Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinciaaaa89

ciąża w wieku 19 lat ?

Polecane posty

karolino - nie uważaj się przede wszystkim za puszczalską - to że współżyjesz ze swoim stałym partnerem w tym wieku to normalne :) a że zabezpieczenie nie zadziałało? cóz zdarza się - w końcu żadna metoda nie daje 100%. podam przykład - mam ciocię - ma ona męża od kilkunastu lat, są szczęśliwi, wygladają jakby dopiero co się zakochali, wspierają się itp. mają już troje dzieci - 16, 14 i 10. i co? niecały rok temu zabezpieczenie ich zawiodło - ciocia zaszła w czwartą nieplanowaną ciążę. miesiąc temu urodziła córeczkę. i co? jest puszczalską? dlatego że zaszła w NIEPLANOWANą ciąże? nie bierz tych komentarzy co są tutaj na poważnie. żadna z nas cię nie zna i nie może ocenić twojej sytuacji. Ja na twoim miejscu bym się powaznie zastanowiła - czy napewno chcę urodzić dziecko? czy mogę liczyć na wsparcie partnera? czy rodzice będą mogli mi pomóc? czy jak odchowam maluszka to pójdę do szkoły, pracy, będę się dalej roziwjać? pamiętaj, że jest mnóstwo takich dziewczyn jak ty, znakomita większość soebi radzi :) jeżeli bardzo ci zalezy na studiach to przeciez możesz iść już teraz na zaoczne, nie przeszkozi ci to w wychowaniu maluszka :) mam kilka takich koleżanek - urodziły na pierwszym roku /zaocznych/ w tygodniu siedziały z dziećmy, co 2 tyg do skzoły. teraz kończą studia, dzieci idą do przedskzola a one do pracy :) i są barzdo szczęśliwe :D proszę, napisz jaką podjęliście decyzję - pamiętaj że musisz to przedyskutować z chłopakiem. czekamy na odzew, pozdrawiam

Gość taka jedna ja**************
a jak dowiedziałm sie o ciązy byłam przeszczęsliwa, chociaz teraz brakuje mi troche takie luzą jak mają osoby bez dziecka, no ale to wynika poniekąd z egoizmu ;-)

Gość najlepiej je usun
teraz sadzisz ze dasz rade, ale za pol roku mozesz sie rozmyslic i masz zmarnowane zycie a dzieci jeszcze duzo bedziesz mogla sobie zrobic

Gdyby nie Bog to tego dziecka by nie bylo, a co smieszniejsze On juz nawet Wie czy Karolina je urodzi czy nie i czy bedzie szczesliwa. A wierze,ze bedzie.

Gość malgosia g6 idz stad
dewoto splesniala. bog to sadysta. a ty idz do spowiedzi. wypeirdalaj!

Gość tatatatatatata....
Jak urodzi i napisze na kafe ze jest młodą mamusią to też ja zjeie**** Polska zasciankowość - masz urodzić a potem dopiero ci pokażemy co myślimy :O Tragedia.

Gość iri
mam 19 lat. rok temu zdałam mature. bardzo dobrze zdałam.dostałam sie na dobre studia. pochodze z dobrego domu. moi rodzice bardzo wcześnie zostali rodzicami , mama miała 17 lat , tata niewiele ponad 20 gdy urodzila sie moja starsza siostra. po 2 latach urodzilam sie ja, a rok pózniej mój brat. :) moja mama w moim wieku była już praktycznie w ciąży z 3 dzieckiem. dzieki pomocy rodziców zdobyli wyksztalcenie, tata zrobil doktorat , mama jest tylko magistrem. :) sa dobrym kochajacym sie malzenstwem i za nic w swiecie ne zaluja swojej decyzji. w mmencie kiedy ich rowiesnicy dopiero strali sie o potomstwo oni mieli juz dosc duze dzieci, teraz kiedy niancza male dzieci moi rodzice na nowo odkrywaja smaki mlodosci.teraz moga maja 2 dorosle corki ktore studiuja na jedne lepszych uczelni w kraju i syna ktory pisze mature. mlodzi rodzce potrafia sobie poradzic w zyciu. powodzenia mlodym mama.

Gość madziares188
Ja tez jestem w ciązy,mam 19 lat i na początku bylam zalamana,wszystko przewrocilo mi sie do gory nogami ale dostalam wsparcie od rodziny a moj chlopak na poczatku nie dawal mi wsparcia,dopiero teraz zrozumial ze nasze zycie sie zmieni.Dasz rade,pomysl o tym malenstwie,to twoje dziecko.Bedzie dobrze,wszystko sie ulozy.Ja tez nie jestem w cudownej sytuacji materialnej ale wierze ze dam rade. Jestem w 9 tygodniu i nie moge sie doczekac az moj skarb sie urodzi.

i ja tez mam 19 lat i wszystko jakos samo się zoorganizowało wystarczylo powiedziec rodzicom praca się znalazla , mieszkanie a i od pazdziernika idziiemy na studia zaocznie :)

