Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wierzacaaaaaa

czy sa tu osoby wierzace, chodzace do kosciola

Polecane posty

Gość alicze
Czlowiek ma taka glupia mentalnosc, ze jak mu sie nie wiedzie to "Dzieki ci Boze", a jak nie, to zastanawia sie, czy ten Bog w ogole istnieje.

Gość edisanka
tak to jaaaaaaaaaaaaaaa

Gość kjajhahaha
MNie sie akurat dobrze wiedzie w zyciu ale nie wierze juz w bajki o jakichs bogach

Gość Eech..
...a moze wymierza sprawiedliwosc? Moze wysyla ludzi drugi raz tu i muszą cierpieć ? Nie przyszło Ci to do głowy?

Gość alicze
Jesli juz istnieje jakis Bog, to napewno nie jest msciwy. Bajki o karzacym Bogu wymyslil Kosciol, zeby trzymac w ryzach owieczki

Gość załamana sobą
ja chodzę ale się coraz bardziej oddalam od boga i to mnie wkurza bo kiedy byłam bliskoto było wspaniale a teraz nie dośc że myśli samobójcze mnie dręczą z powodu rodziny i szkoły to ten wygląd kurde no coraz gorzej kiedyś nie mówiłam brzydko a teraz ciągle wkurwia mnie to chcem wrócic do Boga ale nie potrafię:(

a czegóż miałby się Bóg spodziewać po czymś takim jak człowiek zrobiony z gliny i błoda, i całkiem możliwe że przy robieniu tego Adama przypałętał sie jakiś zwierzak i nasrał i ta glina pomieszała sie z gównem i stąd mamy to co się nazywa człowiek i jak powiedzał jakiś palant: człowiek to brzmi dumnie, posrać sie można....

Gość kjajhahaha
jezli jakis bog istnieje to jest namsciwszym stworzeniem bo karze nie tych co trzeba a takei bajki,ze ktos ponownie sie rodzi i cierpi za poprzednie grzechy jest bzdura całkowita. Eech ty wierzysz w boga czy w reinkarnacje?:-)

Gość kjajhahaha
bog sam był po trosze zboczony bo stworzył kaziroctwo.

Gość załamana sobą
ale wy głupoty gadacie

Gość alicze
kjajhahaha Dlaczego tak mowisz? Ludzie sami sobie robia pieklo z zycia. Reszta to zwykly przypadek

Gość Eech..
...a co ma do tego reinkarnacja? Co wiesz o tamtym swiecie? Jak jest urzadzony jak to się odbywa i co my tu robimy? Tego nikt nie wie...

Gość kjajhahaha
wiadomo,ze ludzie robia źle ale jak jest jakis bog to chyba powinien jakas piecze nad tym bałaganem miec.

Gość kjajhahaha
Czyz nie uzywacie słow,ze bog tak chciał jak ktos ginie w wypadku.no to pytam dlaczego bog chce aby ktos cierpiał?

masz wolną wolę,robisz co chcesz zgodnie ze swoim sumieniem,

Gość załamana sobą
kjajhahaha a co to jest wolna wola co? ajesteśmy kowalami własnego losu

Gość kjajhahaha
kazirodztwo wymyslił bog ,bo patrzac na poczatek swiata stworzył Adama i Ewe i potem adam z Ewa sie seksili i płodzili dzieci a te dzieci sie pomiedzy sonba seksili i płodzili nastepne dzieci.:-) teraz wiadomo dlaczego tak wiele debili na tym swiecie,przez boga:-)

Gość alicze
kjajhahaha Zwykly przypadek. A czy ty sie rozczulasz nad rozgnieciona mucha? Moze to tez niesprawiedliwe

Gość kjajhahaha
1219ania a gdzei wolna wola u maltretowanego dziecka,.czyzby ono chciało przezywac takie koszmary.

z tego co wiem(wg Biblii)Bóg po stworzeniu Adama i Ewy stworzył innych ludzi,i to oni się rozmnażali(Adam i Ewa nie mieli córek,tylko 2 synów,a oni raczej nie rozmnożyli się)

kjajhahaha --> dziecko nie ma możliwości decydowania o własnym życiu,natomiast dorosły który robi takie rzeczy MA,i wykorzystuje to w najgorszy sposób

Gość kjajhahaha
czy tak czy siak i tak były dzieci ze zwiazkow kazirodczych.a w ogole nad czym dyskutowac jak bog jest takim samym mitem jak Zeus.

Gość załamana sobą
kjajhahaha a poczym ty oceniasz kościół? Po wiadomościach w tvp, gazecie wyborczej,tvn,fakcie itp?

Gość alicze
1219ania Nie wierz w bajke o Adamie i Ewie. Nauka juz dawno udowodnila, ze bylo inaczej. Jesli juz Bog stworzyl swiat, to w toku ewolucji, patrzac cierpliwie jak zycie rozwija sie od prostej komorki

Gość Eech..
...rozmowa zeszła na iinny tor! :(

alicze -->ależ ja wierzę w ewolucję i nie widzę innego wytłumaczenia dla powstania świata,jednak religia to coś w co się wierzy lub nie,tak jak napisałam-WG BIBLII było tak i tak

Gość alicze
Powracajac do tematu, zycie mnie nauczylo bardziej cenic ludzi wierzacych, niepraktykujacych, bo nie narzucaja sie innym ze swoim swiatopogladem