Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolekkkkk

savoir vivre

Polecane posty

Gość lolekkkkk

w pizzerii (np. pizza hut) płaci się przy zamawianiu czy po zjedzeniu? nie chcę robić przypału, dlatego się pytam:-P

Gość lolekkkkk
?

hmmm... to zależy od pizzerii , w mojej ulubionej płace przy zamawianiu, w ulubionej mojej mamy płacie sie po posiłku, ale jak jest w pizza hut to nie wiem :( Ale przecież to samo wyjdzie :)

Gość lolekkkkk
a ktoś wie jak jest w pizza hut?:-D

nigdy nie spotkalam sie zeby placic przy zamawianiu w jakiejkolwiek pizzeri/retauracji...

Gość dom moj dom
po

Gość lolekkkkk
czyli płaci się po... to wtedy zostawiam kasę na stole czy jak? chyba robię z siebie debila, ale wolę wiedzieć:-D

Gość lolekkkkk
?

po poproszeniu o rachunek kelner przynsi an talerzyku i zostawiasz na nim kase. jesli zostawiasz cala sume+napiwek (albo i bez) to jak przyjdzi enp i wezmie talerzyc to mowisz dziekuje i wychodzisz. jesli ma ci wydac zostawiasz kase na tlaerzyku on ci zaraz wydaje i ejslic ches zto zostawiasz napiwek na talerzyku.

Gość lolekkkkk
czyli siedzę sobie i nagle krzyczę "proszę o rachunek!" czy jak ma to wyglądać?:-D

Gość w pizzy hut
najpierw zamawiasz, potem płacisz, na końcu, tam mozna przeciez cos "domawiać" np. jeszcze jedno piwo albo jeśli bedziesz miał ochotę na deser (wątpię...) tam jest dobra obsługa, często podchodzą do klientów do stolików i pytają sie czy wszystko smakujei czy wszystko w porządku, wtedy możesz prosić o rachunek, jeśli juz skończysz jednak ze względu na pyszną pizzę te restauracje są oblegane i obsługa uwija sie jak w ukropie między stolikami, jeśli uznasz ze zbyt długo nikt nie podchodzi to zwyczajnie zaczepiasz jednago z biegajacych kelnerów i prosisz o rachunek, jeśli natychmast chcesz wyjść to zwyczajnie się zbierasz i podchodzisz do jednego ze stanowisk kasowych i tam mówisz ze chcesz zapłacic rachunek w pizzy hut przy wejściu (jak przyjdziesz) trzeba czekać aż obsługa zaprowadzi cię do stolika, nie można się samemu ładowac na salę i szukać stolika na własną rekę

Gość w pizzy hut
płacisz na końcu jak juz wszystko zjesz :D nie wiem czy rozumiałes co napisałam, ja tam siedze godzinami i ciągle cos domawaim, dopuki nie poczuje ze zaraz pęknę :D

Gość lolekkkkk
no i o to mi chodziło, wielkie dzięki:-D