Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulu2008

NIEPŁODNOŚC???-nieudane starania o dziecko!

Polecane posty

Ja z krwi mialam robione to badanie na antyciala wyszlo ujemne. Poza tym to pracuje w firmie transportowej, jako spedytor i ksiegowa, dlatego mam ciagly dostep do neciku od 8-16:) A jestem z okolic Krakowa :) A po slubie jestesmy troszke ponad 3 lata. A troszke ponad 2 lata staramy sie o embrionek.

cvb to zapytaj lekarza o ten test PTC aha no to tez fajna praca no ja bede miec 4 w pażdzierniku juz ,leci ten czas ze hoo cos nie samowitego, ale mam wspanialego meza moge liczyc na niego w kazdej sytuacji ,chodz nie powiem mielismy juz kryzys i to powazny ale przetrwalismy, i jest dobrze wiem ze przez takie przykre doswiadczenia mozna sie przekonac czy faktycznie mozna na ta sobę liczyc, ja nam mojego meza moge liczyc mimo tego wszystkiego co przechodzimy:(

A powiedz mi, Ty jezdzilas na monitorowanie przed tym testem PTC, czy przyszedl 13 dc i jechalas na badanie? Ja tez na M nie moge narzekac, takze doceniajmy to :) Ja sobie tylko z tym nie radze bo z nim jest wszystko ok, takze wina jest tylko moja. Ciezko mi jest z mysla ze przeze mnie on nie bedzie mial dzieci. Rozumiecie o co mi chodzi? Przeze mnie najkochansza osoba w moim zyciu cierpi. Tylko gdybym miala na to jakis wplyw..

Kiedyś, dziewczyny już to pisały, pisał tu taki facet, który miał bardzo kiepskie wyniki nasienia, przez miesiąc codziennie jadł rybki z puszki i pomogło. Nie dość, że zaskoczył lekarza to jeszcze udało im się zajść w ciążę po tej kuracji. Może warto spróbować. Naturalne to nie to samo co w pigułkach.

cvb tak ja jezdzilam na monitoring ale u mnie nie blyo to trudne bo ja ma cykle jak w zegarku co 28-29 dni wiec nie bylo problemu okreslic hmm powiem ci ze u mnie w związku nie ma czegos takiego jak wina ,ja go nie obwiniam poprostu jest problem i trzeba z tym walczyc, takie sa juz czasem przeciwności losu trzeba sobie radzic niestety... szatanserduszko tak my ogólnie z m jemy duzo ryb dobrze sie odzywiamy a przynajmniej sie staramy dobrze odzywiac itd wcina duzo orzechow wloskich duzo warzyw owoców duzo produktów bogatych w kwas omega itd itd jak cos bedzie miało pomóc to pomoze nie ma na to żadnej recepty a jak sie poprawai tez nie wiadomo na ile i nie wiadomo ile IUI bede musiala miec ktos moze miec super nasienie a tez sie nie udaje IUI ,a kazdy organizm jest innnym jednemu pomaga drugiemu nie ogólnie plemniki sie pogarszaja i coraz wiecej facetów ma z tym problemy wiem jak to wyglada bo gdy maz za kazdym razem idzie oddac do badania jest multum facetów:O i dzrzwi sie nie zamykaja szatanserduszko a jak u ciebie sprawa wygląda z dzieciaczkiem?

wejdz na strone 371 to przeczytasz historie szatanserduszka

szatanserduszko przeczytalam to co mi podala cvb moze za bardzo chcesz? moze trzeba zmienic do tego dystans moze tu kkwi problem a jak dlugo sie starasz juz? przepraszam was ale nie jestem w temacie a nie chce mi sie szukac i czytac za bardzo bo zapewne troche tego jest jest u ciebie konkretny powód?

szatanserduszko to dobra duszyczka wspierajaca to forum doswiadczeniem i rada. Ale nasze problemy ma juz za soba. Na szczescie :)

szatanserduszko aha rozumiem przykro mi bardzo:(ale cóz trzeba myslec w przyszlosc pozytywnie nie wstecz i miec nadzieje ze bedzie dobrze nic ja spadam konczyc obiad bo mezus wraca do zas:*

ja juz tez wiele przeszlam i moglaby udzielac mnusto rad poprzez doswidczenie i przezycia jakich doznalam a do celu dluga droga oby bylo to po cos!!!! wiec mozemy wszystkie wspierac sie nawzjem bo to jest najważniejsze

Gość Do pauli30
dziewczyno dziecko to nie wszystko jak go nie bedziesz miala swiat sie nie ZAWALI bez przesady nie ty 1 nie ostatnia przezywasz to wszystko ja mrówka okres mozesz zyc bez dziecka daj sobie juz spokoj z badaniami leczeniem bo i tak sie nie uda i wyniki sie nie poprawia chodzbys nie wiem jak tego chcialas zrob sobie in vitro a jesli cie nie stac to po jaki grzyb sie decydujesz na dziecko??jak by cie bylo stac na in vitro to na dziecko tym bardziej !!!!!!! JESTES ZALOSNA!!!! DZIEWCZYNY przemówcie tej gangrenie do łba ze to i tak nic nie da mozna zyc bez dziecka widocznie natura wie co robi i ty tego dziecka miec nie powinnas tyle w temacie

Do pauli30 - co sie tam uparlas(es) na ta paula_30_ ? Dziewczyna marzy o dziecku, jak kazda z nas i chyba ma do tego prawo?

Gość Do pauli30
nie nie powinna byc bo widocznie natura wie co robi w tej kwestii skoro nie ma to znaczy ze nie ma i nie bedzie glupia pusta dziewucha z niej niech sobie zrobi in vitro jak wczesniej to bylo napisane prze ze mnie ja nie stac na in vitro to na taka ciaze tym bardziej a tak naprawde co ONA MOGŁA PRZEJSC?? NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! stęka i stęka tylko jaka to ona jest biedna a w grunice rzeczy nic nie przezyla a wy jej nie broncie

żenujące.... tyle w kwestii komentarza Mnie by nie było stać na in vitro a jakoś mam dwoje dzieci, wyglądają przyzwoicie, nie głodzę ich, mają zabawki, szczepię nieobowiązkowo... In vitro to czasem zbyt wysoka cena za marzenie zwłaszcza w naszym kraju. Gdyby choć była gwarancja sukcesu...

Gość welur
nie wiem skąd ten atak i złośc do pauli 30, skoro dziewczyna chce tylko spełnić swoje marzenia, ale nie wnikam szkoda nerwów więc zostawię to bez komentarza. cvb ja mam od wczoraj bóle takie jak na okres, sa silne i mam wrażenie ze za moment @ się zjawi. A co do mojego M. to jeszcze się nie badał dopiero w tej klinice pewnie mu badanie nasienia zlecą.

Oby to Was welur minelo Ciekawe w jakim rajonie PL tak sie mowi, u nas raczej nie stosowane :)

Gość welur
hahaha ja tez sie z gangreny usmiałam cvb nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała zeby nas ominęło...

Ehh ok dzisiaj przeprowadze rozmowe z M co robimy dalej i sie odezwe :) DZIEKI!!

A swoją drogą to już strasznie długo piszę na tym forum... Jestem gdzieś tam jeszcze wcześniej niż pisała cvb, ile to już czasu minęło... To forum pomogło mi przetrwać najtrudniejsze chwile, bo zawsze ktoś mnie pocieszył, podniósł na duchu, wysłuchał, zrozumiał. I tak powinno być. Bo najłatwiej jest kogoś obrzucić błotem, zwymyślać, to nie wymaga ani zaangażowania ani udziału inteligencji. Na szczęście na co dzień mamy do czynienia z czymś zupełnie innym.

Dziewczyny ja zmykam powoli. Bede jutro papa

Gość Do pauli30
A CO NIE MAM RACJI? JELSI KOGOS NIE STAC NA IN VITRO NA DZIECKO TYM BARDZIEJ I TAKA JEST PRAWDA I PRAWDE PISZE I TYLE PRAWDE A TA GANGRENA MYSLI SOBIE ZE JEJ SIE UDA HAHAHHAHA:D:D JZU TO WIDZE BUAHAHHAH ona nic nie przeszla bo co niby co??? to ze czekala ona nic nie wie na ten temat to na huj pisze???????????????????

Gość Do pauli30
wogóle jak mozna sie poddawac inseminacji ona grzeszy jest grzesznicaaaaaa biedny ten je mezus nie jest 100% facet wspulczuje jej:D biedactwo zmien faceta lepiej bo twój sie nie nadaje do niczego :D