Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maluszek85

chcemy rozpoczac wpolzycie - jak sie zabezpieczac?

Polecane posty

Gość maluszek85

ja mam 22 latka, on 23 jestesmy pare lat razem, chcemy zaczac uprawiac sex. Prosze o wszelkie rady, jak sie zabezpieczac i na co zwrocic uwage, by bylo naprawde bezpiecznie. O tabletkach nie mysle, bo wiem, ze szkodza bardzo zdrowiu. Slyszalam o jakichs globulkach plemnikobojczych, czy to dobry pomysl oprocz gumki? Co polecacie? I jakie kondomy sa dobrej jakosci, moga byc drozsze. Nie chcemy miec jeszcze dziecka i wlasnie sie zastanawiamy, czy warto ryzykowac, ale chcielibysmy juz to robic. Pomozcie :)

Gość hehehehehe_P
:-O

Prezerwatywa ze środkiem plemnikobójczym, ew. dodatkowo globulka dopochwowa, ale podobno jest dyskomfort (nie wiem, nie próbowałam, my polegamy na gumkach). Durexy nas nigdy nie zawiodły, ale słyszałam o nich różne opinie. Unimile też są dobre. Kluczowe jest prawidłowe używanie. Radzę kupić w aptece, nie na stacji benzynowej na przykład. Przechowywać w niezbyt ciepłym, nie nasłonecznionym miejscu. Otwierac opakowanie ostrożnie. Jeśli gumka wydaje się "krucha", mocno lepiąca lub zwyczajnie uszkodzona-nie używać. Zwrócić uwagę, by zakładać "na prawą stronę". Podczas nakładania ściskać końcówke palcami, by nie dostało się tam powietrze. Po stosunku, zanim członek zmięknie, ostrożnie wycofać go z pochwy, przytrzymując gumkę za krawędź. Wyrzucić (jeden stosunek+jedna gumka). I już:-)

Aha, żadnego nawilżania wazeliną czy czymś takim. Tylko lubrykanty na bazie wody.

Gość maluszek85
aaa chcialam jeszcze dodac ze to bylby moj 1 raz, czy zatem jest wieksze prawdopodobienstwo ze guma peknie? Jaka jest nazwa tej durexowskiej gumki z zelem? A kochacie sie w dni plodne tez, czy raczej pod koniec i na poczatku cyklu... choc ponoc to tez nieskuteczne jest...

Gość pamparam
najlepiej sie kochac w dni nieplodne bo ryzyko jest mniejsze a my zawsze uzywamy durex extra save

Gość maluszek85
jania... moze wezme sobie twoje slowa do serca... :>

Gość maluszek85
jak macie jeszcze jakies pomysly to piszcie, bede analizowac wszystko ze swoim facetem. Musze miec dokladna wiedze przed, pa!