Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Vivienne

na którym palcu

Polecane posty

Hej dziewczyny :) DOłączam do forum :D w sobote mój ukochany mi się oświadczyl :) mam przepiękny pierscionek z brylancikiem :) ale mam dylemat-na którym palcu powinnam go nosic? czytałam ,ze albo na środkowym albo na drugim prawej reki ?

Gość na lewej
od serca

Gość załamana nie mam kasyyy
w Polsce (podobnie jak w innych krajach wschodnich np Rosja) nosi sie pierscionek i obraczke na prawej rece na serdecznym palcu(4 palec jesli liczymy kciuk jako pierwszy) w Anglii,USA,Hiszpanii i innych na lewej rece tez na serdecznym

Gość patrysia-pk
na lewej poczytaj sobie o tradycji zaręczyn w necie troche tego jest;) prawa jest dla obraczki;)

Ja nosiłam na prawym, po ślubie przełożyłam na lewą rękę. Poza tym jaka to różnica? Noś jak ci wygodnie. Przecież wiesz sama jakie znaczenie jest tego pierścionka.

nosiłam i nosze dalej na serdecznym palcu prawej reki, do niego doszła obrączka :)

Gość dzidka_26
na prawej sie nosi na palcu serdecznym, pozniej przekladasz na lewy serdeczny a w jego mejsce ląduje obraczka. Potem czesto mężatki noszą zareczynowy i obraczke razem na jednym palcu oczywiscie jezeli do siebie pierscionek i obraczka pasuje :)