Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

juni77

Produkty NUK czy Avent?

Polecane posty

Chodzi oczywiście o smoczki, butelki, laktatory ...

Gość Antoleczka
Avent

butelki Avent a o smoczkach to się nie wypowiem bo mały nie miał... Laktatora to ja nie miałam..

Mój mały był wychowany tylko na produktach Avent. Jak dla mnie bomba!!!!

Gość Beniaaa.
Ja używam butelek NUK, ale tych szerokich podobnych do Avent i są ok. Te węższe są beznadziejne:O

Gość ndjks
mam i te i te polecam Avent - oczywiscie butelki z Nuka nie sa takie fajne laktator tez mialam aventu smoczek mam z chicco ten cały kauczukowy bo moja mała za mocno ssie i odparza sobie buzie od innych

Ja się nasłuchałam zachwytów nad Aventem, kupiłam ich laktator, no i oczywizda kompatybilne z nim butelki. I szlag mnie teraz trafia jak na nie patrzę. Po 2 miesiącach codziennego odciągania pokarmu w pracy laktator AVENT ISIS zaczął nawalać. To znaczy podczas odciągania wypada z niego zaworek. Żeby pompować dalej muszę go poprawić, a w pracowniczym kiblu nie ma warunków by brudnymi paluchami grzebać we wnętrzu laktatora. Poza tym ten laktator wcale nie jest specjalnie dobry. Z nakładką masującą jest b. mało wydajny, trzeba pompować bez niej. Z drugiej strony, laktatora nie da się bez tej nakładki zamknąć, więc i tak muszę się z nią nieustannie użerać. Ponadto żeby odciągnąć znaczniejszą ilość w rozsądnym czasie (nie będę przecież publicznej toalety blokować przez godzinę) muszę oprócz zasysania laktatorem uciskać pierś jak do ręcznego odciągania. Butelki jak butelki, dla mnie minusem jest to, że nie ma szklanych. Szklane lepiej się ogrzewają. NUK ma szklane butelki. Smoczki od butelek. NUK ma takie profilowane, AVENT takie \"kłody\" proste. Niby to wygląda jak brodawka, ale brodawka w odróżnieniu od smoczków AVENTu ugina się, spłaszcza w ustach dziecka. Silikon jest twardy. Moja córka, karmiona piersią, nie chce tego ssać. Dlatego odciągam mleko do butelek AVENTu, bo inne nie pasują do laktatora, a potem mąż żeby podać dziecku przelewa do NUKa. 2 razy więcej butelek do sterylizacji. Za to AVENT ma lepszy system \"odpowietrzania\". I teraz rzecz najważniejsza. Jak wkopiesz się w AVENT, wydasz mnóstwo kasy. Będziesz chciała wypróbować ich smoczki, dziubki do niekapków, uchwyty do butelek - musisz kupić od razu 2. Chciałam kupić 2 kapsle do butelek - musiałam kupić 6, bo nie ma mniejszych opakowań. Już nie mówiąc o tym, ile one kosztowały i o tym że w butelkach innych firm kapsle sprzedawane są w zestawie z butelką. Ta część laktatora która mi się zepsuła kosztuje na allegro 13 zł + wysyłka 8 zł. A to kawałek gumy średnicy 1 cm. AVENT nie robi wielorazowych pojemników do przechowywania (mrożenia) mleka. Robi 4-razowe, z badziewnego plastiku, z którego pewnie coś się wydziela przy dłuższym użytkowaniu. 10 sztuk kosztuje 50zł. Co mam na miesiąc wydawać 30zł na same pojemniczki? Przykładów można mnożyć. Złodzieje. Dla przykładu Tommee Tippe potrafił znaleźć dobry plastik. 3 pojemniczki - 13zł. Do używania ile wlezie. Gdyby nie to, że nie stać mnie na kupno drugiego laktatora, to bym te wszystkie AVENTy za darmo oddała.

Dzięki chemical za tak wyczerpujacą wypowiedź, właśnie wezmę to co piszesz pod uwagę. Tak mi coś mowi, że może ten Avent jest trochę przereklamowany ...

z NUKa uzywalam smoczka uspokajacza...jest fajny,bo moja Zuzia tylko lateksowy toleruje...a NUK ma chyba najlepsze te lateksowe... z AvEntu mam butelki,sa ok,ale poki co karmie piersia i lyzeczka...ale ogolnie buteleczki sa w porzadku...mam tez kubek niekapek z AVENTu,poki co stoi i ladnie wyglada,bo Mała jeszcze za mala na ten kubeczek wiec sie nie wypowiem...ale kuzyn ma taki kubek niekapek i szwagierka sobie chwali,bo sie dobrze z niego pije,nie wylewa sie no i nie zabarwia sie jakos specjalnie:)