Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

retro

Są mężczyźni.........

Polecane posty

Kyyrene, fakt, może, ale to dość wygodne wytłumaczenie, taki argument, nie sądzisz? :-) czytałaś "Listy Nikodema" Dobraczyńskiego? córka pisarza umarła, pisał o sobie .... a książka jest zdecydowanie o Bogu i wręcz może utwierdzić w wierze :-) poza tym zobacz jaki jest świat - gdyby tak pytać Boga o wszystkie tragedie i nieszczęścia, co to da? no i o niewyjaśnione uzdrowienia też by trzeba pytać :-) ale oczywiście to tylko dygresja, żadnych osobistych wycieczek :-)

polaola : powiedzmy tak : ja mam prawo do swojego zdania, Ty masz prawo do swojego :) Nie będziemy sie nawzajem przecież nawracać, prawda?:) O tyle, o ile Cię znam, darzę Cię symaptią i wolałabym tego nie zmieniać :)

jasne :-) żebyś nie czuła się urażona, uznajmy, ze chciałam dać świadectwo chrześcijanki i tylko tyle :-)

polaola : nie, nie czuję się urażona :) To jeszcze przeproszę za literówki i skończmy ten Wersal :D

"czytałaś "Listy Nikodema" Dobraczyńskiego? córka pisarza umarła, pisał o sobie .... a książka jest zdecydowanie o Bogu i wręcz może utwierdzić w wierze" Niektórzy uprawiają hiobizm i wszystko utwierdza ich w wierze...

pola - zapewniam Cie, że gdyby mu sie wiecej rzeczy przytrafiło, to byłby jeszcze bardziej umocniony...

z tego co wiem dobrze poznał czasy Chrystusa, naukowe podejście itd... więc nie wiem, czy tak bezkrytycznie wszystko było w stanie go utwierdzić, trochę by to było dziwne :-) ale nie będę teraz rozwijać, bo książkę czytałam jeszcze jako nastolatka, musiałabym do niej wrócić, żeby kontynuować tę dyskusję :-)

Pola - nie wracaj Poczytaj lepiej coś fajnego - np Amerykańskich Bogów (o ile nie czytałaś)

Nefo - znałem go z imienia i nazwiska, ale zawsze kojarzył mi sie maintreamowymi produkcjami luźno nawiązującymi do fantastyki... Jesli mam być szczery, to jest jeszcze kilku klasyków, do ktorych nie wiedziec czemu, nie moge sie zabrac i przekonać (np Zelazny)

Ale przecież Gaiman to twórca Sandmana.... To chyba najlepszy komiks jaki znam..no moze jeszcze Kaznodzieja:G A jesli chodzi o boga i Gaimana.. to jest taki komoks jego Morderstwa i tajemnice... oo ten to dopiero jest.... hmmm zastanawiający. Zelazny byłniezły w serii o Amberze,choc nie w całej.natomiast jego niektóre opowiadania to istne perełki. Ty weć i zacznij czytać Eriksona, to jestdopiero coś:D

Komiksy, lub jak wolisz komoksy :P:P mnie nigdy nie interesowały... Tzn niby znałem jego zasługi, chocby dzieki czytaniu recenzji w NF, ale jakos nie zebrałem sie do niego nigdy

ja wczoraj wreszcie dokończyłam Pielewina "EmpireV" (dalej ta ruska fantastyka) i też sie dobrze wpisuje w te Stwórcze klimaty. Poza tym masa takiego intelektualnego bełkociku, ulubionego przez większość z nas :D:D:D Polecam ;)

Widziałaś Nefciu, co wyszło na temacie o oskarżaniu stronniczego? :)

Mam to Empire V Bo ja w ogole to tak bardziej w strone rosyjskiej fantastyki jestem skierowany :)

komiczne, to ja jestem Twoim projektem, czy Ty moim?:D:D:D

przemysle te temat - może pociągniemy zapałki? choć to nie jest sprawiedliwe, bo pewnie potrafisz umiejętniej ciągnąć :P i przegram od razu :P

Ktoś mi obiecał nową klawiaturę:P Z czystym sumieniem polecam Sandmana.. uchhh super. I naprawde polecam Eriksona i jego cykl.. Jestem ostatniozafascynowana tymi książkami:D Kyyrene lubie bardzo ruska fantastykę.Musze sobie znowu coś sparwić do czynia:D Tak, widziałam co sie porobiło. Sam sie prosił poniekąd.

komiczne, ja będę ciągnąć, a Ty pchać, szanse sie wyrównają :D:D:D

Oooooo?? Więcej lubi ruskich???? A ja myslalam ze to ja tylko tak mam:D:D A ich klasyczna fantastyke uwielbiam:D

Musze wreszcie kupić te klawiature, bo wyjde na niesłownego :P kyrenko - widze, ze potrafilibysmy się zgrać wprost idealnie

Nefry : no nie... kolejna, która myślała, że taka wyjątkowa jest :D:D:D komiczne : i dopiero teraz dochodzisz do takiego wniosku?:P:P:P

Tylko kup zanim się wk******************* na maksa i sama sobie kupię:D:D No cooo?? Jakmówiłam ze lubie ruskich czytac to się dziwnie na mnie patrzono:P

ja dziwnie patrzę tylko na tych, dla ktorych biblią jest Biblia :P