Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miki22

CZY KOGOS TEZ TAK OSZUKAL TEST???

Polecane posty

wiem baderka, ale mi sie to w glowie nie miesci, mam male dziecko, pracuje a tu znowu znowu ciaza...:( dopuki beta nie pokaze to nie uwierze

Przykro mi bo pewnie nie chcesz, ale mi to wygląda na ciążę.

Elżwira, czytalam ale tego nie zauważyłam :( czytalam za ochrona jest zaburzona po 12 godz

Pigułki jednoskładnikowe mają to do siebie, że trzeba je brać regularnie niemal co do godziny. Powtórz test z porannych siuśków, za kilka dni.

ale ja kiedys slyszalam tez ze test pokazal ciaze a ciazy nie bylo... takie zeczy chyba tez sie zdazaja bo kiedys nawet czytalam taki topik

miki wszystko sie jakoś ułoży, zrób betę by mieć pewność a kiedy minie pierwszy szok spojrzysz na wszystko inaczej... czasem życie przynosi namk różne niespodzianki...:)

no niby się zdarzają, ale ja nikogo takiego nie znam, ale jeżeli istnieje prawdopodobieństwo ciąży to powinnas odstawic tabletki natychmiast

kurcze ledwo doszlam do zycia po urodzeniu malego a tu nagle to?? powiem Wam szczerze ze nie wierze w to, nawet przez to ze w zeszlym miesiacu przytulalismy sie tylko jeden albo dwa razy, a ochrona jakas malutka musiala byc dzieki tym tabletkom, przeciez nie zapomnialam zadnej

miki po porodzie kobieta jest "bardziej plodna" i duzo łatwiej zajść w ciaze.

miki wklądaj malego do wozka i biegaj do labolatorium bo jutro ci wszystko pozamykają i do pobniedzialku niczego sie nie dowiesz i bedziesz sie zamarwiać.

kurcze, czekam na samochód, bo jestem teraz z malym w domu ale mam metlik w glowie, plakac mi sie chce, mam nadzieje ze to jakas pomylka...

miki przeciez zacytowałam ci tekst ulotki, a sama przyznałas , że twoje opóznienie wynosiło 5 godzin, jest to nawet napisane tłustym drukiem, zastanawia mnie tylko dlaczego lekarz nie poinformował cie że są to tabletki, które trzeba zażywac o stałej porze? Wiem, że pewnie będzie ci ciężko sie pogodzić jeżeli to będzie ciąża, ale pomyśl pozytywnie, ja kiedy sie dowiedziałam o trzeciej ciąży to byłam załamana na początku i chyba to moje natstawienie wpłynęło na przebieg ciąży , bo przechodziłam ja fatalnie. Także główka do góry, myśl pozytywnie!

Miki - mój ginekolog po popołogowym przeglądzie podwozia powiedział, że przez okres karmienia piersią najlepszą antykoncepcją jest prezerwatywa. Bo oprócz niej tylko te jednoskładnikowe wchodzą w grę, a one są takie skuteczne, jakie są ;) Szczególnie gdy mama jest zaaferowana niemowlakiem i zdarza jej się zapomnieć.

Chemical, ja rozumiemiem zapomniec ale ja zadnej nie zapomnialam i to mi nie pasuje

jezu jak to czytam to mi slabo... prawie we wrzesniu urodze to w listopadzie zajde w kolejną ciąze i tak do menopauzy... :(:(:( Chyba sobie wytne macice ... Jaka jest 100% albo chociaż 99.9% metoda anty?

teraz pluje w brode ze spirali od razu nie zalozylam... bo moze okaze sie ze to tylko niepotrzebny stres...

elżwira to jednak sobie wytne tą macice :D:D:D:D Miki ja nie chce być zlym prorokiem ale coś mi sie zdaje , ze to nie "niepotrzebny stres"...

A tak na poważnie to żałuję , że w Polsce przecięcie jajowodów jest nielegalne, bo skoro jestem pewna , że nie chce mieć więcej dzieci , to dlaczego nie moge decydować o własnym ciele?

No ale tabletki jednoskładnikowe trzeba brać baaardzo regularnie. Co do godziny. A Ty miałaś poślizg 5-godzinny. No normalne u młodej mamy, wcale się nie dziwię, że zapomniałaś. A wówczas skuteczność jest niższa. Dlatego "szansa" jest. Nie wiem jak duża. Ale lepiej to sprawdź.

Miki mi tez się wydaje , że to ciąża, w końcu sama zauważyłas mjakies objawy skoro sięgnęłas po test. Piszesz, że nie zapomniałas żadnej tabletki, ale ty mylisz tabletki dwuskładnikowe i jednoskładnikowe. Jednoskładnikowe trzeba brac o tej samej godzinie, mozna sie spoznic maksymalnie 3 godziny, a ty spózniłas sie pięć :-(

Dlatego nie wolno, bo w Polszcze jest karane uszkadzanie drugiej osobie płodności. Gdzieś to w tyc kodeksach jest wypisane ;)

elżwira zgadzam sie z Tobą, ze powinno sie o tym decydować. A dlaczego jest to nielegalne? sa jakies przeciwskazania zdrowotne czy tylko morlane?

hehe chemical odpowiedzialas zanim zapytalam :D:D Jeju jaka glupota....

Elżwira, zobacz newet jesli plodnosc jest obnizona to my sie jeden albo 2 razy przytulalismy to chyba za malo.