Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasianka

Wydłużanie zdrowych nóg metodą Lizarova

Polecane posty

Gość Kasianka

Witam wszystkich. Jest podobny temat już na tym forum, ale zależy mi na oddzielnym temacie, w którym wypowiedzą się TYLKO OSOBY, KTóRE STOSOWAłY TEN ZABIEG NA ZDROWE NOGI - czyli tylko temat przedłużenia nóg ze względów estetycznych. - Jak i gdzie można to zrobić? - Ile kosztuje zabieg i rehabilitacja? - Jakich lekarzy polecacie? - Ile trwa cały proces od założenia do zdjęcia? - Czy można nosić normalne ubrania w tym czasie? - Czy ma ktoś zdjęcia ubranej nogi np. w spodniach? ( mój e-mail to: jestemmama@op.pl ) - Czy ma ktoś zdjęcia blizn jakie zostały na nodze? ( mój e-mail to: jestemmama@op.pl ) - Czy te blizny zostają na zawsze? - Chcę wydłużyć obie nogi o 15 - 20 cm - czy da radę zrobić to jedną operacją czy konieczne są dwie? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich

Gość niniusia
hej... ja sie spotkałam ze karłom robią takie zabiegi ale szczerze nie wiem ile to kosztuje w PL. Za granica nawet kolo 10 tys euro- prywatnie. Co do blizn to sa dosc duze i zostaja na zawsze chyba ze usuniesz. Wielkosc blizn zalezy od drutów no i jesli bedzie zakazenie wiadomo ze beda one wieksze. Niektorym nawet potzreba przeszczepic skore by pozbyc sie zakarzenia ( a te sa baaaardzo czeste). Co do ubran to wpisz w google ilizarov i pooglądaj fotki na necie to zobaczysz jakie to monstrum wiec normalnie wyglac sie w tym nie da.. Co moge polecic to klinike w Poznaniu i lekasza Miluda Szadiego..

Gość slslslslsl
A blizny i ślady zostają paskudne i na całe życie. Miniówy nie założysz. Co więcej, lekarz, który by się podjął takiego zabiegu, ryzykowałby prawo wykonywania zawodu, tyle.

Gość ewcia821
Hej! Naprawdę nikt w Polsce nie robi takich operacji? Wiem, że w Japonii to jest popularne tylko mam trochę za daleko do kraju kwitnącej wiśni. Pomóżcie. Mam prawie 20cm za krótkie nogi w stosunku do tułowia...

Gość ewcia821
długość nóg mierzona od kroku powinna wynosić połowę wysokości ciała tak? Jeżeli mam tułów długości do wzrostu 180cm, a nogi do 147cm to chyba jednak coś jest nie tak. Więc podaruj sobie takie komentarze.

Gość bukopuyre
Proszę - niech w tym temacie piszą osoby, które wydłużyły zdrowe nogi, a w tym drugim te które wydłużyły nogi ze względów zdrowotnych

