Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nijk

5dni po terminie-kiedy do szpitala?

Polecane posty

Gość nijk

jestem 5dni po terminie i nic.miałam okropne bóle całą sobotę,ale wieczorem-tuż przed wyjazdem do szpitala..wszystko ustąpiło.od tej pory cisza.dzisiaj w mojej przychodni powiedzieli mi,że ja już nie podlegam pod ich opiekę,bo jestem po terminie.czyli co mam teraz robić?czekać,a po 14dniach jechać na wywoływanie?

Gość hghg
jedz jutro do szpitala - tam musi byc przychodnia przyszpitalna - zapisz sie na ktg - zrób je i skonsultuj z lekarzem - on bedzie wiedział czy zostawic cie w szpitalu czy jeszcze bedziesz w domu a co pare dni bedziesz jezdzic na ktg osobiscie radze nie kłasc sie na patologie ciazy chyba ze jest cos nie tak

Gość nijk
ale co ja mam powiedzieć?że jestem po terminie i to wystarczy żeby mnie zbadali i zrobili ktg?w sumie nic się nie dzieje,to i tak mnie zbadają?

Gość hghg
ciezarna od 38 tyg ciazy idzie do przychodni przyszpitalnej i tam MAJA OBOWIAZEK zrobic ci ktg (bezplatnie- no chyba ze jestes nieubezpieczona) i musi je rowniez tam skonsultowac z toba lekarz ktg sprawdza czy dziecko ma wlasciwe tetno oraz czy nie masz skurczy idz i powiedz ze przyszlas na ktg - jak masz nr telefonu do szpitala to zadzwon i zapytaj w jakich godz robia i o ktorej jest lekarz - ewentualnie zapisz sie przez telefon ja urodzilam 2 tyg po terminie i od 38 tyg chodzilam na ktg co 2-3 dni

Tak, wystarczy że jesteś 5 dni po terminie. Muszą Ci zrobić ktg i prawdopodobnie będą Ci je robili co dwa dni albo nawet codziennie! Trzeba monitorować stan dziecka. Pewnie zrobią też usg w którymś momencie, żeby ocenić stan łożyska. I zadecydują co dalej :) Powodzenia :)

Gość nijk
DZIeKUJE WSZYSTKIM:)

mi lekarz kazal przyjsc juz do szpitala na sale tydzien po terminie...poszlam powiedzialam ze jestem tydzien poo terminie i lekarz mi kazal przyjsc i mnie przyjeli bez problemu:)