Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

Pytanie do mam, ktore mają dzieci rok po roku

Polecane posty

22 :D Mam nadzieje, ze juz Ci taka zostanie. Moja nie zostala :) wyrosly jej rogi i jest zolzunią malą :D:D:D:D

Witaj MaMani. Rozmawiałyśmy kiedyś na gg o Ujastku. Widziałam że do tego szpitala chodzą z małymi dziećmi i zazwyczaj siedzieli przed drzwiami na oddział i nie było problemu. Raz nawet widziałam, że przyszli z dzieckiem (troszkę większym niż Mania) i siedzieli w pokoju do odwiedzin. Ps. oglądałam zdjęcia. ale masz śliczną córeczkę

Agunia dziekuje :) Ja juz raczej zrezygnowaląm z pomyslu rodzenia na Ujastku... Mam w poniedzialejk isc na Galla na szkole rodzenia i sobie zobaczyc oddzial i czy mi sie podoba :) Bo sie zaczelam zastanawiać nad MSWiA... A jak nie to Narutowicz...

MaMani Twoja córcia ma na imię Marianna? pytam, bo sama niedługo urodzę Mariannę, ale mam pytanie do Ciebie, co skłoniło Cię do wyboru tego imienia? czy w czasach, kiedy rodzą się prawie same Oliwki, Nikole, Oliwierzy i Kacpry (niczego nie ujmując oczywiście) takie imię jak Marianna nie spotyka się z krytyką ze strony otoczenia? Ja już zdecydowałam, że będzie Marianna, aczkolwiek mam obawy czy otoczenie mnie nie zlinczuje Proszę o odpowiedź Pozdrawiam:)

MaMani, u mnie była większa różnica, bo 2 lata i 3 miesiace, ale ja to zniosłam o wiele gorzej niz Ola. Już w czasie porodu dostałam jakiejś histerii, wyrwałam sobie kroplówkę i chciałam uciekać do domu. Ola była z babcią i zniosła to bardzo dobrze. Co do odwiedzin to zastanów się - w szpitalu w którym ja byłam można było wyjśc do dziecka na korytarz, ale nie jestem przekonana, ze to dobry pomysł - spójrz na to oczami dziecka, mamy nie ma, potem na chwilę się pojawia, przytula a potem znowu sobie znika - dziecko przeżywa rozstanie po raz kolejny. Dziecko ma też inne poczucie upływającego czasu - jeżeli będziesz w szpitalu 2-3 dni, to ja Ci radzę bez odwiedzin Małej - Tobie będzie trudniej, ale jej chyba łatwiej. Pozdrawiam

Chyba cierpie na bezsennosc :D albo kawa zaczela dzialas :) Moja córcia ma na imie Maria Paulina Pierwsze imie ma po swoich 3 prababciach :D:D:D A 2 po mamusi bo u nas taka tradycja ze pierwsza córcia ma 2 imie po mamie a pierwszy synuś po tacie :) A co mnie skloniło? Sama nie wiem. Napadlo mnie ktoregos wieczoru ze bede miala swoją Marusie malutką :D:D No i mam :D:D A teraz walcze z rodziną bo synuś ma być Kornelek a nikomu sie nie podoba :D:D:D Mamo Zosi dziekuję Ci za rade... kurcze sama pamietam jak jechaląm do babci na wakacje a mialąm juz wtedy z 5 lat :d i jak mama sie pojawialą to nie chcialam juz zostać. Pakowalam ciuchy i wracalam z nią do domu :D:D:D

Moze ktoś jeszcze napisze coś o swoich doświadczeniach z dzieciaczkami rok po roku albo malą rożnicą wieku? Jak to bylo w pierwszych dniach po narodzinach 2 dziecka?