Gość Realizm
Zacznę od tego, że media i cała społeczność \"nowoczesnego świata\" wręcz namawia i znormalizowała seks. Czy to w młodym wieku, czy w starszym, ale przede wszystkim bez ślubu. A skoro bez ślubu to i w każdym wieku. Ale za to skutki tego to już są ganione. Chodzi mi tu o zajście w ciąże. Społeczeństwo nie tylko nie pomaga ale wręcz nie pozwala pozbierać się młodym matkom. (zwłaszcza młodym matkom, ponieważ mężczyźni zawsze wychodzą cało ze wszystkiego). Więc mamy to na co się zgadzamy. Dlaczego padają ostre słowa krytyki dla każdej małoletniej matki? Przestańmy traktować seks jako sposób na utrzymanie kondycji! Jako coś mało znaczącego. Podobno jesteśmy cywilizowani.... ale pierwotnych instynktów nikomu się nie chce opanować. Bo po co?... tak jest łatwiej przyjemniej.... Przestańmy krytykować wciąż innych, zacznijmy naprawiać świat od siebie bo każdy ma coś na sumieniu....

Gość kasiunia
ja też prawdopodobnie zaszłam w ciąże.nie jestem pewna gdyż robiłam testy i wykazały pozytywnie a wizytę u ginekologa mam dopiero na 31 stycznia. to jakiś absurd. tez mam 19 lat i chłopaka z którym jestem ponad rok. Szczerze mówiąc nie byliśmy przygotowani na taki przebieg wydażeń ale nawet do głowy nam nie przyszło usunięcie bo to tak jak odebrać komuś życie.Ja mam zamiar urodzić. I mam jeden mały problem jak to powiedzieć mamie że jestem w ciąży. Pomóżcie mi a i jestem uczennicą a mojego chłopaka rodzice nie trawią jak im powiedzieć że jestem w ciąży

Gość śmieszny lekarz
Rozmowa lekarza z 17 dziewczyną http://gourl.org/app6 normalnie kpina a potem się dziwimy że dzieci mają dzieci

Gość kikaaaaa
ja mam 17 lat 3 miesięcznego synka a mój mąż ma 19 wzieliśmy teraz w lipcu Ślub cywilny i on nigdy nie pomyślał o usunięciu jest bardzo szczęśliwy pracuje jak szalony... Stara się o wszystko i jest bardzo kochanym tatusiem... a tego idiote to wyjeb ze swojego życia jak pomyśle o tym co ci powiedział to się we mnie gotuje...

Gość kikaaaaa
kto się bawi to się bawi....

17 lat i 3 miesięczne dziecko??? Mąż 19 lat? To ile miałaś lat jak zaczęłaś współżyć? 12???!!

Gość kikaaaaa
nie 16!!! a zresztą co kogo to interesuje jestem szczesliwa i tyle to jest najważniejsze!!!!!!!!!!!!1

Masz rację, skoro jesteś szczęśliwa, to najważniejsze. Po prostu nie kumam, jak można w tak młodym wieku machnać sobie dziecko. Ja jak byłam na studiach w wieku dwudziestu kilku lat nie miałam warunków do tego, zeby mieć dziecko i robiłam wszystko, żeby się zabezpieczyć... a w wieku 16 lat to seks mi nie był w ogóle w głowie, ale to inne czasy były... Powodzenia i piszę to szczerze...

Gość Malinowa cytrynka
musi być szczęśliwa bo co bedzie gadać w koło że dziecko zniszczylo jej przyszłość? dla mnie o absurd, nastolatki powinny oddawać dzieci kobietom dojrzałym niepłodnym. mam19 lat. i stawiam na naukę a nie zabawy w dom.

Gość Pauluśśś
Hej w tej chwili mam skończone 19 lat i myślę o dziecku ale nie jak o zabawce lecz raczej jak dopełnienie miłości mój chłopak jest dwa lata starszy ode mnie i studiuje zaocznie. Jesteśmy razem już ponad 5 lat i jesteśmy szczęśliwi.Wiem że niektóre myślą że to głupota a ja myślę o tym bardzo poważnie :) Pozdrawiam

Gość jeju :(
ja nie jestem za aborcja ale jesli dziewczyna nie chce to niech nie rodzi jej sprawa

Gość glupie siksyyyyy
ale sie pieprzą na potęgę, a najlepsze jest to, że jak ciąża to niech rodzice pomagają, a co, może rodzice jeszcze wam wtórują w pieprzeniu się. Nie rozumiem, jak nie chcecie ciąży to sie bardzo dobrze zabezpieczajcie, to tylko wasze głupie tłumaczenie, że sie zabezpieczcie, wy nie zabezpieczacie się tylko idziecie na żywioł. Także pełne utrzymywanie dziecka należy do was jak jesteście głupie.

Gość mloda dorosła
hej ja wyszłam za mąż w wieku 18 lat z miłości... teraz mam 19 i jestem w 14 tyg ciąży chcianej i planowanej.. nie czuje się jakoś pozbawiona przyszłosci.. chodzę do szkoły zaocznie, mąż pracuje ja w wolnych chwilach dorabiam jako kosmetyczka.. Dziecko nie jest tragedią jeszcze w dodatku ze szkołę srednią juz ukończyłaś.. jest teraz tyle mozliwości kształcenia sie zaocznie ze dasz sobie świetnie rade:) wiem że na początku każdy młody rodzic jest przerażony:) ale to mija i z kazdym tyg bardziej i bardziej kocha sie tego małego szkraba w brzuszku