Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulu2008

NIEPŁODNOŚC???-nieudane starania o dziecko!

Polecane posty

Do pauli30 ale kto powiedział ze ja sie zalamuje? lub zalamalam? pisalam ten etap mam juz za soba walcze bo co mi nic innego zastalo jesli nie poprawia sie plemniki meza to odpuszczamy jesli sie poprawia to bede walczyc dalej moj maz nie ma martywch plemnikow itd ma ich za malo a wczesnij mial ponad 40 ml wiec zas musi brac leki staram sie kilka lat i jak bym sie miala zalamac to bym to dawno zrobila wlacze i jestem pelna sil i nadzieji ze sie jeszcze uda mimimo wszystko co przeszlam wierze ze jeszcze sie uda a to mi chyba wolno?

cvb ja mialam w klinice robiony takie test 2 razy wspólzyjesz z mezem na 10 h przed badaniem oczywiscie z wczesnijesza wstrzemięzliwoscia do 4 dni potem udajecie sie do lekarza on ci pobiera wymaz wraz z zawartoscia nasienia w 13-14 dnu poprzedzajacym owulacje lub w sam dzien i patrzy pod mikroskop jak sie zachwuje plemniki czy sie ruszaja itd i to wszystko tzn test kramera welur a skad dokladnie jestes? cvb inseminacja omija wrogi sluz ale czemu sie np tyle razy innym nie udaje iui tego nie wiadomo kazdy organizm jest inny mi np jak mialam IUI lekarz pobral sluz ze srodka i do iui nasienie mialam podawane przez cieniutka dluga rurke proste do macicy w dniu owulacji iui zwieksza szybsze dostanie sie plemnikow niz naturalne gdzie plemniki musza sie dopiero dostac do macicy i do jajeczka ja mialam bezposrednio do ale iui jest malo skuteczna bo t toylko 15 ?% ale trzeba prubowac chociazby tych 5 prób potem juz drogd do in vitro jeszcze do Do pauli30 a z siostra nie mam kontaktu gdyz ona mieszka odemnie pond 300 km a druga siostra mieszka w UK ja juz swoje przezylam i wycierpialam i prosze mi nie mówic nie obrazajac cie bo oczywiscie masz swoje zdanie , co ja czuje bo znam siebie doskonale i wiem co dla mnie dobre a co nie pozdrawiam

zmykam dziewuszki musze jeszcze cos skonczyc w pracy, i spadam do domu pozdrawiam odezwe sie moze wieczorkiem

a moim jedynym sensem nie jest dziecko ale wiadomo ze trzeba walczyc, skoro sie ta walke podjeło wydalo mnóstwo pieniędzy czasu poswiecilo sie wiele cierpliwosci, a skoro jest szansa to trzeba prubowac ,a po za tym mam swietna prace hobby jakim jest wiżaż,stylizacje paznokci mam pokończone kursy zajmuje sie tym w wolnych chwilach ,psa kochajacego i wspierajacego mnie meza itd itd . nic serio spadam dziewuszki narazie:*

Nie dobrze, to pewnie mnie to badanie czeka. Ja jak zwykle jestem na forum od 8-16 ;) takze wieczorkiem mnie raczej nie bedzie. Ale jutro o 8 sie zjawie. Nie ma to jak dobra praca :P

jak to jest, że zawsze znajdą się życzliwi.... nie czytam innych wątków a z tego co pisze paula30 zrozumiałam nie to, że wariuje ale to, że walczy i że jest jej ciężko.... a może ja jakaś inna jestem :) ale widzę paulo, że faktycznie teraz masz w sobie spokój..

Gość welur
paula jestem z siemianowic :) a Ty ?

szatanserduszko myslisz ze warto zebym zrobila ten test PTC? Nie wiem, moze w tym jest problem

zawsze to jedna niewiadoma mniej...jeśli dasz radę to zrób gdybyś chciała spróbować konsultować się z dobrym lekarzem z polecenia to napisz do mnie na szatanserduszko69@gmail.com to napiszę Ci szczegóły

Ale powiem Wam ze ja juz dawno o tym slyszalam ale to jest takie ingerowanie juz w moja prywatnosc. Ale zapytam tego mojego lekarza.

Gość welur
dziewczyy jakoś tak mnie natchnęło i wróciłam do pierwszej strony tego wątku załozycielka topiku lulu w sumie starała się ponad dwa lata i wkońcu jej się udało, czemu więc nam tak cięzko uwierzyć ze może się udać ?

Welur brawo, w koncu jakas opymistyczna mysl!! Oby tak dalej. :)U mnie jak narazie w dalszym ciagu brak @. Zobaczymy co przyniesie jutro :) A tymczasem zycze wszystkim dobrej nocki!!

Gość welur
dzień dobry kochane u mnie dziś 12 dzien fazy lutealnej temp. podskoczyła do 37,19 tak bardzo bym chciała żeby już nie spadła ...

