Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzuuzzzzka

Wędkarze, pomocy!

Polecane posty

Gość zzuuzzzzka

Witajcie, od jakiegoś czasu jeżdżę na ryby z mężem. Poradźcie na co łapać karpie, sumy, szczupaki. Wczoraj złapaliśmy 2 karasie tylko, a sąsiad obok nas z 6 dużych karpi. Widzieliśmy że miał inną zanętę niż my. Łapiemy na robaki, kukurydzę, groszek zielony ale to nie pomaga. Podzielcie się swoją wiedzą. :-) Z góry dziękuję. P.S. Tylko bez idiotycznych komentarzy...

Gość zzuuzzzzka
Te robaki sa tak apetyczne że sama się niedawno na jednego złapałam

Gość zzuuzzzzka
I znowu to samo. Nie będę reagować na ...

Gość zzuuzzzzka
Ostatnio tez nie reagowałam nawet gdy wziełam do ust spałwik naszego sąsiada.

hmm, a nie mogliscie po prostu spytac sasiada? P.S. uwielbiam lowic ryby, do szczescia potrzebuje tylko prostego kija, kawalka zylki, splawika i haczyka + duzo "wedakow" :D :D i ciszy :)

Musztarda szczupaka to się na "żywca" łowi, czyli zywą małą rybke na haczyku. Można tez na blache. Na karpia najlepsza kukurydza, a jeśli już to kupcie w sklepie wędkarskim zanete specjalnie do karpia podsypcie w miejsce połowu i gotowe.

Musztarda szczupaka to się na "żywca" łowi, czyli zywą małą rybke na haczyku. Można tez na blache. Nigdy nie łowiliśmy na żywca, zawsze na blachę. :)

Gość odpowiedź
nie jestem może zapalonym wetkarzem ale karp lubi ciasto, makaron a także chleb, może to wina łowiska

Gość zzuuzzzzka
sasiad się przyznał że wkłądał do wody swój instrument Ale ja męzowi na to nie pozwolę!!!!

Gość zzuuzzzzkaaa
Pytaliśmy się sąsiada, ale nie chciał zdradzić na co tak biorą ryby, zresztą my jeździmy dopiero od niedawna. Makaronu i chleba nie próbowaliśmy. ryby na tym stawie muszą być skoro są osoby które łapią i to sporo.