Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karall-ona

dziewczyny czy czesto łapiecie zapalenie pochwy, krocza?

Polecane posty

Gość Karall-ona

Ja zaczynam lapac depreche bo lapie takie zapalenia srednio co dwa miesiace, a nawet zdarza sie co trzeci tydzien. Lekarz przepisuyje mi tylko jakies czoki, mascie. Zero konkretow, zero badan jakis. Nie wiem co z tym zrobic. Bo wydaje mi sie ze sa chyba jakies badania ktore stwierdza co mi jest?

Gość tez mam ten problem
tez mam czeste stany zapalne z zaczely sie jak zaczelam brac antykoncepty doprowadzily az do nadzerki. kilka m-cy temu mialam wypalanke zobaczymy co bedzie dalej znow zaczelam brac anty... ale po 2m-ca odstawilam bo plamilam 25 dni wiec chyba dam se spokuj zobaczymy jak bedzie z zapaleniami

Gość tak dla porównania
raz w życiu mi się zdarzyło, po suszeniu się po kąpieli pod wentylatorem a tak tabsy, nie-tabsy, pogoda czy nie, stosunki takie, śmakie... nic mi się takiego nie dzieje

Gość Karall-ona
Ale ci zazdroszcze. Naprawde.. te zapalenia mnie wprowadzaja w depresje. Caly czas czuje jakies pieczenie, suchosc. Idzie cholery z tym dostac. NIe wiem.. moze jestem na cos uczulona? Mozna to jakos sprawdzic?

Gość hehe byłam na biegunie
nigdy w zyciu nie mialam

Gość jak się biega z gołą tzipą
na wierzchu to tak jest :classic_cool:

Gość coś Ci opowiem
Ja za każdym razem jak szłam po receptę na tabletki antykoncepcyjne miałam wykrywane infekcje, do czasu zanim nie zmusiłam sie do zastosowania poleceń mojej lekarki, które wydawały mi się z początku niewykonalne. 1 do osuszania krocza po kapieli uzywać tylko papierowego ręcznika, absolutnie nie wycierac się zwykłym ręcznikiem, kazdy z domowników musi miec osobny zwykły, ręcznik, nawet ten do wycierania rąk, nikt inny nie może z niego korzystać, goscie niech wycieraja łapy w papierowy ręcznik 2. do mycia krocza uzywac mydła dla dzieci, ale najzwyklejszego, najtańszego, np. bambino lub kajtek, reszte ciała mozesz myć np. zelem pod prysnic 3. nosic tylko bawełniane, wygodne majtki, zadne strigi ze sznurkiem w tyłku 4. nie uzywac tamponów, tylko podpasek, nie uzywac wkładek na codzień, podpaski lub wkładki ladowac w gacie tylko w czasie okresu, jak najczesciej wietrzyc tyek, oczywiscie musi byc ciepło, latem chodze po domu w spódnicy bez majtek (a najbardziej lubię nago ;-)) 5. prac gacie w reku, w mydle dla dzieci, absolutnie nie prac w pralce w płynie lub w proszku i nie szczedzic wody do płukania gaci Te czynności teraz dla mnie to codziennosc. Skończyły się wszystkie infekcje.

Gość jajniczek
dlaczego nie mozna uzywac wkladek caly czas??

Gość Karall-ona
Dzieki serdeczne za odpowiedz! Co do mydla Kajtka czy Bambino to nie jestem przeonana do konca, bo one sa zapachowe. Wydaje mi sie ze moga uczulac.