Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronyka188

pierwsza wizyta u ginekologa -troche sie boje

Polecane posty

Gość weronyka188

witam mam 18 lat i chcialabym pojsc na "przegląd podwozia" :) do faceta ginekologa , troszke sie stresuje , raczej sie nie wstydze ale boje sie bólu, czy to cos boli ?, co lekarz bedzie robił?, ide prywatnie

Gość weronyka188
chce isc po tabletki , czy dr wykona mi cyt?

Gość Sandrunia25
Nie boj sie. Ja tez bylam niedawno pierwszy raz ale u kobiety. Podobno faceci są jeszcze bardziej delikatniejsi. Badanie wogole nie bolalo! Trwalo zaledwie kikla sekund. Poczułam tylko lekkie rozpieranie i zimny wziernik. Jesli to Twoja pierwsza wizyta powinnaś poprosic o zrobienie cytologii. Ale dobry lekarz z reguły sam o to zadba. Także niczego sie nie bój. Nie ma sie czego wstydzic ani bać. Może to badanie nie nalezy do najprzyjemniejszycg ale napewno nie boli.

Gość weronyka188
jak było za wami na pierwszej wizycie u ginekologa? bałyscie sie ? ja sie boje tego badania ile minut ono trwa?

Gość Sandrunia25
U mnie to chyba z 15-20 sekund.

Gość weronyka188
sandrunia 25 , dzieki za odpowiedz , wiesz troche sie stresuje , ja własnie wybieram sie do gina faceta co ma około 50 lat , ma bardzo dobrą opinie w miescie endokryn. i gin. moze to troche chore ale ide z mama , ona oczywiscie bedzie na poczekalni czekała , stresa mam :( a jak wkłada wziernik to boli? i dlaczego wziernik wkłada zimny?

sandrunia zimny wziernik??????????? teraz uzywa sie jednorazowych wziernikow plastikowych i nie są wcale zimne :) jak sie wklada wziernik to nie boli, jest to tylko uczucie rozpierania. Ale zaden to bol. Spokojnie. Powiedz najwyzej ze jestes pierwszy raz. Faceci sa delikatniejsi, zgadzam sie z tym :) lekarz wykona cytologie, jeśli będziesz chciała. Przeprowadzi z Toba wywiad, na temat współżycia i dobierze ci tabletki. Cytologia tez nie boli. Jak masz założony wziernik to lekarz dotyka do szyjki macicy taka szpatułka (nie wiem jak to nazwać fachowo) i tyle. Pobiera w ten sposób materiał do badania. jak cos to pytaj :)

Gość Sandrunia25
No nie wiem dziewczyny ale moj musiał być metalowy bo wyjeła go z takiego opakowania foliowego i był naprawde zimny. Wlasnie tez sie zastanawiałam dlaczego nie jest plastikowy. Zaplacilam za wizytę 70 zł, był dobry gabinet a jeszcze wzierników metalowych używają :)

Gość Sandrunia25
Wkładanie wziernika wogole nie boli, jest tylko takie uczucie rozpierania. Ale lekarz zrobi to napewno delikatnie. Ja na samym poczatku zaznaczyłam,ze to moja pierwsza wizyta.

Gość weronyka188
dzieki dziewczyny za odpowiedz , troche sie boje wizyty , a raczej bólu , ide do ginekologa faceta własnie dlatego bo ponoc sa delikatniejsi bardzo a pobranie cytologii boli? i ile czasu czeka sie na wynik z tej cyt?

