urodzilam corke o wadze 4500,natomiast w piewszej ciazy lekarz ok30 t.c powiedzial mi,ze syn bedzie duzy,urodzil sie tydzien przed terminem z waga 4200

Gość monikac
Dzieki dziewczyny troszke sie uspokoilam.

Gość A ja miałam 66 cm
jak się urodziłam...

Gość monikac
we wtorek ide na kolejne usg takze zobaczymy co tam powie.

brzuchy są rożne i różne są dzieci jak weszłam na patologię ciąży to wszyscy mówili że będzie bida bo mały brzuch... 12 godzin potem urodziłam zdrowe bliźnięta;)

Mi tez mówiła lekarka,że mam duże dziecko, a najbardziej martwiłam się tym że ma ponoć dużą głowę...urodziłam 3 tyg wcześniej (cesarka-położenie pośladkowe)3100 i 51 dł, głowka normalna...nie martw się

Nie martw się na zapas - jak rodziłam starszą córkę powiedzieli , ze wygląda na 4,5, urodziłam 4120 i żyję. Pozdrawiam

Hej. Ja miałam mieć odwrotną sytuację, czyli malutkie dziecko ok 54 cm i niecałe 3000 kg a urodziłam 3600 i 59 cm. Więc usg nie jest miarodajne w tej kwestii.

ja tez mialam miec duze\\dziecko bo mialam cukrzyce, mial byc powyzej 4kg, urodzil sie 1 po terminie 3400 i 56 dlugi, wiec nie za duzy.teraz jest grubas 70cm i 7,800kg:)

Gość monikac
tez mi tk powiedziala ze moge miec cukrzyce,ale ostatnie badania wyszly ok takze nie wiem co jest.

mi w dzien porodu robili w szpitalu USG i pierwsze wyszlo ze dziecko bedzie 3300 a drugie kilka godz.pozniejze najwyzej 3500 a i tyle nawet nie...a urodzila sie Zuzia 3950g,wiec nie ufaj tak temu USG...co ma byc to bedzie i juz:)nie martw sie na zapas:)

mi w dzien porodu robili w szpitalu USG i pierwsze wyszlo ze dziecko bedzie 3300 a drugie kilka godz.pozniejze najwyzej 3500 a i tyle nawet nie...a urodzila sie Zuzia 3950g,wiec nie ufaj tak temu USG...co ma byc to bedzie i juz:)nie martw sie na zapas:)