Gość matrixfan34
normalnego ubrania nie założysz(chyba że spódnicę, sukienkę), spodnie można uszyć tak serokie by weszły na aparaty ale wtedy są też b. szerokie w biodrach i udach, możesz to zrobić w Poznaniu u doc. Rajewskiego i go serdecznie polecam!!!! zabieg prywatnie kosztuje ok 20 tyś (założenie aparatu + szpital) na obie nogi, cena może być mniejsza lub wieksza, to zalezy od czasu operacji, ile ci podadzą środków przecibólowych(detale), co do ilości potrzebnych operacji, można wydłużyć obie nogi o 15cm za jedna operacją(uda) u zdrowej osoby ale musi to być b.niska osoba, ja poszłam zdrowa na operację ale z b. niskim wzrostem(143cm) i u mnie te 15 cm nie sprawiło że mam za długie uda w stosunku do ciała, więc raczej 2 operacje(najpierw łydki, potem uda) i każda da ci po 10cm, co do blizn to jest kilka aspektów na które nie mamy wpływu: -zakażenie(zdarzaja się b. czesto, nie mamy na nie wpływu, niestety zdarza się że zakazenie nie reaguje na leczenie dłuższy czas i ono 'rozchodzi się' po skórze wokół druta do nawet 2cm, nim zareaguje na lek ) -wiek(im starszy pacjent tym gorsze blizny, jak taką operację zrobią dzieciakowi to po 10 latach nic nie widać, a świeże blizny wyglądają paskudnie) -blizny to nie tylko miejsce przebicia drutu, ale jak wydłuasz noge to drut jedzie po zdrowej skórze, jak chcesz 10cm to drut ci pojedzie po skórze 4cm---nie wszystie druty jadą po skórze, to zależy od pacjenta i jak rozciągliwą ma skórę, u młodej osoby skóra jest poddatniejsza i mniej pojedzie drut) -cóż, są maści, contraxtubex, dermatrix, cepan i wiele innych(tańszych i droższych) ale one ci za wiele nie pomogą, blizny wyglądaja średnio i masz ich 17 na 1 łydke, na 2 łydki masz 34 lizny(zależy ile drutów i jakie te druty, niektórzy lekarze biją b. grubymi drutami---zalezy od pacjenta),

Gość rany rany julek
jezu czy to warte jest tyle bólu i cierpienia, po co Ci takie nogi skoro będą oszpecone bliznami?

Dziewczyno !! Nie podejmuj się tego na zdrowe nogi !! NIE WARTO ! Ból i cierpienie podczas kuracji jest nieporównywalne ze skutkami...Ja miałam wykonane to w szpitalu w Szczecinie, Lekarzem był dr. Zacha, bardzo dobry ortopeda.. Owszem - zabieg skuteczny, ale 10 miesięcy za takim czymś, nie ma szans zna normalnie ciuchy ! MAŁO TEGO ! wyspępuje po tym astymetria kończyn ! przez kilka miesięcy używasz tylko jednej nogi, wiec tylko na niej tworzą się mięśnie! Ja nie mogę patrzeć na moje nogi. Nie nosze spódniczek, obcistych spodni rurek, dopasowanych kozaków... to bardzo przykre. Jeśli wybór nalezy do Ciebie - nie rób tego!

wiesz co ja tez myslałam podobnie o tej metopdzie ....chciałam sobie ja zrobić ale to dlatego że mam kolana szpotawe .... ale jak widzxe co tu wszyscy pisza to naprawde NIE WARTO .....A SWOJA DROGA TY SIE CIESZ DZIEWCZYNO ŻE MASZ PROSTE NOGI I KRÓTKIE BO SOBIE POMYŚL CO BY BYŁO JAGBYS MIAŁA NP TAKIE () lub xsyyyy... WEŻ WOGÓLE .....

Gość ksiksuniaaa
opanuj się kobieto !!! ja miałam 2 razy taki aparat ze względów zdrowotnych, i powiem ci tak : - ból niewyobrażalny :( - ok. 10 bardzo widocznych blizn. - do 15 miesięcy noszenia aparatu, z czego ok. 5 miesięcy nie będziesz mogła wogóle opierać się o te nogi !! - zapomnij o 'zwykłych ubraniach' , będziesz musiała je odpowiednio dopasować i przerabiać u krawcowej.. Uwierz mi!! ja właśnie mam teraz taki aparat jak już pisałam ze względów zdrowotnych, na początku byłam zdeterminowana a teraz mam tego serdecznie dość ! (noszę już 13 miesięcy) dobrze Ci radzę nie decyduj się na to !!

Gość matrixfan34
z tym bólem to już bez przesady, blizny są po 2 latach ledwo widoczne a te naj najgorsze mozna wyciąć i chirurg zszyje skóre ładnym szwem kosmetycznym i zostanie blizna-pasek(to już nie jest wcale takie drogie), ja nie mogłam opierać nóg 2 tyg. a aparat nosiłam raz 8 a raz 12 miesięcy i jestem najlepszym przykładem na to ze chcieć znaczy móc!!!!