Gość Sandrunia25
Jak juz masz wsadzony wziernik to wtedy lekarz wkłada taki patyczek, szpatułkę i zeskrobuje ściankę pochwy. Nie poczujesz nawet tego. W zależności od gabinetu, różnie sie czeka, 7 dni, a nawet do 14. Ja miałam po tyg. wyniki.

sandrunia jak lekarz wyjął go z opakowania foliowego to musiał być jednorazowy plastikowy :) może miałaś takie odczucie ze zimny :) no nie wiem, w każdym razie teraz właśnie sie takie stosuje. Nie spotkałam sie u siebie z metalowymi, a w rożnych gabinetach bywałam. Pewnie że nie boli, trzeba się w miarę możliwości wyluzować i będzie ok. Jak lekarz zauważy że się stresujesz to na siłę też nic nie zrobi, bez obaw. Musisz mieć rozluźnione mięśnie. Weronyka nie ma sie czym martwic. Bedzie gut :)

Taka jest opinia ze facet delikatniejszy. choć i kobiety potrafią być delikatne. wykonanie cytologi nie boli, jak już pisałam :) nawet nie odczujesz tego pobierania .

Gość Sandrunia25
No nie wiem, dałabym sobie dwie ręce uciąć,że był metalowy. :) :) ale nie chce sie kłócić. Po badaniu jak już poszłam do domu to majtki miały taki dziwny zapach substacji sterylnej, taki "szpitalny". To może ona te wzierniki jak za dawnych czasów sterylizuje w specjalnym urządzeniu. :)

Sandrunia no w zadnym wypadku nie bedziemy sie o wziernik klocic ;) wiec ja moge powiedziec ze mialam szczescie ze trafilam na plastiki ;) hehehe...

Gość weronyka188
mam nadzieje ze ten dr odpowie na moje pytania bo mam kilka pytan

Gość Sandrunia25
Oczywiscie ze odpowie. Pytaj smiało i niczego sie nie bój!

Gość weronyka188
jejku ciekawe jak ja to przezyje ,mam nadzieje ze przebada mnie dokładnie i bezbolesnie i ze wszystko bedzie dobrze...

Gość jamiee
wizyta nie jest straszna :) ja mam to juz za soba, i Ty dasz rade :) ja mam gorszy problem, zdecydowaliśmy sie z chłopakiem na współżycie, probowalismy juz 3 razy i nic.... znacie moze jakas dobrą pozycję na pierwszy raz??

Gość jamiee
nie spinaj sie za bardzo to nie bedzie boleć ;) miesnie musza byc rozluznione i bedzie dobrze :))

Gość mnie
troche bolalo przez pochwe, wiec lekarz zbadal mnie przez odbyt-to nic nie bolalo. (jestem dziewica)

jesli lekarz zobaczy ze sie spinasz to da ci chwileczke zebys sie mogla wyluzowac :) w przypadku dziewic badanie odbywa sie przez odbyt wlasnie. Ale Ty nie jestes dziewica?

Gość Sandrunia25
Najlepiej po misjonarsku a potem pod tyleczek poduszka i leżymy pare minutek aby nic nie wypłyneło. :)

Gość weronyka188
jejku zeby mnie tylko niebolało bo chyba uciekne z fotela ;)

Gość weronyka188
nie jestem dziewica

Gość jamiee
eh juz probowaliśmy tez, ja strasznie sie spinam... dla niego to tez pierwszy raz i troche cięzko. strasznie mnie boli... ah juz nie wiem co mam robic, ale bardzo tego chce

Gość jamiee
jak nie jestes dziewica, i przezylas pierwszy raz to spoko :-)

no to bedziesz miala normalne badanie...nie ma obaw nie uciekniesz z fotela, zobaczysz raz ciach i "po krzyku" ;)

Gość Sandrunia25
Aha nie zrozumiałam :) myślałam,ze starcie sie o dziecko. :) najlepsza pozycja to i w tym przypadku misjonarska. Musisz sie rozluźnic i przede wszystkim byc "tam" wilgotna. Inaczej bedzie bolało.

Gość weronyka188
pierwszy raz niebył az taki tragiczny , fakt błona ZOSTAŁA PRZERWANA gdy drugi raz wkładał :) troszeńke krwi ale ogólnie to fajnie spoko :)