Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka jedna beti

czerwone ślady pod biustem- odparzenia?

Polecane posty

czy ktos mial podobny problem? zrobily mi sie pod biustem czerwone slady,jakby odparzenia.Byc moze to jest od stanika,a moze mam za ciezki/duzy biust? Nie wyglada to ladnie i bardzo chcialabym sie tego pozbyc. Czy ktoras miala cos takiego i wie jak to zlikwidowac?

Gość mloda8_89
no właśnie mam to samo. i się zastanawiam czy może mam odparzenia bo mam duży biust....:)przyda się czyjaś opinia inna niż idź do lekarza:)

Spróbujcie sudocremem, a jak nie pomoże to/ bądź inne rady to niestety chyba konieczna byłaby wizyta u lekarza. Pozdrawiam :)

hej mi się takie coś robiło pod biustem zawsze w upały. Myłam to szarym mydłem i zasypywałam talkiem. Zawsze pomagało

Gość mloda8_89
dla mnie bomba:)dziękuję wam bardzo:) będę próbowała :)tak to jest duży biust ma swoje minusy:)

Gość madziora hmm..
wiem co mówię, a baskimama to po prostu firma która chce zarobić! miałam ten problem i jakoś go nie mam bez specjalistów i zbędnym wydawaniu pieniędzy.. a na odparzenia polecam bephanten maść jest rewelacyjna (stosowałam u synka)

Gość sdsad
taaa, kobieta za duży biust i problem z nim, a wszyscy na około - nie narzekaj bo inne nie mają - żałosne Najprostszy stary sposób, stosowany na odparzenia najczęściej u niemowląt: mąką ziemniaczaną zasyp. :)

Gość pozno juz sie robi
albo grzybica na kosmetologii nas uczyli ze tam sie zbiera wilgoć

Gość madziora hmm..
może jakby to była moja strona to może i bym spamowała wysłałam tylko artykuł.. sama zmiana biustonosza nie wystarczy trzeba to leczyć! a biustonosz swoją drogą i w każdym sklepie z bielizną w swoim mieście dopasują odpowiedni rozmiar..

Odparzenia moga byc spowodowane źle dobranym stanikiem - za duże/za male fiszbiny.

Madziora, a gdzie Ty mieszkasz, że w "każdym sklepie" z bielizną masz pełną rozmiarówkę (do miski K, obwody od 60) i wykwalifikowane brafiterki? Serio pytam, bo wg mojej wiedzy takich sklepów jest ledwie kilkadziesiąt w całym kraju, i choć ich liczba ciągle rośnie, to ciągle wiele miast to "stanikowe pustynie", zobacz, że żadnej szpilki nie ma na Mazurach czy na Pomorzu np.: http://stanikowamapa.prv.pl/ Dziewczyny mają całkowitą rację, że zacząć należy od wizyty u brafitterki (albo na wspomnianym Lobby Biuściastych, jeśli dobrego sklepu nie mamy w okolicy) i od zmiany biustonosza, tak, żeby biust wyglądał jak tu na zdjęciu po lewej (w 70J) a nie jak po prawej: http://stanikomania.blox.pl/2007/08/Kwestia-rozmiaru.html Widać wyraźnie, że w źle dobranym biustonoszu piersi po prostu wiszą i stykają się ze skórą pod nimi, i stąd się biorą odparzenia. W staniku właściwie dopasowanym nic takiego nie ma miejsca, a w dodatku cała sylwetka wygląda zgrabniej i szczuplej.

Gość gość
Witam.Ja mam taki problem ( nic czerwonego) ze między piersiami i trochę zachodzi pod piersi, pocilo mi się i teraz jest brązowe, smarowalam nivea i kiedyś tez Ziaja ale poprawy nie widziałam.dopiero jak zmieniłam staniki na sportowe to się rozjasnilo bo dochodziło powietrze. Ale czy można pozbyć się tego całkowicie? Mam miseczkę D. Z góry dziękuję.