Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinciaaaa89

ciąża w wieku 19 lat ?

Polecane posty

Gość karolinciaaaa89

Jestem tuż po maturze i okazało się że jestem w 7 tygodniu ciąży. Ojcem oczywiście jest mój chłopak, jesteśmy razem już ponad rok. Ale.. nie mamy pracy, nie mamy zaczętych studiów.. ja waham się co zrobić. Mój partner podjął decyzję że trzeba je usunąć, żeby oszczędzić mu życia w złych warunkach (ze względu na brak stałej pracy)... czy któraś z was była moze w podobnej sytuacji?

Gość campini
powiem Ci jedno... żuć tego gnoja!! gdyby mi mój powiedział zę mam usunąc (chociaż wiem ze nigdy tego nie zrobi) to dostałby po gębie, a mnie wiecej by nie zobacył, nie mówiąc o dziecku, które bym urodziła napewno. w wakacje idź do pracy, rodzice napewno ci pomoga, studia mozesz rozpoczac, po narodzinach malucha. szczerze ci gratuluję i zazdroszcze ciazy:)

Gość campini
o jezu nie "żuc" tylko "rzuć" oczywiscie:o wielkie sory:)

Gość 11111111
Wiesz mam znajoma,ktora wlasnie urodzila coreczke. Gdy mala miala 3 miesiace zdawala matura.Wybiera sie na studia.Mysle,ze gdy ma sie pomoc i checi wszystko mozna pogodzic

Gość kjkjkjkj
nie rub tego co to za facet co cie do tego namawia i tak cie rzuci predzej czy puzniej daj dziecku zycie nie rub tego a on niech robi co chce

W dużym stopniu zgadzam się z wypowiedzią powyżej. Strasznie zabolałoby mnie, gdyby ojciec mojego dziecka, facet z którym jestem już jakiś czas, kazał mi nasze maleństwo usunąć. Jeżeli miał tyle chęci by uprawiać sex, to teraz niech je przeznaczy na zapewnienie dziecku odpowiednich warunków. Nie jesteście aż tak młodzi. Ja mam 20 lat i gdybym była w ciąży, nie rozpaczałabym. Zbliżają się wakacje, obydwoje idźcie do pracy. On przecież może studiować i pracować. Na pewno pomoc rodziców byłaby bardzo mile widziana. Trzymaj sie! Dasz radę:) Ślicznego bobaska życzę:D

a rodzice nie mogą ci pomóc?usuniesz ciążę i będziesz pewnie żałowała tego do końca życia.

Gość Filipinka88
Ja zaszłam w coąże mając 19 lat z córcią w brzuchu pisałam maturę.Teraz jestem po ślubie i dobrze nam się żyje.Tylko u mnie bylo trochę inaczej bo to nie była wpadka tylko świadoma decyzja.Nie usuwaj jak by nie bylo dziecko to najwiękrze szczęscie.

zaczyna się umoralnianie. Przemyśl wszystkie aspekty za i przeciw i podejmijcie decyzje razem z podkreśleniem na razem. Jeżeli poczuwasz się do bycia matką w tak młodym wieku nic nie stoi na przeszkodzie żebyś urodziła a jak masz wątpliwości i obawy usuń.

Wiesz co lzy mi staja o oczach jak to przeczytalam:(straszne co twoj chlopak powiedzial,ja sie staram z mezem o dzieciatko juz 18miesiecy,ponad rok temu poronilam,tydz temu przeszlam operacje bo mialam torbiel na jajniku,wszystko bym zrobila zeby uslyszec slowa "jest pani w ciazy"rzucialbym sie chyba na lekarza ze szczescia,a tu czytam takie rzeczy zeby usunac chyba naprawde nie masz serca,to dzieciatko o swiat sie nie prosilo,wiec dajcie mu godne warunki,kochac wiedzieliscie sie jak,ale nie pomysleliscie o tym,ze moze wynikanac taka mala iskierka?bardzo duzo bym dala zeby byc na twoim miejscu,bardzo duzo:(

Gość campini
rodzice nie koniecznie muszą pomagac materialnie. ona ma 19 lat wiec moze isć do pracy spokojnie, ale właśnie przydaliby sie wtedy aby czasem zostać z maluchem. wiadomo ze w ciazy różne rzeczy się dizeją, czasem potrzebna jest pomoc. a jezeli chłopak ine poczuje się do odpowiedzialnosci, to mozna go nakłonić do niej przez załozenie sprawy o alimenty...

a nie dochodzi do was fakt, że ktoś może nie poczuwać się do bycia matką? i proszę mi tu nie pieprzyć o odpowiedzialnośći, bo akurat odpowiedzialność w tym wypadku to pojęcie względne i tak dziewczyna rodząc dziecko mogłaby okazać się mniej odpowiedzialna niż je usuwając.

Gość Mini Max
Zawsze można oddać do adopcji. A morderczynią pozostaje się na całe życie.

Gość Mini Max
Oczywiście, że ma prawo, nawet zabić człowieka. Nieważne, płód, czy dorosłego. Ma prawo też uparawiać sex, z kim chce i kiedy chce - w końcu dorosła i jako człowiek ma wolną wolę. Ale my mamy prawo krtykować. Uważam, że jesli usunię ciążę, upodlli się już kompletnie.

Gość Nienawidzę tego społeczeństwa
Teraz zakrzyczelibyście, że chce usunąć. Potem zajedziecie młodą matkę, bo górnwniara, bo nic nie da dziecku, bo dzieciorób, bo nie ma wykształcenia, bo jest nic nie znaczącą istotą, która krzywdzi dziecko. Obłuda.

ja mam 19 lat, jeszcze nie wiem czy jestem w ciazy ale bardzo bym tego chciala, moj facet mowi ze to jeszcze za wczesnie.. rozumiem go :) ale twierdzi tez ze jezeli sie pojawi to nic zlego sie nie stanie:) nie usuwaj tej ciazy... w koncu to twoje malenstwo ktore sie w Tobie rozwija

Gość Marcellino
No wiesz, tego, że jest, delikatnie mówiąc nieodpowiedzialną puszczalska, tego nic nie zmieni i ta rysa pozostanie na zawsze. Ale czemu ma być jeszcze zabójczynią?

marcelino dlateczego mowisz ze jest nieodpowiedzialna puszczalska? nieodpowiedzialna to moze ona i jej facet sa, ale puszczalska? chyba nie skoro jest z facetem ponad rok co nie?

nikt jej nieumoralnia, pytała co o tym sądzimy wiec dostała odpowiedz, każdy ma prawo miec wlasne zdanie. Ja np sadze że jesli ona chce tego dziecka to niepowinna sie cackać z tym kretynem, tylko urodzic dziecko i zadbac o to by mialo wszystko. Nie jest jedyną samotna matką postawina w takiej sytuacji i jakoś sobie radzą. Spokojnie może iść po porodzie do pracy, w między czasie podac ojca o alimenty - a gdyby naprawde było jej ciezko to może teraz zatrudnic sie chociażby do roznoszenia ulotek i min te 600 zł będzie miala mc fakt to nie duzo ale zawsze cos odłoży, chociażby 100 zł mc ale pożniej bedzie miala za co kupic wyprawke. Mogłaby tez poprośic o pomoc państwo np OPS napewno dostala by jakies pieniądze nie duzo co prawda ale zawsze cos. Może tez szukac jakiejs pracy jako ninia na czas ciązy - jest wiele możliwości niekoniecznie trzeba kogoś pozbawiac życia by osiągnąc cel.

morderczyni? a czy ona kogos zabila? nie zabila! dziewczyna wchodzi na forum zeby sie wam wyzalic bo nie wie co robic a wy co robicie? najezdzacie na nia od gory do dolu!

Gość a ja miałam tak...
czemu nagle jest taki massssakryczny wysyp ciąż panienek w wieku 19/22? ani to po szkole, ani to się nie napracowało - ot dało dupy i wpadło a tyle sie mówi o bezpiecznym seksie czy do cholery tak trudno jest uważać gdy się nie ma pracy, zawody, pieniedzy? najlatwiej 'zlapac' miasia z imprezy na ciaze, szybko zalatwic slub i zyc dlugo i szczesliwie zdziwienie jednak jest wtedy gdy mis wcale ochoty na ojcostwo nie ma i rozpacz, bo co zrobic? pigulki sa za 35 zlotych a gumki sa po 7 - ot co

na tym forum każda kobieta, która uprawia seks (nieważne czy ze stałym partnerem, czy z pierwszym lepszym) jest puszczalska :O ciekawe czy w oczy też potrafilibyście komuś coś takiego powiedzieć, czy tylko na forum jesteście tacy mocni w gębie. Nie znacie jej sytuacji, nie wiecie jakim jest człowiekiem, czy jest gotowa na bycie matką. Być może po prostu zabezpieczenie zawiodło, tak się zdarza, niekoniecznie musieli od razu uprawiać seks bez zabezpieczenia. Moim zdaniem to by było bardziej nieodpowiedzialne niż sam fakt uprawiania seksu w wieku 19 lat :O To jest tylko i wyłącznie jej decyzja, a Wy ją osądzacie po paru zdaniach jakie tu napisała. Do niektórych z Was powinno wreszcie dotrzeć, że nie każda kobieta marzy o byciu matką, to że ktoś tam się stara kilka miesięcy o dziecko nie oznacza, że KAŻDY tego pragnie

Gość No nie mogęęęę
O i te statystyczne, bo każda dziewczyna 19-22 to g.... nie matka i nic dziecku dać nie może, a czasem nawert i do 24 podwyższa się granica. Jejku jak ja nienawidzę szufladkowania. Wam też chyba naklejki przyczepiają, skoro wam tak łatwo przychodzi ocenianie innych. Bo matkii powyżej tego wieku, to doskonałe matki, żony, kobiety i wogóle bla bla bla....