murb 538 Napisano 1 godzinę temu 19 minut temu, Seven napisał: Obiad tak wcześnie? To co ty zjesz na obiad, brum? Pewnie kanapkę z żółtym serem bo to moje dyżurne danie na każdą okoliczność. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 5 Napisano 1 godzinę temu Z jakieś 8zl za taką zapłaciłam. https://allegro.pl/oferta/zabawka-dla-kota-interaktywna-uciekajaca-pilka-do-samodzielnej-zabawy-17544302935 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 538 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Fifofa napisał: Testy okresie pandemia były nic nie warte. Podawali jakiś produkt spożywczy sprawdzali czy sok czy co innego miał wykrył Covid. Testy można było kupić w markecie. Testy wykrywają różne rzeczy. Dowiedziałam się na przykład, że test na ciążę wykrywa komórki nowotworowe prostaty. Czyli jeśli mężczyźnie wyjdzie pozytywny test to znaczy, że ma jakieś problemy z prostatą. Nie ręczę za wiarygodność tej informacji ale usłyszałam ją od medyka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 504 Napisano 1 godzinę temu 18 minut temu, murb napisał: Nie mam pojęcia czy to ma jakikolwiek atest. Myślę, że Chińczycy się tym nie przejmują. Odkąd zrobiłam sobie test na covida i się okazało, że ma certyfikat chiński nie do końca wierzę w atesty produktów tam kupowanych. Te folijki mi się bardziej podobają niż folia spożywcza i aluminiowa. Chyba przez te gumeczki. Ja ogólnie nieufnie podchodzę do chińskich tanich rzeczy przeznaczonych do kontaktu z żywnością i bezpośrednio ze skórą ale od kiedy po kontakcie z chinskim pokrowcem kilka godzin paliło mnie gardło, jeszcze bardziej zwracam uwagę na to co kupuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 538 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, salix napisał: Ja ogólnie nieufnie podchodzę do chińskich tanich rzeczy przeznaczonych do kontaktu z żywnością i bezpośrednio ze skórą ale od kiedy po kontakcie z chinskim pokrowcem kilka godzin paliło mnie gardło, jeszcze bardziej zwracam uwagę na to co kupuję. Mi to się wydaje, że bardzo trudno znaleźć teraz coś, co nie jest wyprodukowane w Chinach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 504 Napisano 51 minut temu 9 minut temu, murb napisał: Mi to się wydaje, że bardzo trudno znaleźć teraz coś, co nie jest wyprodukowane w Chinach. Fakt chinszczyzna nas zalewa, ale te najtańsze rzeczy to najgorsza jakość w dodatku toksyczna często. No ale co kto lubi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 538 Napisano 47 minut temu Przed chwilą, salix napisał: Fakt chinszczyzna nas zalewa, ale te najtańsze rzeczy to najgorsza jakość w dodatku toksyczna często. No ale co kto lubi. Może też być opcja - kogo na co stać. Ponieważ ja jestem wybitnie podejrzliwą jednostką to nie dowierzam, że produkty innego pochodzenia i nawet te drogie nie są toksyczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca w garsonce 4 Napisano 32 minuty temu 1 godzinę temu, Baba napisał: Patrz jakie śliczne Moim ostatnim odkryciem są łabędzie baterie łazienkowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca w garsonce 4 Napisano 31 minut temu 1 godzinę temu, murb napisał: Garnki z przykrywkami się nie mieszczą. To coś zastępuje przykrywkę. Trzeba okręcić pokrywkę uchem do zupy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 339 Napisano 30 minut temu 10 minut temu, salix napisał: Fakt chinszczyzna nas zalewa, ale te najtańsze rzeczy to najgorsza jakość w dodatku toksyczna często. No ale co kto lubi. Z tego powodu nie korciło mnie kupować chińszczyzny z temu. W ogóle lubię zakupy w sklepach stacjonarnych, ale pewne produkty są niedostępne. Postanowiłam trochę poczytać. Okazuje się, że allegro handluje tymi samymi produktami, tylko za wyższą cenę. Jak to pośrednik. Podobno temu cieszy się taką popularnością, że dołączyły do współpracy firmy z innych krajów. Dla przykładu, widziałam nasze polskie farby do ścian. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 538 Napisano 29 minut temu Przed chwilą, Caryca w garsonce napisał: Trzeba okręcić pokrywkę uchem do zupy Niesamowite! Nie wierzę, ze tak można! Jak to dobrze, że jest takie forum. Nie lubię kiedy trzymadełko się namacza w zupie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 339 Napisano 28 minut temu 3 minuty temu, Caryca w garsonce napisał: Moim ostatnim odkryciem są łabędzie baterie łazienkowe Widzę. Ale śliczne. Ino jeden kran 215 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca w garsonce 4 Napisano 27 minut temu 1 minutę temu, murb napisał: Niesamowite! Nie wierzę, ze tak można! Jak to dobrze, że jest takie forum. Nie lubię kiedy trzymadełko się namacza w zupie. To ty tej zupy nie zjadasz nic a nic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 538 Napisano 27 minut temu 1 minutę temu, Baba napisał: Z tego powodu nie korciło mnie kupować chińszczyzny z temu. W ogóle lubię zakupy w sklepach stacjonarnych, ale pewne produkty są niedostępne. Postanowiłam trochę poczytać. Okazuje się, że allegro handluje tymi samymi produktami, tylko za wyższą cenę. Jak to pośrednik. Podobno temu cieszy się taką popularnością, że dołączyły do współpracy firmy z innych krajów. Dla przykładu, widziałam nasze polskie farby do ścian. No, teraz na allegro trzeba sprawdzać jaki jest termin dostawy. Jak zaznaczają, że trzeba będzie dłużej poczekać to na mur beton to jest z Temu albo Ali expresu. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca w garsonce 4 Napisano 27 minut temu Przed chwilą, Baba napisał: Widzę. Ale śliczne. Ino jeden kran 215 zł 215? To taniocha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 538 Napisano 25 minut temu Przed chwilą, Caryca w garsonce napisał: To ty tej zupy nie zjadasz nic a nic? Zjadam niewiele a gotuję cały gar. Trzymadełko by się musiała moczyć ze trzy dni. Albo i dłużej. Nie! Dłużej się nie moczy oczywiście. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 339 Napisano 25 minut temu 2 minuty temu, murb napisał: No, teraz na allegro trzeba sprawdzać jaki jest termin dostawy. Jak zaznaczają, że trzeba będzie dłużej poczekać to na mur beton to jest z Temu albo Ali expresu. Tak. Czyli dotarłam do prawdziwych informacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 538 Napisano 24 minuty temu 2 minuty temu, Caryca w garsonce napisał: 215? To taniocha. A im się woda wylewa z dzióbków czy z drugiej strony? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 339 Napisano 23 minuty temu 3 minuty temu, Caryca w garsonce napisał: 215? To taniocha. Pierwszy z brzegu. I tylko jeden kran do zlewu. Cały komplet z prysznicowym pewno 700 zł? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca w garsonce 4 Napisano 21 minut temu 4 minuty temu, murb napisał: Zjadam niewiele a gotuję cały gar. Trzymadełko by się musiała moczyć ze trzy dni. Albo i dłużej. Nie! Dłużej się nie moczy oczywiście. To jednak ta zupa musi ci się namnażać w lodówce, albo gotujesz ją w patelni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca w garsonce 4 Napisano 20 minut temu 3 minuty temu, murb napisał: A im się woda wylewa z dzióbków czy z drugiej strony? Rzygajo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca w garsonce 4 Napisano 17 minut temu 5 minut temu, Baba napisał: Pierwszy z brzegu. I tylko jeden kran do zlewu. Cały komplet z prysznicowym pewno 700 zł? A wejdź sobie poglądowo na stronę retrowoda pl. Ja zajrzałam np.do umywalkowych jednootworowych złotych... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 538 Napisano 17 minut temu 1 minutę temu, Caryca w garsonce napisał: To jednak ta zupa musi ci się namnażać w lodówce, albo gotujesz ją w patelni Zgadłaś - mam cudowną lodówkę Wkładam garnek z czymś na dnie a następnego dnia mam po sam korek. Mogę też zamienić pomidorówkę na ogórkowa albo coś innego. Te uchwyty do pokrywek są absurdalnie duże. Nie zwróciłam na to uwagi podczas zakupu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach