Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wierzacaaaaaa

czy sa tu osoby wierzace, chodzace do kosciola

Polecane posty

Gość wierzacaaaaaa

ktore mimo swojej wiary i religijnosci rozpoczely wspolzycie przed slubem??

Gość Eech..
...no są!

wierzące tak,chodzące do kościoła nie bo cała ta "instytucja"to obłudnicy i hipokryci

Gość Eech..
...hehehe obłudnicy i hipokryci to my! Dlaczego kosciół ma byc inny?

Gość wierzacaaaaaa
niezaleznie od tego co mysle na temat instytucji kosiola to uczeszczam na msze bo wtedy jednak czuje sie bliskosc Boga

Gość alicze
wierzaca.. podobno Bog jest wszedzie

uwaga będę szczera:nie mogę chodzić do kościoła bo jak słucham kazań z ambony to mnie krew zalewa i klnę pod nosem na batmana aż wstyd,więcej nagrzeszę niż cokolwiek dobrego z tego wyjdzie

Współżycie i życie intymne człowieka jest sferą, która niedotyczy religijności czy wiary, więc łączenie tych dwóch odległych sfer jest totalnym nieporozumieniem i nie ma nic wspólnego z hipokryzją czy obłudą

Gość Eech..
...to po co został z nami pod postacią chleba? Aby byc jeszcze bliżej! Nie wiem jak Wy ale mnie komunia zmienia na lepsze, mimo tego ze jestem obłudnikiem i hipokrytą!

Eech-->masz rację,tacy jesteśmy,ale nie widzę powodu dla którego ksiądz macający gosposię po tyłku miałby mnie uczyć moralności i jeszcze pouczać

Gość wierzacaaaaaa
tak wim ze Bog jest wszedzie ale w kosciele czuje jego obecnosc batrdziej niz gdzie indziej. odczuwam potrzebe uczestnictwa we mszy siwetej. to jest moje zdanie i moze sie ktos z nim nie zgodzic

Gość ..moja dzidzia...
ja jestem wierzaca i co mi to dalo!

Gość wierzacaaaaaa
jednak zycie intymne dotyczy religii bo przeciez wspolzycie przed slubem jest grzechem z ktorego trzeba sie spowiadac

Ja się nie zgadzam, bo religia jak wszystko została wymyślona przez ludzi!

Gość kjajhahaha
A gdzie jest bog jak maltretowane sa dzieci?I nie pieprzcie mi czasami ,ze człowiek ma wolna wole...

Gość Eech..
...nie tylko gosposie :D, wiesz co, ja zwyczajnie nie zwracam na to uwagi, to ich problem, nie mój. Ja mam własny rozum, sumienie i potrafię odróżnić, że coś zrobiłem źle czy dobrze... staram sie zyc tak aby nikt przeze mnie nie plakal i to jest najwazniejsze, jesli taki batman jest obłudnikiem to co mi do tego, on bedzie sądzony, a to ze ma gosposię po cichaczu a gada takie rzeczy to tylko o nim swiadczy. Nie wolno wszystkich równać...

Boga najprędzej można spotkać pod ścianą płaczu w Jerozolimie, ma nawet nazwisko JHWH.......

Gość ..moja dzidzia...
religia ? pierdoly i nic wiecej gdyby bog byl nie kazalby mi wybierac moje zycie albo zycie mojej dzidzi !

Gość AESLSLSssss
ja chodzę co tydzień i czekam do ślubu ;)

Gość Eech..
...a gdzie jestes Ty jak sa maltretowane dzieci, jakbym stworzyl swiat i za kazdym razem mial przy nim grzebac, to tez by mi sie nie chcialo... wszystko jest po cos, wykaż sie swoim człowieczeństwem, a nie zwalaj winy na Boga!

Gość kjajhahaha
Eecgh głupis czy niemadrys.A co ja mam do maltretowanych dzieci? Gdzie macie boga ,ze takie rzeczy sie dzieja.

Gość ..moja dzidzia...
a co bys wybral gdyby ci powiedziano ze jak nie usunie ci sie dziecka to umrzesz? i jeszcze by cie lekarze pocieszyli w tak perfidny sposob mowiac ze jeszcze zyje? i ze masz na wybor tylko gora dwie doby?

Gość Eech..
...nie wiem co masz do maltretowanych dzieci? Ale naprosciej wine zwalic na kogos innego!

no jasne dobry Bóg już zrobił co mógł, teraz trzeba zawołać fachowca

Gość kjajhahaha
jezeli jakis bog istnieje i niezaleznie w jakiej wierze to jest on msciwy ,żądny krwi,cierpienia.

dlatego uważam że celibat powinien zostać zniesiony,ksiądz też chłop i fujara jak każda,przykładowo w cerwki pop może mieć żonę i dzieci,i jest ok,on może prawić morały o rodzinie,wierności małżeńskiej itd, ale jak ksiądz pierdzili jak wychowywać dzieci,tak się spuścić żeby nic nie było,że jak mąż bije 20 lat to ona jako dobra żona powinna być przy nim bo tak trzeba itd,to nie dobrze się robi,co on o tym wie?!gówno

Gość Eech..
...i tak umrę, co za roznica, czy prędzej czy pozniej? Tamten swiat i tak jest lepszy jak ten!

Gość kjajhahaha
Eech no jak to ,przeciez jezli bog by isy\tniał to ukarałby złoczyncow a tak karze małe,bezbronne istotki,wiec alnbo jego nie m,alboi jest potworem upajajacym sie ludzka krzywda