Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmhmhmhmhm

a wiecie że...

Polecane posty

Gość hmhmhmhmhm

około 30 minut przed trzęsieniem ziemi w Chinach ostatnim pojawiły się tam kolorowe chmury (ala zorza polarna na chmurach). Teraz pytanie mam - czy zorza polarna pojawia się przed czymś złym? Tak ogólnie. Czy raczej nie.

Gość a w Skandynawii
to ostatnio dużo trzęsień ziemi, tajfunów i innych katastrof? Bo tam zorza polarna to norma :D

Gość hmhmhmhmhm
Ludzie telefonami robili zdjęcia tych chmur kolorowych , a za chwilę przyszło trzęsienie ziemi. Moim zdaniem warto obserwować niebo . Chociażby po to, żeby uciec z budynku widząc takie chmury...

Gość a skad wiesz
i ma ktos zdjecie tych chmur?

Gość hmhmhmhmhm
No nie - nie wygłupiam się. W sieci jest pelno linków z tymi zdjęciami. Musze je sobie zapamiętać bo kto wie gdzie mnie zastanie koniec świata. O ile nadejdzie. W razie co - ja uciekam z budynku jak zobaczę kolorowe chmury, a w polu tajfun...

tryb konspiracyjny on :O bo to pewnie był efekt uboczny wykorzystania tajnej chińskiej broni w celu doprowadzenie do katastrofy i przykrycia tym problemów z olimpiadą tryb konspiracyjny off :O

Gość a w Skandynawii
I jak tak wszyscy zaczną zwiewać na widok kolorowych chmur, to jak nic będzie katastrofa :o Tylko, że media pędą donosić " Ogarnięty paniką tłum stratował XXXXX ludzi w..."

Wiatr słoneczny deformuje pole magnetyczne Ziemi, w okresach dużej aktywności Słońca szybkie zmiany pola magnetycznego mogą wywołać zorze nawet na średnich szerokościach geograficznych.

Gość KObieta30***
nie,przed czyms zlym pojawia sie prostak Jarek84

Gość hmhmhmhmhm
Wiatr słoneczny... no cóz... to mi przypomina rok 2012. Na razie wiem jedno - kolorowe chmury - uciekać bo będzie trzęsienie ziemi. A co z resztą? Tajfun? - gdzie wtedy? Pod ziemię ? Jakiś schron?

Gość hmhmhmhmhm
Jak silny może być wiatr słoneczny?

Gość hmhmhmhmhm
To pole magnetyczne już chyba się zbiera do punktu kulminacyjnego, co?

W pobliżu Ziemi, prędkość wiatru słonecznego waha się od 200 do 889 km/s, a średnia wartość wynosi 450 km/s. Wiatr słoneczny unosi ze słońca materię w tempie 1×10^9 kg/s. :classic_cool:

Gość Zawadiacki uśmiech
Kolorowe chmury są każdego dnia.. Zatem bójmy się trzęsienia, tak?:D

Gość hmhmhmhmhm
Czy 450 km/g to dużo? Jaką prędkość ma tajfun? Wiem że 90 km/h to niezła zadyma to resztę sobie wyobrażam, a prędkość tajfuna? A umiesz przeiwdzieć jakie obszary ziemi zostaną dotknięte wiatrem słonecznym przy przemagnesowaniu? gdzie najwięcej będzie tego wiatru?

Gość hmhmhmhmhm
No dobra - jak się zacznie tworzyć ten wiatr słoneczny? Jak rozpoznam, że idzie przemagnesowanie? Czy będzie niósł coś ze sobą? Jakiś piasek z Sahary itp?

Gość Dziecko nie napędzaj się
2012 rokiem,bo to nie prawda!!!

Gość hmhmhmhmhm
No ale idize przemagnesowanie ziemi ogólnie. Wielka katastrofa. Wiesz jak jest - od jednego przemagnesowania do drugiego. Ale się dziś źle czuję . Coś koszmarnego. Pozdrawiam.

Gość hmhmhmhmhm
up

Gość hmhmhmhmhm
upup

Wiatry wewnątrz tajfunu mogą osiągać ogromne prędkości (do ok. 300 km/h). Zjawisko to pojawia się na wysokich szerokościach geograficznych, występuje głównie za kołem podbiegunowym, chociaż w sprzyjających warunkach bywa widoczne nawet w okolicach 50. równoleżnika. Zależy to od fazy aktywności słonecznej, manifestującej się w zmiennej liczbie plam na Słońcu. Wiatr słoneczny deformuje pole magnetyczne Ziemi, w okresach dużej aktywności Słońca szybkie zmiany pola magnetycznego mogą wywołać zorze nawet na średnich szerokościach geograficznych, więc trzeba obserwować słońce. Chociaż może być to wywołane falami sejsmicznymi.

Cytuję: "Niektórym trzęsieniom ziemi towarzyszą efekty świetlne: poświata gruntu, stoków gór, świecenie nieba nad wodą w obszarze epicentrum, świecenie obłoków. Efekty te mogą być tłumaczone powstaniem silnych pól elektrycznych wyzwalających lawinowe procesy jonizacji lub wzbudzenia metastabinych atomów. Występujące w atmosferze promieniowanie elektromagnetyczne o szerokim paśmie częstotliwości pochodzi od źródeł sztucznych (komunikacja, przemysł) i naturalnych (burze magnetyczne, procesy w jonosferze i magnetosferze). Rejestrowana jest zmiana potencjału elektrycznego atmosfery - wariacje pola elektrotellurycznego w okresie od kilku godzin do kilku minut przed trzęsieniem ziemi w obszarze o promieniu kilkudziesięciu km od epicentrum."

ludzie wy nadal wierzycie w ten 2012 rok :o niuł brend - podeslij strone z której masz te informacje:) lubie czytać o ciekawych rzeczach;)

Gość hmhmhmhmhm
No sama widzisz - zorza polarna. Podobno była widoczna w całej Europie przed II wojną światową. No ale to nie było trzęsienie ziemi. Niemniej ci co robili te fotki i nie mieli netu w komórkach żeby sobie sprawdzić te obłoki to mieli fotki. No ale niektórzy wiedzieli i przeżyli. Piękne obłoczki tratata i proszę - za 30 minut po nich. Najgorsze jest ile tam ludzi zginęło. Moim 100 tysięcy lekko, ale cisza bo idzie OLIMPIADA. Jedynie tęcza jest jeszcze "bezpieczna" jak dla mnie. Reszta zjawisk dziwnych to ucieczka. A co zrobić jak te obłoki zaczną się zwijać jak w tym moim śnie? Po kataklizmie? Ja stałam i się gapiłam na nie. :(