Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zębowa estetka

pyt. z dziedziny stomatologii -Protetyka

Polecane posty

Gość zębowa estetka

Witam! Mam pytanko -czy zna Ktoś może naprawdy godny polecenia gabinet dentystyczny, współpracujący z bardzo dobrymi fachowcami protetycznymi, w Warszawie (bądź okolicach) ? Najlepiej w ogóle byłoby, gdyby pracownia protetyczna znajdowała się w tej samej klinice, żeby nie trzeba było gdzieś oddawać/wysyłać odcisków gisowych w przypadku wyrabiania protez zębowych/ mostów/ koron, itp. Od kilku lat noszę mosty na górnej szczęce (kilka punktów z jednej str i kilka z drugiej) . :-O Od początku nie podobał mi się ich kształt (za duże, niektóre za wypukłe i do tego nierówne). Niemniej tak cieszyłam się, że je znowu w ogóle mam, że nie przyznałam się lekarzom, że nie jestem z ich wyglądu w pełni usatysfakcjonowana:-O Zapłaciłam za nie blisko 4 000 zł. Teraz zauważyłam, że 2 się obsunęły z tych zeszlifowanych zębów i wygląda to koszmarnie :-O Poza tym, porcelana trochę zżółkła i w dość widoczny sposób odróżnia się od naturalnych zębów. Jeśli Ktoś z Was korzystał z usług protetycznych w jakichś warszawskich klinikach i szczerze jest zadowolony ze świadczonych usług, bardzo proszę o namiary. Z góry, dziękuję! :)

Gość zębowa estetka
ups, mała poprawka: nie -->naprawdy, tylko: naprawdę ;)

Gość zębowa estetka
Poza tym, muszę dodać, że z tych mostów, nie jestem zadowolona także dlatego, że w miejscach, gdzie są one założone, dziąsła są bardziej sine i mało estetycznie to wygląda. :-O Poza tym, wielkim minusem mostów, jest to, że aby zatuszować brak jednego zęba, trzeba zeszlifować dwa zdrowe z jego boków i wówczas ma się 3 sztuczne (zamiast jednego) :-O Dziś już podobno można założyć mosty adhezyjne, bez żbędnego piłowania tych zdrowych, ale kiedy ja je robiłam, nie było czegoś takiego. 😠 Gdybym miała dużo kasy, na pewno bym się zdecydowała na implanty, ale niestety, nie stać mnie na nie. :( Mosty także do tanich nie należą, ale , że efekt sinych dziąseł mnie bardzo irytuje, chyba raczej już więcej ich nie założę. Dużo czytałam w necie na temat zwykłych protez ruchomych np. na zatrzaski i zawiasy (koszt ok. 2000zł), więc raczej tym razem te zagoszczą w mojej jamie ustnej. :-O ps-Mam ogromny żal do rodziców, że nie dbali o moje uzębienie, kiedy byłam dzieckiem i młodą nastolatką! 😡

Gość po czesci twoja wina
bo powinnas na samym poczatku powiedziec ze to nie jest efekt jakiego oczekiwalas. szczeka jest tylko gorna. nie ma dolnej szczeki. cos jest nie tak skoro ci sinieja dziasla. widocznie za gruba jest warstwa metalu lub samej porcelany.

Gość zębowa estetka
Na pewno moja wina, że nie powiedziałam, iż nie takiego efektu oczekiwałam, ale z drugiej strony -stomatolog i protetyk, powinien zrobić tak, żebym nie miała się do czego przyczepić, a nie na odwal :-O Czy nie tak? :-O Ponawiam prośbę o namiary na dobre gabinety w Warszawie :-)

Gość zębowa estetka
? :-O

Gość też zainteresowana
równiez szukam takiego cudotwórcy, i żeby jeszcze nie miał horrendalnych cen i żeby naprawdę znał się na swojej robocie:)

Gość ja także szukam dentysty dobre
go w warszawie

Gość nikt nie zna

Gość czemu w tym temacie taka cisza
??? :(

Gość nie nooo nie wierze
🖐️