Pewnie bedziesz miala szczescie i ominie Cie klinika :)

Gość welur
to by było największe szczeście jakie mogłabym, sobie wymarzyć, ale bóle okresowe dokuczają mi tak mocno, ze cięzko mi w to uwierzyć ze mogłoby być az tak pięknie...

szatanserduszko mailik poszedl:) welur teraz masz bole okresowe?

welur bo Twoj maz tez nie robil zadnych badan?

witajcie jak mija dzionek? bo u mnie cos zbiera sie na burze mam 3 dni wolnego teraz i leniuchuje sobie w pazdzierniku mój M idzie znow zrobic spermiogram i zobaczymy czy na lepsze mam nadzieje ze tak:)

No widzisz to widocznie chumry przeszly od nas na slask, bo u nas juz sie robi blekitne niebo :) My od wczoraj zaczelismy starania, ale nawet nie mowie M kiedy mam dni plodne bo strasznie go to stresuje. Zreszta dzisiaj mam dopiero 9dc. Wiecie co? Chyba wiem skad wziely sie u mnie stany depresyjne. Pzeciez ja caly czas biore ten bromergon, a rozne rzeczy sie o nim slyszy. Mam nadzieje ze to przez niego, a nie przez to ze zaczynam swirowac. A u Ciebie paula_30_ jak w pracy. Jestes 7-15:)?

cvb no ja mam juz ten etap staran za soba my sie nie staramy bo i po co wiec u mnie norma jak przychodzi@ nie licze , nie mierze, nawet nie wiem który mam dzis dzien cyklu nie mysle o tym , pisalam ja mam 3 dni wolnego więc leniuchuje wiec jak wyniki meza sie poprawia na tyle zeby mozna bylo podejsc znów do IUI ale nie wiem ile czeka mnie jeszcze rozczarowan moze uda sie za 2 IUI a moze za 4 moze wcale tego nie wiaodomo ale i tez taka opcje biore pod uwage staram sie nie nastawiac tylko podchodzic z dystansem ,bo jesli znow mam bardzo nadzieje ,to o na mnie zawodzi wiec mysle ze najlepiej podchodzic neutralnie wiec mam nadzieje ze dam wam nadzieje ze mimo tylu lat staran jest bardzo cierpliwa i mam nadzieje ze udzieli sie to tez wam jestem przykladem ze idzie dac rade

No tak tak pisalas ze masz wolne :) nawet Cie w tamtym miejscu scenzurowali ;) Ja narazie sie tak motam od nadzieji, rozpaczy, beznadziejnosci do zlosci. Ale to chyba kazdy musi przejsc te etapy. Powiem Ci szczerze ze Cie podziwiam. Zreszta swoje przeszlas i czas staran tez masz ladny. Znajde Ci na allegro ten srodek co kupil sobie moj M. Moze akurat on pomoze.

cvb moj maz jest w trakcie kuracji i bierze proxxed plus oraz witaminki ale tak naprawde nie ma lekow na plemniki czasem sie poprawiaja a czasem nie to jest tylko taka reklama wczesniejsze kuracje nic nie pomogly zobaczymy teraz ale nawet lekarz jest zdziwiony ze z40 ponad ml plemnikow spadło tak drastycznie tak jak by nie byly to jego wyniki chyba ze tamten lekarz cos zakombinowal a i tak chyba bedzie :O i od poczatu byly fatalne :O zobaczymy jednakże przede mna jeszcze dluga droga tak naprawde .......

Wiesz, zawsze mozna sprobowac. Napewno mu nie zaszkodzi a moze akurat pomoze.

Jest i sms od M :) Srodek nazywa sie maca, ale z tego co pisze M to Olimp ma jakis srodek - nazywa sie ZMA (skladniki: cynk, magnez, wit B6 i arginina), cokolwiek to jest:)

patrz: Ostatnie badania tego samego autora przeprowadzone na dorosłych mężczyznach dały wyniki pozwalające wnioskować, że maca poprawia produkcję spermy i ruchliwość plemników poprzez mechanizmy nie związane z hormonami." tylko nie widze teraz tej macy na allegro

cvb kochana moj maz to brał a teraz bierze salfazin ,proxeed cynk selen + witam E kwas foliowy magnez witam. C witam b12 i l-karnityne ale wszystkie te preparaty sa takie same i dziala tak samo to sa tylko witaminy nie leki ale u mnie niestety dodatkowa przyczyna jest ten cholerny wrogi sluz niestety takich preparatów jest na rynku milion piędzset sto dziewięcset

Ale powiem Wam ze cos w tym wszystkim jest. Moj M kiedys duzo cwiczyl, takze ta arginine, kreatyne i bialko to pil jak wode. Moze dlatego ma idealne wyniki. A ta arginina stanowi przeciez główny składnik (80%) białka płynu nasiennego

Kurcze paula_30_ z tym wrogim sluzem to mnie troche podlamalas. Ja myslalam ze jak badania antyplemnikowe wyjda ok to juz ze sluzem tez jest ok. Ale widzisz, czlowiek sie uczy cale zycie

cvb ale u ciebie wcale tak byc nie musi nie miej od razu czarnych mysli glowa do góry!!! a bedzie miec badanie z krwi rozumiem? ja mialam robiony z krwi na przeciw ciala antyplemnikowe meza i okazal o sie ze nie mam, tylko w sluzie jest ,ale robi sie i test PTC i badanie z krwi bo moze byc tu i tu ja mialam taki test robiony 2 razy w 13 dniu cyklu cvb a ty co porabiasz na codzien? i skad jestes jestes męzatka?