Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agattaaaaaaaaaaa

problem...

Polecane posty

Gość Agattaaaaaaaaaaa

Nie wiem może i był tu już taki temat ale licze na Waszą pomoc, jakieś rady... Cała sprawa dotyczy mojej córki. Niedawno obchodziła swoje 17 urodziny a dziś mój mąż przyłapał ją z chłopakiem w jednoznaczniej sytuacji... i tu pojawia się moje pytanie co ja jako rodzic mogę zrobic? ona nie jest już dzieckiem i wiem o tym, ale nie będe udawała że nic sie nie stało.Mąż wogóle tak sie zdenerwował że do teraz sie nie odzywa. Co powinnam teraz zrobic? i czy wogóle coś...?

Gość takaaaa jaaaaaaaaa
może po prostu pogadaj z nią o zabezpieczeniu? sama napisałaś, że nie jest już przeciez dzieckiem...

Gość Sandrunia25
Jeśli mogę coś doradzić to poprostu porozmawiaj z córką. Taka rozmowa dobrze zrobi i tobie i jej. Powiedz,że jest juz dorosłą osobą. Jakie są konsekwencję z bycia z kimś blisko. Choć sądze,że ona doskonale o tym wie :) ale warto z nia porozmawiać o zabezpieczeniach, może o odwiedzinach ginekologa, antykoncepcji, różnych chorobach i niechcianej ciąży. Ze mną mama nie rozmiawiała na takie tematy...teraz z perspektywy czasu uważam,że źle zrobiła. Ja ze swoją córką będę zawsze szczerze rozmiawiała. Nie ma sie co wstydzić. Jest już prawie dorosła i napewno potrzebuje takiej rozmowy z matką.

Gość Sandrunia25
I oczywiście zabronić jej miości nie można. Staje sie kobieta i ma swoje potrzeby. Zreszta jak jej zabronicie to bedzie jeszcze gorzej i tak zrobi swoje. Teraz najważniejsze to wyjaśnić jej, jakie mogą być konsekwencję nieprzemyślanego współżycia.

Szczera, spokojna rozmowa owszem, ale uważam również, że nie należy sie za bardzo z dzieciakiem cackać. Jesteś matką czy nie? Boisz sie tej Twojej córki czy wierzysz w to bezsensowne bezstresowe wychowanie, że nawet nie wiesz czy powinnaś z nią porozmawiać? Prywatność i osobiste sprawy owszem, ale chyba nie zostawisz jej samej z tym? 17 lat, jaka ona tam dorosła...Choć muszę przyznać po ostatniej wywiadówce, że niektórzy gimnazjaliści są naprawdę dojrzalsi i poważniejsi niż ich rodzice...

Gość mimi86
najlepiej przez pare dni nic nie rób, pewnie jej jest głupio i wstyd i nie chce o tym rozmawiać. Porozmawiaj z nią za pare dni, ale tylko wtedy gdy ona będzie tego chciała, nic na siłe.

Gość Agattaaaaaaaaaaa
dzięki za odpowiedzi